zaterdag 16 juni 2012

Falcon Walk Schaarsbergen 16-06-2012

Vandaag staat de Falcon Walk op mijn programma om te gaan wandelen. Speciaal voor deze wandeltocht zijn we een dag eerder naar de Veluwe vertrokken. Van mijn wandelmaatje Janny had ik gehoord dat dit een hele mooie tocht is om te doen. Zij heeft de tocht vorig jaar met haar man gelopen.
Mijn man is zo goed om mij naar de startlocatie "De Oranjekazerne" in Schaarsbergen te brengen. Gelukkig ziet het weer er beter uit dan dat het vannacht was want toen kwam de regen nog met bakken uit de lucht vallen. Wanneer we in de buurt van de kazerne komen zie ik dat ik niet de enige ben die er komt wandelen want er staat en lange rij met auto's te wachten die het terrein op willen. Eindelijk kan ik dan aan het toegangshek worden afgezet en wanneer ik bij de inschrijving ben moet ik ook weer een poosje geduld hebben voordat ik aan de beurt ben. Maar goed dat ik van de week het besluit al genomen heb om van de 40 km af te zien en de 30 km maar te doen. De starttijd is vanaf 8 uur en de sluitingstijd is 17 uur, dit vind ik te kort voor een tocht die ik nog nooit gelopen heb, ik wil immers ook van de omgeving genieten en ook rustig kunnen zitten bij een rust.


Eindelijk ben ik dan ingeschreven en begin ik om 8 uur 45 aan de tocht. Al direct loop ik, wanneer ik het kazerne terrein heb verlaten, door een bosrijk gebied. Dit blijft ook zo tot de rust bij de "Oranjerie" bij Kasteel Rosendael. Inmiddels heb ik dan ruim 10 km gewandeld. Ik besluit om hier koffie met appelgebak te nemen en ook hier moet ik weer even in de rij staan maar gelukkig kan ik wel een zitplaats vinden. Nadat ik genoten heb van mijn kop koffie en het appelgebak vervolg ik mijn tocht. De tocht voert me over het   landgoed van "Kasteel Rosendael" en ik passeer "De Bedriegertjes".
De Bedriegertjes
Even denk ik terug aan mijn kinderjaren toen wij hier met een schoolreisje naar toe gingen, ik herken er niets meer van maar het zal wel erg veranderd zijn. Op de route beschrijving heb ik gezien dat de volgende rust (Bronbeek) al op 4 km is en dat ik deze maar zal overslaan. Maar wanneer ik bij deze rust aankom besluit ik toch maar een cola en een mars te kopen, ik heb wat energie nodig want ik vind niet dat ik echt in vorm ben. Al snel vervolg ik mijn tocht weer en er zit veel klimmen in de route. De omgeving is bijzonder mooi waar ik doorheen kom. Ik wist eigenlijk niet dat er in Arnhem zulke mooie parken en parkjes zijn. Vooral "Park Sonsbeek" vind ik een prachtig park en ik geniet hier dan ook met volle teugen. Er is een mogelijkheid tot rust bij het Paviljoen van het park maar ik ga door.
 Ik heb nog ruim 10 km te gaan. De tocht gaat verder door "Park Zypendaal" en verder over verharde en onverharde paden en wegen. Wanneer ik er 29 km heb opzitten is er nog een laatste rust bij "Museum 40-45" maar ook deze sla ik over ik ben immers haast al bij de finish. Het duurt nu niet lang meer of ik loop het terrein van de kazerne weer op en meld me af. Intussen heeft mijn man ook gebeld om te vragen hoe ver ik ben en niet veel later pikt hij me aan de poort van de kazerne weer op.

Het was een prachtige tocht die zeker de moeite waard is om nog eens te lopen. Wel zal ik me dan van tevoren inschrijven via internet. Het weer was ook goed wat ik eigenlijk niet verwacht had omdat het 's nachts nog erg regende. Het lopen zonder wandelmaatje vind ik toch wel ongezellig. Ik was blij dat ik toch maar voor de 30 km gekozen heb want ik was anders denk ik niet op tijd binnen geweest. Ik was bij deze wandeling net als Oranje bij het EK niet erg in vorm hopelijk gaat het volgende week bij de 2daagse van Amersfoort beter. Volgens mijn GPS was de tocht 31.9Gelukkig heb ik ze niet nodig want er is al een wachttijd
Het mooie park bij Kasteel Rosendael
Gelukkig moet ik niet over deze brug


4 opmerkingen:

 1. hoi noortje,

  wat een leuke tocht langs allemaal jeugdherinneringen van mij, park sonsbeek, zypendael en de bedriegertjes. nog een prettige vakantie en loopse. liefs marina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is inderdaad een hele mooie tocht. Wel wat zwaar door het vele onverharde. Daarom wel goed dat je de afstand op 30 km hebt gehouden bij een wat late start. Ik heb deze tocht vorig jaar gelopen. maar hij paste dit jaar helaas niet in mijn planning (zit o.a. te dicht op de 2-daagse Amersfoort).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leek me echt een heel mooie tocht! Maar die vorm..ik voel mezelf ook altijd minder goed in vorm als ik alleen loop..heb dan teveel tijd om aan alle dingetjes te denken die je voelt..als je samen met iemand loopt te kletsen heb je daar minder erg in. Dus wie weet zat het toch wel snor met die vorm van jou! :-) In ieder geval vind ik 30km al een heel flinke afstand..die zit er voor mij echt niet meer in hoor..ik hou het op maximaal 15..dan kan ik het ook rustig aan doen! :-)
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Verstandige beslissing om 30 km te doen, dan kun je ook van genieten. Zelf vond ik het ook een mooie tocht en wie weet lopen we deze nog een keer, groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen