woensdag 14 januari 2015

Voorstelling Billy Elliot 09-01-2015


Vandaag is het zover dat ik samen met mijn schoonzusje naar de Musical Billy Elliot in het AFAS Circustheater in Scheveningen ga. Ik heb dit als een verjaardagscadeautje gekregen, maanden terug, de musical moest toen zelfs nog in première

De Musical Billy Elliot, gebaseerd op de wereldberoemde film, vertelt het inspirerende verhaal over de 11-jarige Billy die opgroeit in een mijnwerkersmilieu, waar jongens boksen en niet dansen. Als hij toevallig in een balletles belandt en tot zijn eigen verbazing zijn talent voor dansen ontdekt, verandert zijn hele leven én dat van zijn omgeving. Tegen de wil van zijn vader in traint Billy, onder begeleiding van zijn fanatieke balletdocente, keihard om auditie te doen voor de Royal Ballet School in Londen. Om danser te worden moet Billy leren om anders te durven zijn, tegenslagen te accepteren en te blijven vechten voor waar hij in gelooft. Alleen dan hij kan zijn droom waarmaken. 


Altijd wanneer we naar een musical in Scheveningen gaan boeken we er ook een hoteltje. Deze keer lag het hotel wel heel dicht bij het theater. Wel erg fijn want het weer is vandaag niet al te best, veel regen en zelfs storm. Als we in het hotel aankomen hebben we nog tijd genoeg en we gaan dus naar de boulevard. Ik ben benieuwd hoe ruw de zee zal zijn. Ook hier voor ligt het hotel gunstig het maar 5 minuten  lopen naar de boulevard. De Pier ligt er troosteloos bij. De huidige Pier werd in 1961 feestelijk geopend door prins Bernhard. Het Van der Valkconcern nam het bouwwerk in zee in 1991 voor een symbolisch bedrag van 1 gulden over en breidde deze uit.
De Pier werd begin 2013 failliet verklaard. Een aantal maanden later liet de gemeente het bouwwerk sluiten omdat de brandveiligheid niet op orde was. In  het najaar van 2014 is het verkocht en de eigenaar hoopt de Pier weer te openen "als aan alle technische- en veiligheidsmaatregelen is voldaan".

De lucht wordt steeds grijzer en donkerder en het ziet er naar uit dat het niet lang meer zal duren dat het zal gaan regen en dat gebeurt ook niet veel later.


Tijd om een "koffie speciaal" te gaan drinken in een van de restaurants op de boulevard.
Als we binnen zitten begint het steeds harder te regen en er komen steeds meer wandelaars binnen en die zien er wel erg verregend uit. We besluiten om nog maar een lekkere koffie te nemen, in de hoop dat de regen ophoudt maar dat is niet het geval. Een kijkje op het strand nemen zit er dus niet in.
Na een poosje besluiten we om naar een ander restaurant te gaan om een hapje te gaan eten.
Na het eten gaan we terug naar het hotel om ons te kleden voor de voorstelling. Het regent nog steeds heel erg en we komen kletsnat in het hotel aan.
Als we naar het theater lopen regent het nog wel maar gelukkig iets minder en dankzij een paraplu kom ik er redelijk droog aan.
We hebben hele mooie plaatsen, rij vijf en in het midden.
Onderstaande foto's heb ik van internet want er mag natuurlijk niet gefotografeerd worden tijdens de voorstelling. 


De voorstelling is heel mooi, Vooral het ballet, het tapdansen, de acrobatiek en de zang van de kinderen vind ik heel mooi. Voor dat ik het weet is het pauze en ook het tweede gedeelte vliegt voorbij.


Ik heb van de voorstelling genoten, hoewel ik wel moet zeggen dat het niet mijn allermooiste musical is die ik in het Circustheater gezien heb.
Na de voorstelling nemen we nog een hapje en een drankje in de bar en gaan dan naar ons hotel.
De andere dag gaan we via de Veluwe weer op huis aan. We doen Barneveld nog aan omdat ik hoop dat ze daar het jasje, wat ik graag wil hebben, al 50% hebben afgeprijsd. Ik heb geluk mijn maat is er nog en met 50% korting.
Het valt me op dat dit jaar zo lang de kerstversiering overal in de straten blijft  hangen.

Barneveld is natuurlijk bekend door de heldensprong van Jan van Schaffelaar in 1482. Er staat natuurlijk ook een standbeeld van hem in Barneveld. De onthulling van het beeld op 15 september 1903 vormde een waar spektakelstuk. Het hele dorp verkeerde in feeststemming. Met een kermis, een markt, volksspelen en een indrukwekkende historische optocht werd de onthulling op grootse wijze luister bijgezet. Het publiek stroomde in groten getale toe. Niet alleen de ingezetenen, maar duizenden en nog eens duizenden bezoekers uit alle delen van het land woonden de Jan van Schaffelaarfestiviteiten bij.

Het standbeeld staat vandaag de dag nog op het Torenplein, onder de toren van de Oude kerk.

Ik heb twee leuke dagen gehad en ik hoop dat ik nog  vaker naar een mooie musical in Scheveningen kan gaan.
Gerda het was wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.

8 opmerkingen:

 1. Oh leuk! IK wil hem ook graag nog zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne dagjes, Noortje !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is gezellig een schoonzusje te hebben welke van dezelfde uitstapjes houdt. Fijn dat je genoten hebt. Op naar de volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaah.. wel jammer van dat weer zeg.. bén je eens bij een strand.. stormt het!
  Nou ja.. gelukkig hebben jullie je toch vermaakt en de hoofdzaak was natuurlijk die musical en die was ook mooi.
  Dus al met al een heel geslaagd weekend denk ik! Met nog als bonus een jasje voor de helft van de prijs.. niet slecht! :-)
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig dat je ook van Barneveld nog even een fotootje plaatst en erover vertelt. In de toeristische bedrijfstak werkzaam (geweest)? :-)
  Fijn, dat jullie zo genoten hebben, maar ik moet eerlijk bekennen dat musicals niet mijn 'ding' zijn, om maar eens een populaire hedendaagse uitdrukking te gebruiken. Ik vind het gezang en gedans een hinderlijke onderbreking van het verhaal en daar gaat het nou natuurlijk net om in een musical. De film Billy Elliot daarentegen vond ik prachtig, zoals ik de film Soldaat van Oranje de beste Nederlandse film ooit vind, terwijl ik tegelijkertijd van iedereen hoor dat deze musical ook zo prachtig is.
  Scheveningen is mooi hè in storm en regen. Zó jammer dat die ouderwetse pier niet meer de grandeur van vroeger heeft, ik ben benieuwd hoe hij uit de verbouwing komt.
  Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb de film van Billy Elliot gezien en vond die ook al fantastisch mooi, dus een dansliefhebber zoals ik zou zeker kunnen genieten van dit mooie spektakel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Choh! Noortje, war een blog heb jij zeg. Ik kom hier zeker terug om verder te lezen en zet je met een linkje bij mijn favorieten.
  Vrolijke groetjes,
  Gidsjoris

  BeantwoordenVerwijderen