zaterdag 5 oktober 2013

Aa- en Hunzetocht Rolde 05-10-2013


Vandaag organiseert Wandelvereniging "De Zwaluwen" uit Assen hun 4e Aa-en Hunzetocht. Het is de eerste keer dat ik aan de Aa- en Hunzetocht deel neem. Omdat deze tocht in Rolde is verwacht ik dat het wel een mooie tocht zal zijn.
Ik schrijf me voor de 20 km in en na een kop koffie begin ik aan de tocht. Ik ben nog maar net het startbureau uit of ik hoor iemand achter me vragen of ik ook alleen loop. Op mijn bevestiging vraag ze me of het goed is dat ze samen met mij oploop omdat zij ook heeft ingeschreven voor de 20 km. Ik vind het prima maar zeg wel dat ik niet zo'n heel hoog tempo heb.

Al snel zijn we druk in gesprek en lopen we al snel over allerlei paadjes en langs weilanden. Druk praten verdwijnen de kilometers ongemerkt onder onze voeten vandaan. Ik heb mijn MP4 speler bij me omdat ik van te voren gedacht had dat het misschien wel saai zou zijn om alleen een wandeltocht te lopen maar dat is deze keer beslist niet zo want er is aanspraak genoeg bij deze tocht.

Zoals altijd geniet ik van de mooie omgeving. Ieder jaargetij heeft zijn charme.
We moeten onder de N33 door en dit moet wel gebukt want anders zou je je hoofd stoten. Op de routebeschrijving heb ik gezien dat de rust in het startbureau de De Boerhoorn is en we lopen dus nu weer
richting Rolde. Als we er ruim 12 km hebben opzitten zijn we weer bij het startbureau en hier drink ik koffie (helaas was er geen appelgebak) Na even gezeten hebben gaan we voor het tweede gedeelte van onze tocht op pad.

Natuurlijk passeren we een hunebed (we zijn tenslotte in Drenthe) Ook nu  komen we weer over allerlei bospaden, stukjes hei en langs weilanden. Het is prima wandelweer want het is zelfs te warm om met
een fleece te lopen. Heel even zijn we het spoor bijster en met ons nog enkele wandelaars bij het Dorp van Bartje maar met de routebeschrijving erbij zijn we er al snel uit. En voordat ik het weet lopen we Rolde alweer binnen.


Ik was voordat ik begon bang dat het wel saai zou zijn zonder mijn wandelmaatjes maar het tegendeel was waar. Het was gezellig om kennis te maken met Coby en we hebben nagenoeg de hele tocht gepraat. Het was voor mij het ideale wandelweer. Ik vond het een prachtige route en zal zeker als ik volgend jaar in de gelegenheid ben hun tocht weer lopen. Mijn GPS gaf aan dat ik 18,56 km gewandeld heb.

                                                                             

2 opmerkingen:

  1. Je loopt nooit alleen Noortje, daar moet je nooit om thuisblijven! Mooi verslag....ben je Albert H.Gort ook tegengekomen (als je hem kent)? Hij is daar ook geweest en heeft al fotos op zn blog op troch-rinnen. Zn verhaal zal ook wel snel komen.....Zaterdag voorlopen FLAL Scharsterrijntocht 30 november die we hebben uitgezet. Jij komt toch ook? Groetjes Albert en Meintsje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kán natuurlijk riskant zijn.. een vreemde die meewandelt.. stel je voor dat het totáál niet klikt hehe. Maar meestal wél lijkt me.. want je hebt hetzelfde om naar te kijken onderweg dus al een gespreksonderwerp hè. En alleen is ook maar alleen... sóms fijn, maar vaker minder. En al kletsend gaan die kilometers inderdaad sneller.. dié ervaring heb ik óók.. als ik alleen loop op een héél lange weg met weinig te zien denk ik vaak 'was ik nu maar met z'n tweeën'! hehe.
    Mooie tocht zo te zien aan de foto's!
    Groetjesss!

    BeantwoordenVerwijderen