zondag 5 oktober 2014

Aa- en Hunzetocht Rolde 04-10-2014

Vandaag houdt wandelvereniging "de Zwaluwen" uit Assen voor de vijfde keer hun Aa- en Hunzetocht te Rolde. Om ongeveer 9 uur schrijf ik me in voor de 5 km, een afstand waarvoor ik eerder mijn wandelschoenen niet aantrok maar door problemen met mijn spieren is dit nu een mooie afstand voor me. Ook is er nu een voordeel bij manlief loopt voor het eerst een georganiseerde tocht met me (dat is wel heel wat want hij is helemaal geen wandelaar)


Al snel gaan we uit de bebouwde kom. De omgeving van Rolde is een mooie omgeving om te wandelen, ik heb er al heel wat tochten gewandeld. Manlief zegt me dat een van zijn schoenen wel erg strak geveterd is. Ik raad hem aan om dit zo snel mogelijk te verhelpen want dat het niet goed is om hier een stuk mee te lopen.


Het eerste stuk lopen we gelijk op met de 15 km  maar als wij op een gegeven moment rechtsaf moeten hebben wij niet meer het idee dat we aan een wandeltocht meedoen want er zijn geen wandelaars meer te zien (ja wie loopt er nu maar 5 km?)


We genieten van onze tocht en wanneer we over een landweg lopen zien we de kerktoren van Rolde al maar we gaan eerst nog een stukje over "Het Ruige Veld". Manlief vindt het smalle paadje op het graspad nu niet bepaald zo makkelijk lopen maar dat hoort bij wandeltochten in een mooie natuuromgeving.


We passeren de Joodse Begraafplaats waar ik graag een kijkje wil nemen maar het hek zit helaas op slot.


We maken bij de sportvelden nog een klein slingertje door het bos om vervolgens weer in de bebouwde kom terug te komen.


Niet heel veel later melden we ons af bij de startlocatie. Mede dankzij het zeer mooie najaarsweer was het helemaal een prachtig tochtje.
Ik vond het heel bijzonder om met manlief samen eens een georganiseerde tocht te wandelen. Door mijn spierklachten was mijn tempo minder hoog dan normaal en dat was voor hem wel fijn.
4 opmerkingen:

 1. 5 km. is flink eind, zeker als je nooit zover stapt ! Hoedje af dus, voor alle twee !
  Je maakte weer mooie foto's, Noortje !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind 5km ook nog genoeg hoor.. menigeen doet helemaal niks aan sport.. als je dan al een uur gaat wandelen is het toch al behoorlijk. Ik loop/liep trouwens vaak op de 10km en soms op de 15km ook al helemaal alleen.. en dat is toch twéé of dríé uur lopen.. ook niet niks! Niet iedereen kan zo gemakkelijk 20km of meer wandelen hè.. zolang je maar lekker in beweging blijft!
  Mijn vriend vindt georganiseerde tochten helemaal niks.. kan 'm nooit meer overhalen, nadat ie één keer de Tweedaagse van Blankenberge met me wandelde ( waren we eerder voor van klimvakantie teruggekomen).. hij hield het na één dag voor gezien en ging lekker met de hond op het strand wandelen! :-) Nu is die Tweedaagse erg massaal.. dat ik met kleinere tochten zowat alleen in het bos loop gelooft ie niet hahahaa!
  Echt een mooie wandeling zo te zien.. en mooi afwisselend. Het was inderdaad supermooi wandelweer zaterdag hè.. zonde om niks te doen! Mooi die foto met die spinnenwebjes in het gras..en leuke schaduwfoto om mee af te sluiten! :-)
  En..? ziet je man het nu zitten om vaker mee te wandelen? :-D of zie jij die vijf kilometertjes niet meer zitten hahahaa!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop toch dat ik over niet al te lange tijd weer wat grotere afstanden kan wandelen. Mijn man zal wel nooit een wandelaar worden hoewel hij nu op plekjes kwam waar hij het bestaan niet van afwist. Ik denk wel dat ik hem kan overhalen om zo nu en dan eens een korte wandeling met me te maken. De tocht was niet massaal en dat scheelde natuurlijk ook anders had hij er waarschijnlijk ook niets aan gevonden.

   Verwijderen
 3. Mooie wandeling Noortje, foto's zien er dankzij het zonnetje heel uitnodigend uit. Schitterende dag om samen met je man deze leuke wandeling te maken. Misschien het begin van vele tochtjes samen.

  BeantwoordenVerwijderen