IJspret in mijn woonomgeving 14-02-2021

Ik heb al vaker geschreven dat ik in een buurt woon met veel vijvers en singels en daar kon men het afgelopen weekend goed schaatsen. Het was er niet druk maar wel erg gezellig. Omdat ik een brief  naar de post moest brengen besloot ik om langs wat singels te gaan. Hoewel het op sommige plekken nog best glad was was het wel oppassen geblazen.
Zowel op de vijver voor mijn huis als op de vijver achter mijn huis werd er geschaatst. Ik zag ook een groep op het ijs in stoeltjes zitten maar ik vroeg me wel af of ze de 1,5 meter in acht namen want het leek er niet op.
Het viel me op dat ik steeds mensen tegenkwam die een praatje met me maakten en ook nog een stel die het even over mijn overleden man hadden (dit deed me echt goed) Ik kenden ze niet maar Manlief sprak altijd met velen in de buurt als hij in de tuin bezig was.
Intussen hoorde ik al gezellige muziek klinken en zag ik dat bewoners van een huis warme chocolademelk met slagroom schonken. Ook mij boden ze een beker aan en dit werd wel coronaproof gedaan. Het smaakte heerlijk terwijl ik naar de schaatsers keek.
Nadat ik mijn chocolademelk ophad ging ik weer verder want een poosje stil staan was toch wel koud.
Ik heb altijd met de reigers te doen ze staan er altijd zo zielig bij met hun hoog opgetrokken rug en zeker nu nu ze geen visje kunnen vangen (trouwens deze foto is met mijn smartphone een dag eerder genomen en dan wordt een ingezoomde foto nooit zo mooi)
Het was een leuk wandelingetje geweest en ik heb genoten van de vele praatjes onderweg met verschillende mensen. Ik besluit dit postje met een foto van de herten van mijn geliefde hertenkamp.

21 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig ijs om te schaatsen en zo bij je voor de deur. Wat leuk dat de buurt toch probeert om ondanks alle beperkingen een gezellige sfeer te creëren. Geeft een gevoel van verbondenheid.

    Lieve groeten,

    Hermus.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het herinnerde me aan heel lang geleden dat er voor onze zitkuil veel schaatsers waren. Nu schaatste daar maar een enkeling.

      Verwijderen
  2. Wat gezellig zo in de buurt te kunnen schaatsen. Ook leuk dat ze een kleine koek en zopie kraam hadden gemaakt en je daar ook nog van mee kon genieten. Mooi om die puur Hollandse winterse plaatjes zo te zien, maken we helaas niet zovaak meer mee de laatste jaren.
    Liefs GeZet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De gezelligheid deed me echt goed en ook de gesprekjes onderweg.

      Verwijderen
  3. Dat ijs en dat schaatsen zorgde voor de ouderwetse Nederlandse gezelligheid leek wel hè.. mensen waren daar echt aan toe denk ik. Maar het was voor volwassenen wel slim om daarbij toch ook die anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren. Op het ijs ging dat vaak prima, ruimte zat, maar ik zag ook wel mensen schouder aan schouder hun schaatsen aan zitten trekken hoor.. en dan hoopte ik maar dat het allemaal bij elkaar hoorde..! Je wilt ook niet pietluttig gaan lopen doen.. ik bleef er zélf wel een eind bij vandaan.. maar die Britse variant kan nog steeds voor heel wat ellende gaan zorgen als we niet oppassen.. hebben we die hele decembermaand voor niks in ons eentje zitten 'vieren' hè..!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja eens wat gezelligs in deze tijd waarin niet zo erg veel mag. Ik hoop wel dat er binenkort weer wat meer kan want de vele leuke dingen mis ik toch wel erg.

      Verwijderen
  4. Maak je toch niet zo druk of die mensen wel genoeg afstand houden, probeer toch een beetje te genieten. Dat doe je wel, maar dit soort opmerkingen valt me wel op. Misschien is het wel familie, misschien zijn ze wel gezond, dat kan ook allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wie zegt dat ik niet geniet. Ik mag toch wel een opmerking plaatsen van iets wat mij opvalt op mijn eigen blog? Dat jij anders denkt dan ik over het maatregelenpakket tegen corona meen ik intussen wel te weten.

      Verwijderen
  5. Fijne winterpret, Noortje. Warme herinneringen ophalen doet deugd, net als die kop warme chocolademelk. Toffe buurt daar!
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het was heerlijk winterweer, vorst en een heerlijke zon.
    Het was voor iedereen een welkome tijd even iets positiefs.
    Je hebt leuke winter foto's gemaakt van je buurt. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meestal loop ik dat pad langs die singel niet. Ik was blij dat ik mijn fototoestel bij me had.

      Verwijderen
    2. In onze jeugd was het niet alleen kommer en kwel.
      De tijd was anders bij de kolenkachel.

      Verwijderen
  7. Leuke ij schaatsen om te zien van jou foto's. Reigers hebben moeilijk gehad. Andere vogels ook wel. Pret is weer voorbij. Alles is bij ons nat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik voer altijd de vogels in de winter maar nu hadden ze het zeker nodig. Ook de watervogels die bij stukjes open water zaten ging ik voeren.

      Verwijderen
  8. knappe winterse foto's Noortje

    een welgekomen afwisseling in deze bizarre tijd vond ik het

    Chocolademelk .. zie ik hier niet meteen gebeuren

    goed om in zo'n buut te wonen

    prettige dag

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het valt me op dat er meer verbondenheid lijkt te zijn in mijn buurt dan anders.
      Warme chocolademelk hoort bij het schaatsen vandaar

      Verwijderen
  9. Het was heerlijk winterweer, vorst en een heerlijke zon.
    Het was voor iedereen een welkome tijd even iets positiefs.
    eindelijk weer even een praatje met mensen uit je omgeving, ik vond dat ook heel erg fijn.
    Reigers zijn net oude mannetjes. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind reigers altijd een zielige indruk maken

      Verwijderen
    2. @ Die scrubber is gewoon te koop. Zoals bij de bolle blauwe man.

      Verwijderen
  10. Leuke IJspret hebben daar gehad. Het was niet zolang geweest om te schaatsen. Mooie foto's geworden.

    BeantwoordenVerwijderen