zaterdag 5 april 2014

Eendrachttocht Assen 05-04-2014


Mijn eigen privé chauffeur is zo lief om mij vanmorgen naar Assen te brengen waar ik de Eendrachttocht van w.v. De Eendracht ga wandelen. Deze keer heb ik geen wandelmaatje die mij vandaag vergezelt op mijn wandeltocht. Ik heb al vaker hun tochten gewandeld en het zijn altijd mooie tochten, dus het beloofd weer wat.

Mijn privé chauffeur
Ik ben ruim voor de starttijd aanwezig in het startbureau "Het Wielerhome" en heb nog tijd genoeg om koffie te drinken nadat ik me ingeschreven heb voor de 15 km. Ik durf het vandaag niet aan om voor de 25 km te gaan omdat ik last heb van een ontstoken grote teen (waarschijnlijk komt dit door een bezoek aan de pedicure, het is nu al de tweede keer dat dit me overkomt nadat ik een bezoek gebracht heb aan de pedicure. Je zou toch verwachten dat je op wolken liep na zo'n bezoek maar niets is minder waar)

Ik begin aan mijn tocht
Als de meeste wandelaars vertrokken zijn begin ik ook mijn mijn tocht. Direct voert de route de wandelaars al door het Asserbos. Dit is een stadsbos en een van de oudste bossen van Nederland. Het is eigenlijk een van de oorspronkelijke wouden waarmee grote delen van Drenthe bedekt waren. Ik wist eigenlijk niet dat het Asserbos zo dicht bij Het Wielerhome" lag ondanks dat ik daar regelmatig in de buurt kom. Wanneer ik richting het TT circuit kom hoor ik duidelijk de motoren ronken en dit geluid blijf ik nog een hele tijd horen. De route voert een tijdje langs de N33 en vervolgens richting Anreep. Het is voor mij heerlijk wandelweer en de natuur is geweldig om te zien.
Ze schijnen zich niets aan te trekken
van de vele voorbijgangers
Wanneer ik bijna bij de rust ben en het ooievaarsnest passeer zie ik tot mijn vreugde dat het ooievaarsechtpaar beiden op het nest zitten. Ze trekken zich niets aan van de vele wandelaars die zo dicht langs hun nest lopen.
Ik arriveer bij "De Aanleg" waar de controle en rust is. Het is hier nogal druk en de bediening lijkt niet erg ingesteld te zijn op deze drukte want het gaat nu niet bepaald vlot. Sommige wandelaars laten duidelijk en luidruchtig hun mening hierover horen. Ik vind dit nogal ongepast en eigenlijk niet zo passen bij wandelaars, zullen wel wandelaars zijn die ook altijd al ruim voor de start klaar staan om te vertrekken en met moeite opzij willen gaan om je binnen te laten gaan bij het startbureau. Na even wachten aan de bar heb ik mijn bestelling en kan lekker plaats nemen
aan een tafeltje buiten op het terras. Ondanks dat ik er lekker zit moet ik toch verder. Ik heb er intussen ruim 8 km opzitten en ben één van de weinigen die de de route van de 15 km gaat vervolgen. Als ik de loopbrug gehad heb zie ik in de verte wandelaars voor me lopen maar ik zie een pijl die aangeeft dat men links moet. Ik ga links en het is een heel smal pad waar zelfs bomen over het pad liggen en het duurt wel erg lang voordat er weer een pijl komt. Zou ik dan toch verkeerd gelopen zijn? Maar nee eindelijk zie ik dan toch een pijl met nummer 122 erop en ik loop gelukkig goed wat een wonder mag heten want ik ben een ster in het verkeerd lopen.

Het vervolg van de tocht laat een me een stukje van Assen zien wat niet bekend bij mij is en dat is altijd verrassend en leuk. Het duurt niet zo erg lang meer of het "Wielerhome" komt weer in zicht waar ik mijn afmeld. Nadat ik nog iets gedronken heb ga ik met het openbaar vervoer op huis aan.

Het was een mooie tocht wat ik ook wel verwacht had. Het was prima wandelweer voor mij. Er was geen zon en het was niet helemaal helder als je in de verte keek. Zonder wandelmaatje wandelen was wel niet zo gezellig maar regelmatig was er toch wel iemand waar ik een praatje meemaakte. Wat ik wel een heel knap van mezelf vond is dat ik niet verkeerd gelopen ben. Mijn GPS gaf aan dat ik 15,3 km gelopen heb.
Ik had alleen in het begin wat last van mijn teen en achteraf had ik toch wel 25 km kunnen wandelen.
3 opmerkingen:

 1. Even wachten, Noortje... -> dat wordt straks beloond...
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Werkt je pedicure wel hygiënisch genoeg? klinkt niet goed als je elke keer na een bezoek een ontsteking hebt hoor.. lijkt me een gevalletje vuile instrumenten. Al maar goed dat je er gedurende tocht niet veel last van had.
  Maar die tocht ziet er echt wel heel mooi uit zo! Dat is nu voor mij weer eens een gebied waar ik nooit zal komen, dus leuk dat ik zo met jóú 'mee kan wandelen' hè! :-)
  Tja.. het geduld van sommige mensen.. blijkbaar hoort de wereld voor hén klaar te staan, zelfs als ze maar simpel een wandeltocht lopen en daarvan zouden moeten geniéten! Ook niet my cup of tea hoor.. ik zou me dood ergeren aan die lui.
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hebben gisteren naar jóú ook uitgekeken. Vooral 'smorgens toen het nog niet zo warm was heb ik alle mensen met rode jassen aan goed aangekeken.. omdat jij meestal een rode jas draagt.. toch? Maar het werd al snel zó warm en dan is het helemaal zoeken naar een speld in een hooiberg hè.. het was écht wel druk!
  Ik kijk ook uit naar jóúw verslag hoor.. altijd leuk om zo'n tocht ook eens door andere ogen te zien! :-)
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen