zaterdag 27 april 2013

Krentenbloesemtocht Dwingeloo 27-04-2013

Vandaag reizen we met zijn vieren af naar Dwingeloo om er de Krentenbloesemtocht te gaan wandelen. Heleen is deze keer ook van de partij. En ook Henk, de man van Janny, gaat mee. Dat Henk mee gaat is wel een verrassing want ik had begrepen dat hij georganiseerde tochten eigenlijk maar niets vindt.

We schrijven ons in voor de 30 km en na een kop koffie beginnen we aan onze tocht. Al snel is duidelijk waarom Henk deze keer van de partij is want het blijkt dat hij zijn conditie wil testen omdat hij binnenkort met vakantie naar Oostenrijk gaat om daar met Janny te gaan wandelen. Nu hij laat in het begin van de tocht zien dat hij er nog best de vaart in kan zetten want hij loopt flink vooruit.
Loopt Henk daar in de verte
of is hij nog verder uit zicht?
Wanneer we er bijna 10 km hebben op zitten komen we bij de controle/rustpost Noordster. Het zonnetje schijnt lekker en we drinken iets op het terras. Even later gaan we weer verder en we genieten van de mooie omgeving. De krentenbloesem staat nog wel niet volledig in bloei maar de omgeving is zo wie zo al prachtig. Voordat we het eigenlijk in de gaten hebben zijn we al bij de tweede rust aangekomen en hebben dan 2/3 van de tocht er al opzitten. De rust is in de Anserdennen, bij verschillende wandeltochten heb ik hier al eens een rust gehad. Ik weet dat ze er lekkere appelgebak hebben maar ik besluit net als Janny en Heleen voor soep te gaan. De groentesoep is op maar er is wel wortelsinaasappelsoep. Het klinkt ons wel vreemd in de oren maar na enige twijfel wagen we ons er toch aan. Nu het is geen soep die ik voor een
Helaas geen tomatensoep maar
wortelsinaasappelsoep
tweede keer zo nemen. Ik ben de enige die het helemaal opeet, Heleen voor een groot gedeelte en Janny neemt er maar een beetje van. Vreemd dat ze zulke soep maken als ze weten dat er wandelaars komen die er een rust en controlepost hebben. Waarom niet gewoon tomatensoep?
Nadat we er een poosje buiten gezeten hebben begint het koud aan te voelen dus tijd om onze tocht te vervolgen. Het moet gezegd worden het is werkelijk een hele mooie tocht hoewel de laatste kilometers het minst mooie van de tocht zijn. Het duurt dan ook niet zolang meer of we lopen Dwingeloo weer binnen en kunnen ons afmelden In hotel "De Brink" Gek toch eigenlijk dat 30 km als je deze alleen loopt veel langer lijkt dan wanneer je deze met anderen loopt.
Een insectenhuis

Het was een mooie tocht met prima wandelweer. Het was gezellig zo met elkaar. Henk hoeft over zijn conditie niet in te zitten want liep zo nu en dan als een speer.
Mijn wandelmaatjes en ik. Met elkaar hopen we dit jaar
voor de vijfde keer de 4daagse te volbrengen.

3 opmerkingen:

 1. Mooi verslag Noortje! Idd vreemde soep, misschien hadden ze soep vergeten en maar een paar pakken sinaasappelsap warmgemaakt met een paar wortels erin! Groetjes Albert/Meintsje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verslag! Nog even terugkomend op jouw opmerking bij het lopen van een Kennedymars: daar hoef je geen bepaalde leeftijd voor te hebben hoor! Als het maar goed "tussen de oren" zit, en je genoeg km's in de benen hebt, kan IEDEREEN een KM lopen! Ik zou zeggen: probeer het een keer, het is echt kicken als het lukt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zal wel met de verjaardag van de kersverse koning te maken hebben gehad, die soep? Hij was toen nog wel geen koning, maar het ziet er erg oranje uit hè hahaha!
  Verder wel een heel mooie tocht weer..en jullie gaan volgens mij ook als een speer..rechttoe rechtaan op de Vierdaagse af hè! :-)))
  Groetjess!

  BeantwoordenVerwijderen