zaterdag 13 oktober 2012

Klaverblad van Noordenveld wandeltocht 13-10-2012

Vandaag kunnen we uit twee wandeltochten kiezen die er bij ons in de buurt zijn: De Herfsttocht in Anloo en De Klaverblad van Noordenveldtocht in Roden. We gaan voor de tocht in Roden omdat we deze nog nooit gewandeld hebben.

Om 8 uur staat Janny al bij me voor de deur om me op te halen en rijden we richting Roden. De weersverwachting is niet helemaal perfect voor vandaag maar we hopen er maar het beste van. Ik heb in ieder geval mijn regenkleding meegenomen.
Het startbureau is in Hotel-Restaurant "Het wapen van Drenthe" en bij het inschrijven kun je ook opgeven of je gebruik wilt maken van het snertarrangement. Dit houdt in dat je voor 9,50, de inschrijving, koffie met een Drentse plak koek en een kop snert met roggebrood en spek krijgt. Wij kiezen hiervoor en schrijven in voor de 20 km.

Na de koffie met koek beginnen we aan onze tocht. Bij het verlaten van het hotel krijgen we van supermarkt Jumbo een appel mee voor onderweg (leuke geste) We lopen al snel Roden uit langs Landgoed Mensinge waar twee eekhoorns het pad voor ons oversteken. Wanneer we even later op een pad langs een waterloop lopen hebben ik al direct een natte voet omdat het hier heel drassig is en je niet kunt zien of het diep is waar je je voet neerzet.
De verkeerde deur
Na een uur bereiken we de eerste stempelpost "Dorpshuis Altena" en omdat we niet goed lezen komen we via de keuken van het dorpshuis bij de stempelpost. We stempelen hier alleen maar af en gaan direct weer veder met onze tocht want op ongeveer 14 km is er ook een rust en het lijkt ons beter om deze te nemen. De route voert voor het grootste gedeelte op onverharde wegen waar ik nog niet eerder gewandeld heb. Het weer blijft ons gunstig gezind want het lijkt erop dat we het de hele tijd droog zullen houden. Wanneer we dan bij Café-Pension Bralts zijn houden we de voorgenomen rust. Na hier even lekker gezeten te hebben gaan we weer verder. Ook nu is het soms weer goed uitkijken waar je je voeten neer kunt zetten want er is toch wel heel wat regen de afgelopen dagen gevallen zo te zien.
Janny had van tevoren gedacht dat ze wat meer in het bos zou lopen, gelukkig krijgt ze de laatste kilometers van de tocht nog wat bos te zien.Als we tenslotte  Landgoed Mensinge weer zien duurt het niet lang meer of we melden ons af in Hotel-Restaurant "Het wapen van Drenthe" waar we tenslotte nog genieten van een lekkere kom snert met roggebrood en spek.

Het was fijn om weer eens te wandelen ondanks dat het maar 20 km was. Het was de hele tocht droog in tegenstelling tot de weersverwachting. Het was een mooie tocht. Mijn GPS gaf aan dat we ruim 21 km gewandeld hebben. Ook het snertarrangement vond ik leuk dat dit van tevoren al te boeken was.

Janny heeft even contact met het thuisfront
Wat is de herfst toch mooi
Soms was het wel oppassen om op de been te blijven
Het is tijd voor een rust
Dit smaakte wel na onze tocht

9 opmerkingen:

 1. Leuk hè, die herfstwandelingen, zeker na overvloedige regenval. Kan je inderdaad af en toe natte voeten van krijgen. Maar ik vind de herfst toch altijd wel heel erg mooi om te lopen, ook al zijn de afstanden (nog) niet zo heel erg lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om te lezen over een wandeling uit de omgeving waar ik vandaan kom! Zelf kom ik uit Drenthe (Assen), maar een aantal van de plaatsen en dergelijke ken ik natuurlijk wel.
  Fijn dat jullie genoten hebben van jullie wandeling! En de snert zal inderdaad lekker zijn geweest. Roggebrood is dan weer niet echt mijn ding haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De soep ziet er super uit, maar dat mag ook wel..vind het arrangement niet écht goedkoop, maar zo'n all-in-prijs is natuurlijk wel makkelijk!
  Prachtige vliegenzwam!! Een mooie tocht dus en het weer viel mee..kan niet beter hè! :-)))
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker hoor, wandelen in de herfst. En je hebt er weer een paar km's op zitten toch? Ook al is het "maar" 20 km!! Ja, wij wandelen inderdaad vrij regelmatig. Maar veel meer dan 25 km zal het voorlopig niet worden hoor! Het is gewoon leuk om met een klein groepje wandelliefhebbers te lopen, zo gezellig! Dan is de omgeving waarin je loopt, bijzaak vind ik. Zoals Bleskensgraaf, je wilt er niet dood gevonden worden maar we hebben weer flink lol gehad onder elkaar! En ik ga ook alleen maar als het niet regent! Hahaha!
  Wandelze!!
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Staat het wandelen of het bloggen op een laag pitje? Of beiden? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aha..je pc z'n pitje was dus uit! Komt wel weer dus..! ;-)
  Wens je hele gezellige dagen toe, een veilige jaarwisseling en een goed en gezond 2013!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooh..jij moet dus wél werken? m'n vriendin lena is ook verpleegkundige en was met de kerstdagen van dienst en nu dus niet..tja, dat is inherent aan dat vak van jullie hè..dat soort dingen horen erbij, en we mogen er héél blij om zijn dat er mensen zijn die dat willen doen!!
  Ik wens je dan maar een rustige nacht toe..met hopelijk toch een beetje gezelligheid. En een goed begin van het nieuwe jaar!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen