zondag 21 september 2014

Hunzeloop 20-09-2014 Zuidlaren


Enkele weken geleden kwamen mijn wandelmaatjes Heleen en Janny met het idee om deze tocht weer eens met zijn drieën te gaan wandelen. Nu dat was niet tegen dovemansoren gezegd want het leek me heel leuk om weer eens met zijn drieën een tocht te gaan wandelen want dat was al wel heel lang geleden dat dit gebeurd was.

Wanneer we naar Zuidlaren rijden is het nog wel wat mistig en we hopen dat dit snel zal optrekken. Wanneer we op de Brink zijn schrijven we ons in voor de 15 km.

Helen en Janny buigen zich over het inschrijfformulier


Na een kop koffie, gelukkig niet zo'n grote kop als dat er op de toonbank staat, beginnen we aan onze tocht. De temperatuur is heerlijk maar het is nog steeds mistig,


Vooral als we buiten de bebouwde kom van Zuidlaren komen is het nog erg mistig maar gelukkig


duurt het niet erg lang of de mist begint op te trekken en kun je weer zien hoe lang sommige paden zijn.
Onze tocht voert ons naar Noordlaren via De Vijftig Bunder en het Noordlaarderbosch.De Vijftig Bunder en her Noorlaarderbosch liggen op de overgang tussen de Hondsrug en het beekdal van de Drentse Aa. Het zijn gebieden met een rijke historie. Zo’n 2500 jaar geleden werd het bos gekapt, dat hier toen stond. De grond werd als landbouwgrond gebruikt, maar zó intensief dat er na een tijd niets anders dan heide groeide. De grond was uitgeput. Vanaf 1850 werd de heide ontgonnen. Er werden bomen geplant -eiken en grove dennen- en een deel van de heide werd in grasland omgezet. De Vijftig Bunder werd niet grootschalig bebost; dit heidelandschap is dus eeuwenoud.Als we Noordlaren binnenlopen hebben we de rust en controlepost in restaurant De Lanteern. Het is lekker om hier even op het terras te kunnen zitten. Inmiddels is het ook aardig warm geworden en dat is vooral goed te merken als je op padden wandelt waar geen schaduw is.
De mosterdsoep die ik er neem smaakt heerlijk. Maar ondanks dat we er lekker in de schaduw zitten moeten we toch weer verder. We hebben er inmiddels ruim 10 km opzitten.
We gaan nu richting Midlaren om vervolgens weer op de Brink in Zuidlaren terug te komen. 
We melden ons af en gaan nog wat drinken op een van de terrassen aan de Brink.


Wanneer we in de autostappen om weer naar huis te rijden worden we nieuwsgierig nagekeken door dit schaap.

Het was heel gezellig om weer eens met elkaar te wandelen. De route was 14,7 km. het was prima wandelweer ondanks dat het in het begin nogal mistig was.

10 opmerkingen:

 1. Heerlijk..., Noortje, met z'n drietjes !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken dat ras.. ddat is een hangbuikschaap! :-))) ( dát, óf ze moest lammeren hehe)
  Zag er supermooi en berengezellig uit! ( maar ik denk dat m'n zussie echt wel die grote kop koffie gepakt had hoor hahahaa!) Die mist kan ook wel voor mooie plaatjes zorgen hè, maar een zonnetje is meestal wel lekkerder, zo in het najaar. Hoewel.. soms kun je beter maar niét zien hoe lang zo'n polderpad is..! hahahahaa!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wandelen in de mistige velden wil ik zeker ook ooit eens doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoiii Ik heb nog naar je uitgekeken zaterdag! Wat vervelend dat je last van je spieren hebt zeg! Het was een erg mooie dag in Amsterdam ik heb er weer van genoten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Noortje, mosterdsoep daar heb ik nog nooit van gehoord, zal wel lekker geweest zijn en misschien zelfs een beetje pikant, maar kan me er niks bij voorstellen. In elk geval je hebt een leuke wandeling gemaakt in goed gezelschap en na het optrekken van de mist in een lekker weertje. Meer moet dat niet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier in Groningen hebben veel restaurants mosterdsoep op hun menulijst staan. De mosterdsoep heet hier ook vaak Groningse mosterdsoep. Zal wel komen dat ze er Groningse mosterd voor gebruiken. De soep is niet pikant maar lekker romig. Vaak zitten er ook wat spekjes door.

   Verwijderen
 6. Hey.. wat heb je een mooi nieuw blogbehangetje! :-)
  Mosterdsoep vind ik altijd lekkerder ruiken dan smaken.. maar die ik geproefd heb waren dan ook vaak wat zurig van smaak.. alsof de azijn uit de mosterd de boventoon voerde.. kan ook wel aan mijn smaak liggen hoor.. die is veranderd na een griepvirusje.. en nu proef ik de dingen vaak wat anders dan ze zijn. Maar spekjes erin, dat hóórt vind ik! :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het werd tijd om eens een fleuriger behangetje te kiezen, hoewel ik niet zo van veranderen houd. Trouwens in mijn huis verander ik ook nooit veel.
   Ja mosterdsoep die zurig smaakt vind ik ook niks, zit er denk ik te weinig room in.

   Verwijderen
  2. Hey.. dat hebben we dan gemeen.. vind het helemaal niks om steeds alles te veranderen in huis. Heb toevallig vanmiddag behang gekocht voor in m'n halletje en heb er nu al spijt van.. zit het nog niet eens op de muren! hahaha! Aaach.. wat er opzit was echt helemaal naar m'n zin, maar in zo'n halletje gaat dat toch slijten hè.. natte jassen er tegen en de hond die zich er altijd uitschudde en zo.. er móést eens iets aan gedaan worden, maar ik ben er nog helemaal niet zeker van of het wat gaat worden hahaha.
   M'n blog dúrf ik niet eens te veranderen.. maar ben daar eigenlijk ook nog steeds tevreden over.. en het vergroot de herkenbaarheid hè! :-)

   Verwijderen