woensdag 27 februari 2013

Veendam: Het Kloosterveen (Groene Wissels wandeling nr. 255)

Ik begin aan mijn wandelroute
Aangezien ik voorlopig door verplichtingen in de weekend niet in de gelegenheid ben om georganiseerde tochten te lopen is het vandaag tijd om een wandelroute te lopen die ik van  http://www.wandelzoekpagina.nl/groene_wissels/lijst.php?bcstart=1#  heb gehaald  De route start eigenlijk bij het station van Veendam maar omdat de route praktisch langs mijn huis komt begin ik daar.

Het eerste gedeelte van de route gaat langs het voetbalstadion van VV Veendam en langs het golfterrein. Het valt me iedere keer weer op, dat wanneer ik een beschreven wandelroute in de buurt maakt waar ik woont,
Langs het golfterrein
ik soms op paadjes kom waarvan ik het bestaan eigenlijk niet weet. Ook bij deze route is dit weer het geval. Ook ga ik een onverharde landweg door akkers in en ik zou deze nooit genomen hebben als ik geen routebeschrijving zou hebben want je weet dan nooit of je niet plotseling voor een sloot komt te staan. In de verte zie ik op deze landweg iemand met 5 loslopende honden aankomen en ik begin me al wat zorgen te maken want ik heb het hier meestal niet zo op (vooral als ze blaffend tegen je opspringen van enthousiasme, ik ben in het verleden weleens gebeten, vandaar) Gelukkig zie ik dat de dame ze al vroeg aanlijnt dus mijn angst is voor niets geweest.
Het tweede gedeelte van  mijn route gaat door het Adriaan Tripbos, een aangelegd bos bij Tripscompagnie.
het adriaan Tripbos
Zo te zien komen hier heel veel ruiters met hun paarden want het is uitkijken om niet in de uitwerpselen van de paarden te stappen. Als ik het bos uitkom ga ik langs een NAM locatie en direct hierna een landbouwakker op. Het is nu ook maar goed dat het op de routebeschrijving staat want ik zou er nooit zomaar in gaan.want ook nu zou je weer denken dat je ergens bij een sloot niet verder zou kunnen. Wanneer  ik van het akkerland kom steek ik de weg over en ga gelijk weer een stukje bos in om niet veel later bij het Heemtuinpaviljoen te komen waar ik een rust houd en iets gebruik.
Hierna gaat de route door het Natuurpark Tussen de Venen, een gevarieerd natuurgebied. Dit is aangelegd door Staatsbosbeheer. Het bestaat uit vennen, meertjes en stuifduinlandschappen.
Wanneer ik het natuurpark verlaat gaat de route weer richting Veendam. Vlak voor de bebouwde kom van Veendam gaat het nog door een klein stukje bos en tot mijn schrik zie ik hier een hele grote enthousiaste loslopende hond met bazinnetje. De hond ziet mij ook en komt luidblaffend op mijn af. Ik sta stijf van de schrik maar de bazin van de hond lijkt er geen boodschap aan te hebben, ze roept hem wel terug maar de hond luistert niet. Ik zeg tegen haar dat ik het heel vervelend vind maar haar antwoord is er lopen hier zelden wandelaars en ze lijnt de hond dus niet aan.
Uiteindelijk gaat de hond toch bij me weg en ik volg ze even later op gepaste afstand. Wanneer ik bijna bij de rand van het stukje bos ben zie ik dat de vrouw nu haar hond wel aanlijnt (begrijpelijk want hier rijden
Een van de oude boerderijen langs
de route
nogal wat auto's) Jammer dat ze dit ook niet doet wanneer ze een wandelaar tegen komt, niet iedereen is ervan gediend dat er een vreemde hond luidblaffend tegen hen opspringt.
Nog een heel klein stukje een ik ben weer bij mijn huis.

De route is officieel 19 km maar doordat ik niet bij het station begonnen en geëindigd ben gaf mijn GPS 17 km aan. Het was beslist een mooiere route dan dat ik gedacht had. Ik heb vaker in deze omgeving gewandeld maar nu toch paden gewandeld die ik nog niet eerder genomen heb. Het was goed wandelweer. Zelfs de zon liet zich nog zien. De laatste ervaring met de hond maakt dat ik weer extra op mijn hoede ben als ik iemand met een loslopende hond zie.
Langs een bossloot

Oude ruinenmuur 

2 opmerkingen:

  1. Op zich wel een hele mooie tocht lijkt me, maar je moet niet van die asociale hondenbazinnetjes tegen komen hè..dat soort dingen hoort niet vind ik. Ik loop dan ook nooit met Axel los..hij blijft maar netjes aan de riem, want ik weet dat ie in z'n enthousiasme ook weleens niet zou kunnen luisteren en ik wil anderen niet tot last zijn. Ook aan de riem kan ie natuurlijk wel eens bij vreemde mensen gaan snuffelen, dan trek ik 'm altijd weer terug, ook als de mensen zelf aangeven dat ze het niet erg vinden..niet iedereen vindt het inderdaad leuk hè en die hond kan het verschil echt niet ruiken!
    Groetjess!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verslag van deze mooie door mij gemaakte route. Nog leuker zou het zijn een recensie bij betreffende wandeling op Wandelzoekpagina te plaatsen…

    BeantwoordenVerwijderen