Eendrachttocht Assen 06-04-2013

Vandaag organiseert Wandelvereniging "De Eendracht" voor de 18de keer de Eendrachttocht in Assen. Janny en ik hebben al vaker een tocht van "De Eendracht" gewandeld en ook dit jaar hebben we besloten om deze weer te wandelen.

We schrijven ons in voor de 25 km en wachten zoals gewoonlijk tot dat de meute vertrokken is. Eerst gaat het een stukje door een woonwijk in Assen om vervolgens door het recratiegebied Baggelhuizen en het Pelinckbosch te gaan. Het lijkt erop de de route dit jaar hetzelfde zal zijn als die van 2008. we komen langs de Drentsche Hoofdvaart en de rust is nu ook weer bij café De Bridge in Boven Smilde. We nemen hier geen rust want we denken dat de tweede rust ook weer in dezelfde locatie zal zijn dan in 2008. Jammer genoeg is dit niet zo, wel komen we langs "Het Drentsche Kwartiertje maar dit jaar is de rust in Galerie/Minicamping
"Thyencamp". Jammer genoeg is hier geen appelgebak of soep te krijgen daarom eten we hier ons brood maar op.Na een kleine pauze vervolgen we onze weg weer en zien na enige tijd in de verte het circuit van Assen opdoemen en wandelen hier op aan. we komen langs het verkeerspark en nog even een stukje door assen om vervolgens weer bij de startlocatie "Het Wielerhome" te komen waar we ons afmelden.



Janny bestudeert de routebeschrijving

De tocht was inderdaad nagenoeg gelijk aan die van 2008 maar het was geen straf om de tocht nogmaals te lopen. Het was goed wandelweer en zoals gewoonlijk weer heel gezellig om deze samen met Janny te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten