zaterdag 14 januari 2012

Winterkwartet wv Bargermarke 14-01-2012

Vandaag nemen mijn vast wandelmaatje, haar man, Linda, Heleen (alias stethoscoop) en ik deel aan een wandeltocht van wv Bargermarke. Het is hun 2e tocht van een winterkwartet. De tocht is in Exloo en het is daar altijd een mooie omgeving om te wandelen. We schrijven ons deze keer in voor "maar" 10 km. Zelf zie ik het als een proef voor de wandelmarathon van Egmond die volgend weekend is. Na een kop koffie vertrekken we van de startlocatie 't Wapen van Exloo" Als snel lopen we in de bosrijke omgeving van Exloo op weg naar Odoorn.


Sommige bospaden zijn erg modderig van de vele regen die de afgelopen periode is gevallen en soms is het een beetje zoeken om niet weg te glibberen of natte voeten te krijgen.

Wanneer we in Odoorn zijn nemen we bij de controle "Hotel de Stee" ook een rust en drinken hier wat. We zijn dan ongeveer op de helft van ons "tochtje". Hierna gaan we door de bossen weer terug naar Exloo.

Het was een mooie wandeling en ondanks de regen op de heenweg naar Exloo was het de hele wandeltocht droog weer. Ook het wandelen op onverharde paden ging gelukkig goed. Het was gezellig om weer eens met zijn allen een tocht te wandelen. Mijn Gps gaf aan dat we ruim 11 km gewandeld hebben.

1 opmerking:

  1. Prachtige omgeving!
    En jaa..na zo'n kwetsuur moet je toch rustigjes aan beginnen weer hè...vind het echt knap!
    Groetjess!

    BeantwoordenVerwijderen