zondag 22 januari 2012

PWN Egmond Wandel Marathon Le Champion 21 en 22-01-2012Dit weekend word ik al om 6 uur op gepikt bij de carpoolplaats langs de A7 omdat Janny, Heleen, Linda en ik dit weekend deel zullen nemen aan de wandelmarathon in Egmond aan Zee. Om even voor 8 uur komen we in Alkmaar aan waar we de pendelbus nemen naar Egmond. Het weer is niet al te best want de hele tijd regent het al. Voor mij wordt het een halve marathon want ik durf het nog niet aan om twee dagen achter elkaar 20 km te gaan doen. Daarom vertrek ik ook wat later dan mijn wandelgenoten uit de sporthal en kan ik eerst nog op mijn gemak koffie drinken (de anderen doen dit nooit) Vandaag beginnen we met de Zuidroute. Wanneer ik vertrek is het gelukkig droog en wanneer ik het strand op ga zie ik aan de golven dat er flink wat wat wind staat. In een lange sliert gaat het over het strand
naar de controlepost waar de 20 km en de 10 km zich splitsen. De 10 km gaat hier de duinen in (dus ik ook) Af en toe vallen er een paar spatjes regen maar gelukkig niet zo veel dat ik de regenkleding moet aantrekken. Ik wandel nu door het prachtige duingebied weer richting Egmond aan Zee. Wanneer ik in Egmond ben besluit ik in het centrum op een terras maar koffie te gaan drinken want mijn wandelmaatjes zijn er voorlopig toch nog niet. Ik geniet hier van een heerlijk stuk appelgebak. Wanneer ik hierna het laatste stuk op de boulevard loop komt de regen met bakken uit de hemel en word ik toch nog aardig nat voordat ik me afmeld. Het wachten op mijn wandelmaatjes begint nu maar het is niet erg in de sporthal is het gezellig en het is leuk om met andere wandelaars een praatje te maken. Wanneer ik een sms'je van ze krijg dat ze bijna binnen zijn wacht ik ze buiten op.

Mijn wandelgenoten

Na nog even iets gebruikt te hebben in de sporthal gaan we met de pendelbus terug naar Alkmaar waar we ons hotel opzoeken. Nadat we allen bij gekomen zijn van een heerlijke douche gaan we het centrum in om te eten bij de Griek die we al gereserveerd hebben. Na terugkomst op de kamer duurt het niet lang meer of we kruipen onder de wol want morgen willen we weer fris aan de start verschijnen.


Na een redelijke nachtrust gaan we weer met de pendelbus op weg naar Egmond aan Zee voor onze tweede wandeldag. Ook nu laat ik de anderen eerder vertrekken. Ik voel mijn voet toch wel enigszins en ik wil niet dat ze hun eigen tempo niet kunnen lopen om mij. Wanneer ik de sporthal verlaat regent het flink en ik ga weer naar binnen om eerst mijn regenbroek aan te trekken. Vandaag wordt het dus de Noordroute en er staat vandaag flink wat wind. Ook nu weer een lange sliert van wandelaars op het strand maar in tegenstelling tot gisteren hebben de meesten nu regenkleding aan. Wanneer ik bij de eerste controlepost kom staat hier een hele rij te wachten voor hun stempel. Ook nu gaat de 10 km al weer van het strand af en het mooie duingebied in.
Het is net of het in de duinen minder hard regent en ook of het er minder hard waait. Het is wel jammer dat ik bij de 10 km route niet langs horecagelegenheden kom want dan zou ik onderweg wat kunnen gebruiken. Hoewel je bij iedere stempelpost iets krijgt en daar wel gelegenheid is om wat te kopen. Intussen is het gelukkig wel droog geworden. Wanneer ik de laatste stempelpost gehad heb is het nog even een flinke klimpartij voordat ik de finish bereik. Het venijn zit in de staart maar gelukkig wist ik dit al van vorig jaar. Niet veel later kan ik mij afmelden en wacht ik in de sporthal op mijn wandelmaatjes. Ook nu wacht ik hen buiten weer op als ik een sms'je krijg dat ze er bijna zijn en nemen we eerst een zak friet met, die ons overigens heerlijk smaakt, voordat zij zich afmelden en ook hun veelverdiende medaille in ontvangst nemen.
De welverdiende medailles
We nemen de pendelbus weer terug naar Alkmaar en gaan weer op huis aan. Het gezellig weekend sluiten we af met een afscheidsdiner bij Van der Valk.

Ondanks dat het weer niet meezat was het een geslaagd weekend. Wel jammer dat ik niet in staat was om de 20 km met mijn wandelgenoten te wandelen maar het was toch de juiste keus want ik zou zeker geen twee dagen achter elkaar 20 km hebben kunnen lopen. Volgend jaar hoop ik weer van de partij te zijn.


5 opmerkingen:

 1. Je wilde toch nooit je wandelschoenen aantrekken voor "maar" 10 km. Nu mag je blij zijn dat het je gelukt is.
  Trouwens ik vind het toch knap dat het je gelukt is. Zo te lezen hebben jullie het wel gezellig gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat rot dat je met die blessure blijft zitten! Ja ik loop niet minder dan 25 een heel enkele keer de 15. Gaat lekker! Leuk verslag van Egmond. Jammer van het weer hè? Met Ouddorp zeiden we: "we gaan alleen niet als het sneeuwt " nou het sneeuwde dus niet hahaha!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een hele prestatie dat je alweer zo snel 2x de 10km kon lopen hoor..zal nog niet meegevallen zijn..op zulke ondergrond ook nog! Bravo..óók voor jou! :-D
  M'n zus en haar aanhang hebben Egmond een paar keer gedaan..ik nog nooit omdat het vaak zo dicht in de buurt van m'n verjaardag is..en dát te vieren met zo'n grote familie als ik heb, is al een marathon op zích hoor hahahaha! Maar vind de plaatjes er altijd geweldig mooi uitzien..wie weet ooit nog eens een keertje! :-D
  Groetjess!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes met het wandelen en het weer opbouwen van de conditie na je gebroken voet.
  Ik heb de link naar jouw log op mijn site aangepast.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja..het gaat weer moeilijk de laatste tijd op de Skynetblogs..bedankt dat je de moeite neemt om het toch elke keer weer te proberen hoor, waardeer ik zeer!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen