zaterdag 23 juni 2012

Amersfoortse Tweedaagse 22 en 23-06-2012

Ook dit jaar heb ik me van tevoren al ingeschreven voor de 40 km voor deze tweedaagse. Het is de vierde keer dat ik deze tweedaagse zal wandelen.

Vrijdag 22 juni:
Gelukkig is het droog als mijn man me naar de startlocatie brengt. De afgelopen nacht heeft het flink geregend en dat was heel goed te horen als je in de caravan ligt en het lijkt dan helemaal erg. Ruim voor de starttijd ben ik aanwezig om mijn startkaart in ontvangst te nemen en is er nog genoeg tijd om een kop koffie te drinken. Opeens hoor ik mijn naam roepen en zie ik Bianca die ik eerder bij de tweedaagse heb ontmoet en waar ik toen mee heb opgelopen. Even na 7 uur vertrek ik. Op de routebeschrijving zie ik de rustplaatsen en ook op welke afstanden deze zijn. Ik besluit om op 17 km en op 33,5 km te rusten.
Defensieterrein "De Vlasakkers"
Wanneer ik ruim 8 km heb gewandeld betreed ik het defensieterrein "De Vlasakkers". Hoewel het de vierde keer is dat ik op dit terrein kom vind ik dit toch ook deze keer weer een mooi terrein om over te wandelen. Als ik het terrein verlaat zie ik op mijn GPS dat ik waarschijnlijk nog een klein uurtje nodig heb voor de rust bij Chaletpark Boslust en dat klopt inderdaad. Ik neem hier een koffie en eet wat van mijn brood. Ik vind dit een mooie rustplaats want er zijn genoeg zitplaatsen om te zitten en ik zit zelfs in een soort fauteuil. Toch heeft het een nadeel als je in zo'n fijne stoel zit want het kost dan wat meer moeite om weer verder te gaan. Toch moet het en verder gaat mijn tocht door de bossen. De lucht betrekt regelmatig en af en toe valt er even een flink buitje het ene moment moet het jack aan en dan weer uit. Ik kom bij de rust Peijenburg en hier hou ik even een sanitaire stop omdat ik zie dat er bijna niemand in de rij staat bij de toiletten.
Ik ga al weer snel verder en zet nu mijn mp4 speler op want ongemerkt stap ik dan wat kilometers weg. Jammer dat deze niet volledig is opgeladen want plotseling houdt de muziek op welke ervoor zorgt dat het tempo er goed inzit. Ik loop intussen op een fietspad wat langs een spoorlijn loopt en niet veel later kom ik bij de rustpost "Vlasakker" hier neem ik een cola en neem plaats op een stoel. Ook hier hoor ik weer net als bij de andere rustposten Bianca mijn naam weer roepen en ook Frank is er net als voorgaande jaren weer bij. Ondanks dat ik hier lekker zit ga ik toch snel weer verder. Van vorige jaren weet ik nog dan er waarschijnlijk nog een stukje door een woonwijk komt wat nogal omhoog loopt.

En inderdaad ik zie dat dit er weer inzit, niet dezelfde straat als voorgaande jaren maar wel een straat die er evenwijdig aan loopt. Als ik dit gehad heb begin ik aan de laatste kilometers van deze dag. Om even na 15 uur kom ik aan in het Sportpark Vermeerkwartier. Mijn GPS geeft aan dat ik er ruim 39 km heb opzitten. Ik bel mijn man dat ik binnen ben en wacht op hem terwijl ik geniet van een pilsje en een broodje haring.

Zaterdag 23 juni:
Wanneer ik door mijn man bij het Sportpark Vermeerkwartier word afgezet loop ik gelijk Frank tegen het lijf die mij zegt dat hij vandaag geen jas heeft meegenomen om zo goed weer af te dwingen. We zullen zien! Ik zie dat er al een hele lang rij staat om te mogen vertrekken wanneer het 7 uur is. Trouwens ik begrijp nooit dat er wandelaars al ruim van tevoren in de rij gaan staan om te mogen vertrekken (bij de 4daagse van Nijmegen is dit natuurlijk wat anders)
Ondanks dat ik vandaag wat later bij het startbureau ben drink ik toch nog koffie en dan begin ik aan mijn 40 km. Al vrij snel heb ik in de gaten dat de tocht nu in tegengestelde richting is dan voorgaande jaren. De eerste 10 km gaat hoofdzakelijk over bospaden en ik besluit, wanneer we de eerste rustpost tegenkomen, om pas een rust te nemen bij restaurant "Pyramide van Austerlitz". Helaas blijkt deze pas om 10 uur open te gaan en het is nog geen 10 uur als ik hier aan kom. Verder dan maar ik zal dan maar bij het Henschotermeer kijken of daar een bankje is waar ik kan zitten. Wanneer ik het meer zie is er ook al snel een bankje en hier neem ik een rust.
Gelukkig er is een leeg bankje
Wanneer ik hier al even zit komt er een man bij me zitten die lid is van de FLAL en we praten even over de wandeltochten die door de FLAL worden georganiseerd. Al snel ga ik weer verder op de routebeschrijving heb ik gezien dat er ook dit jaar weer een rust is bij de Valleiruiters en vorig jaar heb ik gezien dat niet zo ver verderop ook koffie en thee te verkrijgen was. Deze keer moet deze koffie- en theeschenkerij dus voor de rust bij de Valleiruiters zijn. En jawel als ik 20 km gewandeld heb zie ik een bord staan en ik besluit even een paar meter van de route af te gaan. Het is heerlijk zitten bij koffie- en theeschenkerij Elderado.
De koffie- en theeschenkerij  is nog
op de route
Ik neem hier een koffie en appelgebak. Er is keuze uit gewoon appelgebak en appelgebak met rabarber. Het laatste heb ik nog nooit gehad en daarom besluit ik om dit te nemen. Geen slechte keus want het is heerlijk fris van smaak. Ik stel me er alvast op in dat ik straks langs het Valleikanaal  moet wandelen wat ik altijd een lang stuk vind. Als ik over de brug over het kanaal ga zie ik tot mijn verrassing dat we niet linksaf langs het kanaal gaan maar rechtdoor. Heerlijk een andere route! Niet weten hoe je gaat en hoe ver het nog is vind ik altijd veel leuker dan bekende weg. Nu is het een stuk over landwegen en ik hoor om mijn heen dat velen dit een saai lang stuk vinden. Ik heb er geen moeite mee en als ik bij de rust Mon Choutte kom besluit ik hier een cola te nemen maar dit is alleen binnen te krijgen en daar staan redelijk veel mensen in de rij dus besluit ik maar door te gaan. 
Geen lange wachtrij voor de cola
Na een goed uur kom ik bij de rust bij kampeerterrein YMCA en hier is het niet echt druk en hier neem ik dan maar de cola een ook een gevulde koek (trouwens nog erg goedkoop ook 1,50) Ik heb weer energie opgedaan om de laatste kilometers af te leggen en om precies 16 uur 30 loop ik het Sportpark Vermeerkwartier op en op hetzelfde moment komt mijn man er ook aanrijden. Wat een timing. Mijn GPS geeft aan dat ik 41,5 km heb gewandeld. Frank heeft er goed aan gedaan om geen jas mee te nemen want er is vandaag geen druppel regen gevallen. Nadat ik me heb afgemeld en mijn wandelboekje heb laten afstempelen gaan we terug naar de camping.

Het waren weer twee mooie wandeldagen. Wel vind ik het heel ongezellig om alleen te wandelen en zeker als je 40 km loop ondanks dat je wel regelmatig aanspraak heb onderweg. Het weer is eigenlijk wel meegevallen. De eerste dag af en toe een flinke bui maar de tweede dag was het voor mij ideaal wandelweer, droog en niet al te warm. Zoals ieder jaar was de organisatie ook weer perfect. Ik heb van de twee dagen genoten en hoop volgend jaar weer aanwezig te zijn.

Goed te zien dat er veel regen is gevallen de voorgaande
dagen
Langs Kamp Amersfoort

De Pyramide van Austerlitz

4 opmerkingen:

 1. Dat wordt voor jou fluitend de 4daagse, en neem je mij op sleeptouw, liefs, Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk en herkenbaar verslag. Ja ik loop veel maar de laatste paar keer enorm veel last van mijn voorvoet gehad!! Ik heb nu steunzolen maar die heb ik pas twee keer in gehad. Ging opzich wel goed althans géén pijn meer maar nu krijg ik weer last van blaren en mijn scheenbenen......pffff.
  Die rusten zijn wel elk jaar hetzelfde hé? Ik ga altijd naar de Kabouterhut ipv de Vlasakkers daar hebben ze lekkere poffertjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap hoor dat je in één week 110 km gelopen hebt.
  Petje af hoor!
  Nu moet Nijmegen toch wel te doen zijn verwacht ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verslag. En succes met de 4-daagse. Hopelijk daar een beetje mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen