zaterdag 4 mei 2013

Borgerswoldtocht 04-05-2013


Vandaag wordt het een thuiswedstrijd voor me want vandaag nemen Janny en ik deel aan de Borgerswoldtocht in Veendam. De tocht is genoemd naar het Recreatiegebied Borgerswold. Het is een park met vele mogelijkheden. Bezoekers kunnen heerlijk vertoeven aan en op het water. Ook kan er heerlijk gewandeld en gefietst worden. Het gebied heeft een oppervlakte van 450 hectare waarvan ruim 100 hectare water.

We schrijven ons in voor de 25 km. Na een kop koffie beginnen we aan onze tocht. Eerst gaan we een klein stukje door het Borgerwold waar vandaag ook een paardendressuur plaats vindt.
Wanneer we het park uit komen duurt het niet al te lang of we lopen al verkeerd. We zijn niet de enigen die verkeerd gokken want ook een man en een vrouw voor ons gokken verkeerd. Tenslotte vragen we aan een jogger waar een bepaald gebouw staat wat op onze routebeschrijving staat en het blijkt dat we verkeerd lopen. Een stukje terug maar weer en we komen weer op de juiste route. Het gaat richting Wildervank en onder de N33 door naar de Wildervanksterdallen waar we op ongeveer 10 km een rust hebben in theehuis Kainstobbe waar we heerlijk in de tuin van koffie en appelgebak genieten.
Het zat hier heerlijk!
Ondanks dat we er heerlijk zitten moeten we toch verder want we zijn nog niet eens op de helft van onze tocht. We zien wel steeds in de verte Veendam liggen en we lopen nu ook weer richting Veendam.Want ons eigenlijk nooit gebeurt gebeurt nu voor de tweede keer vandaag we lopen weer verkeerd. Of het nu komt dat de blauwe papieren pijlen op de bomen ons niet altijd goed opvallen of omdat de pijlen niet consequent aan een zelfde kant van de weg staan maar we missen een fietspad op de Jan Kokweg en hierdoor lopen we een heel stuk om (door het verkeerd lopen kunnen we wel even zien hoe er gemotercrossd wordt bij moterclub Veendam.
Gelukkig weet ik waar Meertens Meubelen zich in de Ommelanderwijk bevindt en lopen we hier naar toe
Nu eens kijken naar de zitkuil
in plaats vanuit de zitkuil
zodat we niet hetzelfde stuk terug hoeven te lopen. Eindelijk zitten we weer op de goede route. Wanneer we uit de Ommelanderwijk zijn volgt het minst mooie van onze tocht. Eerst een heel stuk over een landweg en daarna over een stuk industrieterrein om tenslotte weer in de bebouwde kom van Veendam te komen. Ik kom nagenoeg nog langs mijn huis en het duurt dan ook niet lang meer of we kunnen ons afmelden in het buurthuis het 't Roefje.

Het was ideaal wandelweer en omdat het een thuiswedstrijd was was het ook niet nodig om vroeg op te staan. Door het verkeerd lopen hebben we volgens mijn GPS 29,8 km gelopen i.p.v. de 25 km. Toch schat ik dat de oorspronkelijke tocht ook wel iets langer dan 25 km was. Deze tocht behoort niet tot een van de mooiste tochten maar we kunnen met recht weer zeggen we hebben er weer bijna 30 km getraind voor de 4daagse van Nijmegen en het ging ons gemakkelijk af.
Onderweg was er weer volop van de fauna te genieten

Niet alle pijlen vielen ons altijd op

Door het verkeerd lopen hebben we even van de motorcross
kunnen genieten

1 opmerking:

  1. Zoals Johan Cruijff al zei: 'elk nadeel heb ze voordeel' hehe..nu zag je die motorcross ook nog! :-))) Een mooie tocht met een fijne rustplaats duidelijk, maar op zoveel kilometers kan het bijna niet anders of er zit ook een minder stukje route in hè. Jullie hebben die kilometers in ieder geval inderdaad weer in the pocket..laat Nijmegen maar komen hè, volgens mij zijn jullie er wel klaar voor hehe!
    Groetjesss!
    ps. woon jij zo mooi aan het water? wauw..!

    BeantwoordenVerwijderen