zaterdag 31 januari 2015

4 weken Turkije 17-01 t/m 14-02-2015 Tweede week

Mijn spieren gun ik een paar dagen rust en ze worden gelukkig steeds wat minder stijf na ons hachelijke avontuur van vorige week. Ook de sportzaal bezoek ik de eerste dagen niet.

Wel het zwembad want daar is ook een whirlpool en daar knappen mijn spieren lekker van op.
Ondanks dat ik de eerste dagen nauwelijks wandel vervelen we ons niet. Deze tweede week is het weer minder goed dan vorige week maar als we de weerberichten horen en zien op de nederlandse tv-zenders hebben we niets te klagen en we zijn tenslotte naar Turkije gegaan om de winter te ontvluchten.

 Sommige dagen is de zee ook erg woest en horen we 's nachts de golven op het strand slaan.
We brengen ook een bezoek aan Kemer, natuurlijk gaan we er met een Dolmus heen, kost  niet veel een de plaatselijke bevolking maakt hier ook gebruik van. Toen we vorige week na ons wandelavontuur in het donker door Kemer liep had ik een pad gezien met allerlei kunstobjecten en die wilde ik weleens met daglicht zien. Manlief vind het ook altijd een soort sport om wat te kopen want het afdingen vind hij geweldig om te doen. Nu in Kemer zijn genoeg winkeltjes waar je dit kan doen. Zelf vind ik dit helemaal niets maar in dit soort landen hoort het er gewoon bij. Ik heb een leren tas gekocht, volgens manlief heb ik veel te vroeg toegehapt wat de prijs betreft maar ik ben er blij mee en vind de tas die prijs waard. Bij mijn rondreizen die ik vroeger deed heeft een reisleider me eens gezegd betaal de prijs die jij het product waard vindt dan zal je er een goed gevoel aan overhouden. En zo is het maar net vind ik.

In ons hotel wordt van alles georganiseerd vooral voor senioren die hier voor langere of kortere tijd overwinteren. Wij nemen niet aan zoveel activiteiten deel (voelen ons geen senioren, dat  zal het wel zijn) maar volgens ons heeft het animatieteam op weeronline gezien dat er deze week een hele dag regen zou zijn en er is voor deze dag een activiteitenmiddag georganiseert. Aangezien ik gek op spelletjes ben en we er toch niet op uit kunnen trekken i.v.m. de regen gaan we er heen. Als we in de grote zaal komen waar het is hebben we al gelijk spijt dat we geluncht hebben want er staan allerlei lekkere Turkse zoetigheden en er is zelfs een kok aanwezig om alles aan te vullen.
Er worden allerlei spelletjes gedaan waar het doel van is om met alle nationaliteiten die in het hotel zijn in contact te komen. Het eerste spel is een soort stoelendans en mijn fanatisme zorgt ervoor dat ik de eerste prijs krijg, aan het eind gaat het om een Duitse, een Turkse en mijn persoon. Ik wil winnen en het lukt. Verder is er darten, een pingpongballetje vooruit blazen in een doel van een
voetbalveldje, ring werpen, ballengooien en blackjack. Blackjack gaat natuurlijk niet om het geld maar wie op het laatst de meeste fiches heeft die wint. Bij blackjack ben ik ook de winnaar. Het spel gaat me heel goed af maar ik zou het nooit in het echt willen of durven spelen. Met twee prijsjes verlaat ik de gezellige middag die ik niet had willen missen (het gaat me nooit om de prijsjes maar om de eer)


In het hotel bestaat ook de mogelijkheid om a la carte te eten. Vorige week hebben we dit bij het Italiaanse restaurant gedaan, deze week gaan we naar het Turkse restaurant. Het is een zes gangen menu, heel lekker maar eigenlijk wel een beetje te veel.

Er zijn heel veel poezen in het park van ons hotel die er heel goed uitzien, er staat in het hotel dat je ze geen eten mag geven maar ze kunnen me natuurlijk niet verbieden om ze kattenbrokken te geven die ik zelf gekocht heb toen ik in het begin van de week in Kemer
was. Als ik brokken neerleg bij de katten merk ik gelukkig dat ze niet echt hongerig zijn want als kattenliefhebster zou ik dat vreselijk vinden. Trouwens een manager van het hotel vertelde me dat ze ook eten van het hotel kregen. Toch lijkt het me verstandig als er ook een plan voor sterilisatie en castratie zou zijn.
Vanuit ons hotel was de sneeuw op de toppen van het
Taurus gebergte goed te zien

5 opmerkingen:

 1. Het gaat jullie daar goed zie ik. Benieuwd naar de foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Foto's zet ik er pas thuis bij. Wil ze eerst thuis op mijn laptop bekijken.

   Verwijderen
 2. Haha.. ging je met twéé prijzen naar huis..! héél fanatiek met spelletjes hè! :-)))

  Kattenvoer zullen ze wel geen bezwaar tegen hebben, hoewel je misschien zo wél die beestjes nog meer naar dat hotel lokt en dat vinden ze misschien ook niet zo leuk.. maar ik zou het denk ik toch ook niet kunnen laten hoor. Mar nee, als ze geen sterilisatieprogramma hebben, komen er veel te veel.. je snapt niet dat er niet iémand is die zich dat aantrekt hè. Het zal het kostenplaatje wel zijn.

  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het schijnen wel de hotelkatten te zijn. Ze stelen hier wel de show en zijn helemaal niet schuw. Soms lopen ze ook in de lobby van het hotel. Ben wel eens in een andere plaats in Turkije geweest daar waren bij het hotel veel echte zwerfkatten die echt heel schuw waren maar daar hadden ze wel een sterilisatieprogramma. Er werden daar regelmatig wat katten gevangen en gesteriliseerd en dan weer teruggebracht, als ze gesteriliseerd waren was dat te zien omdat er een stukje van het oor gehaald was. Ik denk niet dat het kostenplaatje het probleem hier is in het hotel maar waarom het niet gedaan wordt dat is me een raadsel

   Verwijderen
 3. Oh.. zij het de hotelkatten? dat fenomeen kende ik nog niet! :-) och nou ja.. dan lekker voeren hè.. hoewel ze dan ook wel genoeg zullen krijgen, zoals je al schrijft ook. :-)
  Groetjes weer! mizzD

  BeantwoordenVerwijderen