Bezoek Dierenpark Amersfoort 19-06-24 met mizzD

Eindelijk was het er dan toch weer eens van gekomen dat ik met mizzD een bezoekje aan een dierentuin ging brengen. Het laatste bezoek was al twee jaar geleden en het slot van dat bezoek liep niet helemaal goed af omdat ik er viel. Nu hadden we voor Dierenpark Amersfoort gekozen. Ik was daar nog nooit geweest maar mizzD was daar al vaker.
Mijn verslag zal erg summier worden omdat mijn foto's niet erg duidelijk zijn. Voor een uitgebreid verslag en mooie foto's klik op deel 1 , deel 2 , deel 3 en deel 4. voor het uitgebreide verslag en de mooie foto's van mizzD.
Het was fijn om mizzD op het station weer te ontmoeten en het was net of ik haar de vorige week nog gezien en gesproken had.
We waren al snel met de bus bij het Dierenpark waar mizzD hem nog even kneep omdat er een verkeerde datum op onze online tickets stond maar na een bezoekje aan de gastenservice was het probleem opgelost.
MizzD raadde aan om het hoofdpad te volgen want dan zouden we alles zien. Als eerste kwamen we langs de Brilberen.
Brilberen leven in de bossen van het Andesgebergte in Zuid-Amerika. De brilbeer is de enige berensoort die voorkomt in Zuid-Amerika. Deze beren zijn echte klimmers, met hun lange voorpoten klauteren zij makkelijk door de bomen heen. Bomen zijn erg belangrijk voor de brilberen. Zij gebruiken de bomen om in te vluchten voor roofdieren, maar maken ook nesten hoog in de bomen om in te slapen en voedsel in te bewaren. Helaas worden er veel bomen gekaapt in de bossen waar deze beren leven. De brilbeer heeft zijn naam te danken aan de opvallende markeringen rond zijn ogen. Deze markeringen zijn vaak lichter dan de rest van zijn vacht en lijken op een bril. Niet alle brilberen hebben deze markeringen zo heel duidelijk.
We kwamen langs verschillende vogels en zagen een sneeuwuil die zat te drinken
Intussen lustten we wel een kop koffie en toen we de Hyena-bar zagen namen we dan ook een kop koffie wel jammer dat ze er alleen maar muffins bij hadden die we dan ook niet namen. We hadden zelf wel iets bij ons. 
Op weg naar de Japanse Tuin kwamen we langs de olifanten. MizzD hield me met argusogen in de gaten in de Japanse Tuin omdat ik in die tuin in Blijdorp twee jaar geleden toen zo lelijk gevallen ben. Maar hier waren geen rare richels o.i.d. 
We gingen een kijkje in de Dierenkeuken brengen.
Ik testte mijn kennis over de voeding van de dieren maar ik moet toch nog wat kennis proberen op te doen want het was lastiger dan ik dacht.
Hierna kwamen we bij het Snavelrijk een volière met verschillende vogels zoals gieren en pelikanen.
We kwamen langs de bavianen. Ik vind dit ook altijd leuke dieren om te zien.

Grappig om dit bord te zien. Leuk om zo eventueel je kind van de speen af te krijgen.
Ik liet me leidde door mizzD en genoot van alle dieren die ik zag.
Ik verheugde me vooral om de giraffes te zien. Ik vind dit de mooiste dieren in de dierentuin met zulke zachte lieve ogen. In eerste instantie stonden ze wat veraf maar opeens kwamen ze aangesneld want er werd voer en vers hooi door een oppasser gebracht.
Ik kon er bijna niet wegkomen zo geweldig vond ik het om ze zo van dicht bij te kunnen zien.
Er was daar het Honderdduizend Dierenhuis waar we ook een bezoekje brachten waar ik wel heel even erg schrok, ha, ah.
De jassen van de kamelen zagen er wat versleten uit😂😂
We kwamen in de Stad der Oudheid. Waar zich het paleis van Koning Darius bevond.
Intussen hadden we wel zin gekregen om iets te eten. Wat wij wel gek vonden was dat alle eetkiosken in het park gesloten waren dus we gingen terug naar het restaurant De Buitenplaats waar we een broodje namen.

Hierna maar weer verder hoewel we al redelijk veel van het park gezien hadden. We kwamen langs de maki's.
We besloten ook door het Dinobos te gaan. We hadden ze al wel een beetje gehoord.
Ik vind het haast onvoorstelbaar dat deze dieren zo lang geleden op aarde geleefd hebben. Ik vind ze eigenlijk wel een beetje eng om te zien. 
ook bezochten we de "Kwettertrep"
De Kwetterterp is een interactief, educatief gebied, gerealiseerd in samenwerking met de Vogelbescherming. 
We kwamen langs het verblijf van de neushoorns maar we zagen er geen één. Wel waren er genoeg pinguïns te zien.
We hadden nu bijna het alles wel gezien maar we wilden natuurlijk de stokstaartjes, de prairiehondjes en de otters ook nog zien want dat vind ik zulke grappige diertjes. Eerst zagen we nog een siamang aan een touw tussen de bomen slingeren.
De otters werden net gevoerd wat natuurlijk erg leuk was om te zien.
Nu was er toch echt een eind gekomen aan onze route in het Dierenpark. We besloten om koffie te gaan drinken in het restaurant de "Boerderij" maar het appelgebak wat we erbij wilden hebben was al uitverkocht. Toen we later besloten om er een frietje te nemen was dat ook al niet meer mogelijk. 
MizzD stelde voor om dan maar in de buurt van het station een hapje te gaan eten en ik moet zeggen dat het daar uitstekend was. Een gezellig restaurant en goed eten.
Het was een heerlijke dag. Dierenpark Amersfoort is niet zo'n hele grote dierentuin en was heel geschikt voor mij omdat ik niet meer zo heel erg goed lang kan lopen. MizzD heel erg bedankt voor de fijne dag en laten we hopen dat het nu geen 2 jaar zal duren voordat we weer een gezamenlijk uitstapje doen.
Ik heb verschillende foto's van mizzD gebruikt omdat mijn foto's niet zo best waren. 
Als jullie een mooi verslag en foto's willen zien klik dan op deel 1, deel 2, deel 3, en deel 4 daar kun je de verslagen en foto's van mizzD zien.