zondag 3 juli 2016

Bezoek aan Ooievaarsdorp in Akmarijp in Friesland 25-06-2016


Vandaag gaan we richting Friesland omdat we daar naar een speciale zaak willen. We plakken er gelijk een autoroute aan vast, De Friese Meren Tocht. Jammer genoeg is het weer niet al te best en regent het regelmatig zodat we niet echt veel van de meren gezien hebben. Dat we in Friesland zijn is wel heel goed te merken want we moeten regelmatig voor een brug wachten.


Ook heb ik mijn fototoestel vergeten wat natuurlijk ook heel jammer is (dit zou Mizzd zeker niet overkomen)

Als we door Akmarijp rijden zie ik op de routebeschrijving staan dat dit het ooievaarsdorp is maar als we er al helemaal uit zijn heb ik slechts één nest gezien en dat staat ook nog veraf. Manlief is zo goed om te draaien en weer terug te gaan en dan zie ik een bordje aan de kant van de weg wat we eerder over het hoofd hebben gezien.


Natuurlijk volgen we dit bordje en al snel zien we de nesten waar de ooievaars op zitten en we zien ze ook op de grond.Ook is de boerin aanwezig en zij vertelt ons heel veel over de ooievaars wat wij eigenlijk niet wisten. Gelukkig heb ik wel mijn smartphone bij me en kan dus toch nog wat foto's maken van de ooievaars want ik heb ze nog nooit van zo dichtbij op hun nest zien zitten. Veel informatie over de ooievaars is ook te vind op Ooievaarsdorp "De Graverij"


Wanneer het lunchtijd is is het gelukkig droog en daarom kunnen we op een picknick tafel de lunch gebruiken want ik heb deze keer een picknickmand thuis klaar gemaakt.Ondanks dat het weer niet zo best was maakte het bezoek aan het ooievaarsdorp onze dag heel geslaagd. Vooral omdat de boerin ons heel veel over de ooievaars vertelde. 

4 opmerkingen:

 1. Je zag er heel veel, Noortje ! Met de nodige uitleg moet het boeiend geweest zijn. Prachtige plek weer die je uitzocht !
  Lie(f)s.
  @Misschien gaat MizzD wel slapen met dat toestelletje...,hahaaa... !?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik denk ook dat Mizzd misschien wel met haar toestelletje slaapt.

   Verwijderen
 2. Ik hoorde m'n oren al tuten..! :-PPP
  Maar nee hoor.. ik slaap niet met m'n cameraatje ( wél met m'n kameraadje haha) en laat m'n toestelletje ook weleens thuis.. alleen níét als ik naar zoiets leuks toe ga en er over wil bloggen nee hahahaa!
  Ik ben weleens in het Ooievaarsdorp 't Liesveld hier in de regio geweest.. daar was toen een wandeltocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het wel een leuke opmerking van Lies.
   Ik vond dat ooievaarsdorp heel leuk en door die boerin kwam ik ook nog wat meer te weten over ooievaars en dat is altijd leuk.

   Verwijderen