zaterdag 26 november 2011

Sint Nicolaastocht Aalsmeer 26-11-2011

Net als de twee voorgaande jaren ben ik dit weekend weer bij mijn zusje in Amstelveen om in Aalsmeer de Sint Nicolaastocht te wandelen. Zeiden we vorig jaar nog dat we dit jaar voor de 25 km zouden gaan maar ik durf me maar voor de 5 km in te schrijven omdat het de eerste keer weer is dat ik na mijn gebroken voet ga wandelen.

Om even na 10 uur schrijven we ons bij het startbureau in. Ik loop deze keer met mijn stokken die ik ook altijd gebruik als ik in Limburg wandel. Zeg ik anders dat 5 km niet de moeite is om je wandelschoenen voor aan te trekken nu ben ik toch benieuwd of het zal gaan. Mijn zusje vindt het inderdaad niet nodig om haar wandelschoenen aan te trekken en zij loopt zelfs op schoenen met een hakje. De tocht voert ons door de bebouwde kom van Aalsmeer maar ondanks dat lopen we toch het grootste gedeelte van de tocht door parken en parkjes. Na een klein uur zijn we weer terug waar we onze medaille en een speculaaspop in ontvangst nemen.

Zijn dit wandelschoenen?????

Het was ideaal wandelweer. Mijn GPS gaf aan dat we een kleine 5 km gewandeld hebben. Ondanks dat ik mijn voet wel voelde is het wandelen mij niet tegengevallen. Na afloop gaan we in het centrum van Aalsmeer nog iets gebruiken in een Tearoom.
Ondanks dat de tocht maar een
kleine 5 km was
ging dit er toch wel in.Het was gezellig om met mijn zusje dit tochtje te lopen. Hopelijk kunnen we volgend jaar de 25 km doen en is het dan net zulk heerlijk wandelweer als deze keer. Ik denk dat ze dan wel op andere schoenen moet lopen dan nu.

3 opmerkingen:

 1. Fijn dat er weer een werkend blog van je is.
  Vooral nu je weer een beetje begint te wandelen na je gebroken voet.
  Trouwens ik vind dit ook een mooi blog om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er hier heel goed uit hoor..en dat je alweer 5km kon wandelen is ook een heel gunstig bericht! Ik doe dat met de familie bijna altijd met de Sinterklaastocht in Dordt, slechts 5km lopen..dan wandelen er ook kleintjes en ouderen mee en gaan we voor de gezelligheid..niks mis mee hè! :-D Je andere blog is niet meer bereikbaar (voor mij)..ik krijg het bericht dat ie niet goed geïnstalleerd is...zonde hoor!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit! Op mijn mobiel had ik een reactie getypt maar blijkbaar is hij niet goed overgenomen. Ziet er goed uit je site, en fijn dat je weer kan wandelen ook al is het een klein stukje, het begin is er weer. Ik hoop je nog eens te zien bij een wandeltocht! Ik ga nu meer tochten lopen die ik nog nooit gedaan heb. Zoals de tocht gisteren, onder barre weersomstandigheden! Maar hij was wel leuk! Zie mijn verslag.
  Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen