zaterdag 9 juni 2012

Avondvierdaagse Winschoten 04-06 t/m 08-06-2012 S.V. Bovenburen

Dit jaar organiseert S.V. Bovenburen voor de 66ste keer de avondvierdaagse in Winschoten. Dit jaar loop ik met de bewoners van het zorgcentrum waar ik werk. Omdat we met rolstoelen lopen is de afstand die we doen 5 km. Voorgaande jaren liep ik altijd de 10 km, maar dan zonder bewoners, mits ik niet op vakantie was.

Maandag 4 juni 
Na een broodje en koffie
maken we ons op voor vertrek
Nadat we met elkaar eerst een broodje in de recreatiezaal gegeten hebben vertrekken we naar het verenigingsgebouw S.V.B. Gelukkig zijn de weergoden ons goed gezind want ze hebben vanmiddag de regen met bakken uit de lucht laten vallen in plaats van nu. Omdat er voor iedere bewoner ook een begeleider nodig is om de rolstoel te duwen zijn er ook vrijwilligers en leden van het (Jeugd) Rode Kruis. Het voordeel hiervan is dat we zelfs voor onze groep een privé blaren doorprikker bij ons hebben mocht dit nodig zijn. Wanneer we halverwege onze tocht zijn zien we onze verzorgingspost. We kunnen kiezen uit fris en koffie of thee en er zijn zelfs ook nog broodjes. Na een korte pauze beginnen we aan de tweede helft van de tocht. Wonderlijk toch altijd dat er zo veel toeschouwers aan de kant van de weg staan. Zonder problemen arriveren we bij het verenigingsgebouw. De eerste avond zit erop!

Dinsdag 5 juni
Rust bij onze verzorgingspost
Ook vanavond is iedereen weer paraat en ook nu vertrekken we weer nadat we eerst gezamenlijk weer een broodje gegeten hebben richting het startbureau. Gelukkig is het ook nu droog en de temperatuur is zelfs iets hoger dan gisteren. Wanneer we over het industrieterrein komen zien we de dames al staan die voor ons de catering verzorgen. Ondanks dat we geen lange afstand lopen gaat de koffie (of iets anders) er wel in. Verder gaat het weer en ook nu ziet ieder wel een of meerdere bekenden langs de route staan. Na ongeveer anderhalf uur hebben we onze tocht erop zitten en melden we ons af bij het verenigingsgebouw. Avond twee zit er ook alweer op!

Woensdag 6 juni
Vanavond lopen we niet.

Donderdag 7 juni
Net als de voorgaande avonden gebruiken we ook nu weer met elkaar een broodje in de recreatiezaal en dan vertrekken we in een lange stoet met de bewoners in rolstoelen naar de startlocatie. Het is een beetje benauwd weer en de begeleiders hebben vanavond geen jas nodig. Voor de bewoners is dit wat anders zij zitten immers stil in de rolstoel. Ook vanavond voert de route ons weer door allerlei straten in Winschoten. Deze keer staan de dames van de catering waar vroeger de melkfabriek stond en ook nu gaat de koffie of fris er weer goed in. De bewoners vinden het leuk om te zien hoe sommige straten veranderd zijn omdat er nieuwe huizen gebouwd zijn in de loop van de tijd. Het duurt niet lang of we hebben onze 5 km er voor vandaag ook al weer op zitten. Wanneer we weer terug zijn in het zorgcentrum begint het even iets te regen, gelukkig hebben wij er geen hinder van gehad.

Vrijdag 8 juni
De toeschouwers staan rijendik
langs de route
Vanavond alweer de laatste avond van de avondvierdaagse. Altijd de mooiste avond want gewoontegetrouw staan in Winschoten de toeschouwers op de laatste avond rijendik langs de route. Wij hebben geluk want wij staan in vak 2 dus lopen we voorin de stoet die van het voetbalveld de stad ingaat. We zijn rijkelijk vroeg op het voetbalveld en dan is het wachten tot 20 uur want dan pas zet de lange stoet van wandelaars zich in beweging. Er zijn ook altijd veel muziekkorpsen en dat maakt alles nog feestelijker. Ook het weer zit gelukkig mee, hoewel het vanmiddag daar niet op leek.
Mw. S. waar ik mee liep met haar bloemen
Als we richting centrum gaan krijgen de bewoners van hun familie en bekenden veel bloemen aangeboden. Ook de dame die ik in de rolstoel duw heeft niet te klagen, het kost haar zelfs moeite om alle bloemen vast te houden. Zelf heb ik tegen mijn familie gezegd om me geen boeketten te geven want een rolstoel duwen met bloemen in je handen is nu niet bepaald makkelijk. Toch zijn ze me ook niet vergeten ik krijg een mooi hart met een roos omgehangen met de mededeling dat ik thuis de rest krijg. Van het zorgcentrum krijgen we allemaal een roos. Met volbeladen rolstoelen komen we uiteindelijk bij het verenigingsgebouw van S.V.B. aan.

Het was gezellig om met de bewoners deel te nemen aan de Avondvierdaagse. Fijn dat het Jeugd Rode Kruis er ook bij was als begeleiding en de vrijwilligers. Het lopen met rolstoelen was niet altijd even gemakkelijk omdat er soms lelijke putten in de weg zaten. Het weer was ondanks dat de berichten niet altijd even goed waren prima om te lopen. De intocht was weer een waar feest. Volgend jaar hoop ik er weer met de bewoners bij te zijn.
Johan onze privé blarenprikker
Wachten op het veld tot het 20 uur is en de intocht
kan beginnen
De medailles worden uitgedeeld

1 opmerking:

  1. Geweldig! Hartstikke leuke happening altijd hè, die AvondVierdaagsen! Ik heb die ook vaak gelopen voor m'n werk..maar dan met kinderen..da's als begeleider een stuk gemakkelijker hehe..geen rolstoelen te duwen!
    Proficiat aan alle deelnemers! :-)

    BeantwoordenVerwijderen