zaterdag 7 februari 2015

4 weken Turkije 17-01 t/m 14-02-2015 Derde week


Deze week begint met niet zo'n goed weer hoewel het natuurlijk wel veel beter is dan in Nederland. Op de Nederlandse tv zenders zien we dat er wel wat sneeuw, hagel en vaak mist in Nederland is. Zo erg is het hier natuurlijk niet maar wel veel bewolking en steeds hoge golven op het strand. Van strandwandelingen komt dan ook niets. Wel maken we iedere dag een wandelingetje in de omgeving
van het hotel. Vele hotels zijn hier nu gesloten en ook de meeste winkeltjes.Wel zijn ze overal druk aan het klussen om alles weer piekfijn in orde te maken voor het aankomende seizoen. Manlief vind het heerlijk om dan even stil te staan en te kijken hoe dit hier gaat.
Het plaatsje waar wij zitten is nog een betrekkelijke jonge badplaats.
Het ligt achter een berg met op de top een huisje met een vlag die je overal kunt zien. Vroeger was dit een brandweerwacht die voor bosbranden waarschuwde. Nu staan er antennes voor telefoon en televisie. Het toerisme is hier in 1990 begonnen. Voor deze tijd stonden er alleen dennenbomen met daarachter boerderijtjes en sinaasappelgaarden met huizen. Tegenwoordig zijn er hier nog maar een paar van.
Wanneer er in  Camyuva lokale markt is gaan wij er heen. We gaan er lopend naar toe, zou het zomer geweest zijn dan zouden we door de droge bedding van de rivier de Agva gekund hebben naar nu moeten we over een brug waar geen voetpad op is, de auto's rijden er behoorlijk hard maar gaan wel op de andere baan gelukkig.

Zo'n Basaar vind ik altijd heel leuk om te bezoeken, het is de markt waar de Turkse huisvrouw haar inkopen doet want alles wat zij nodig heeft wordt hier aangeboden. Vanaf de markt gaan we met een dolmus naar Kemer, we hebben hier een koffieadresje ontdekt waar ze lekkere koffie hebben en ook allerlei lekker dingen voor bij de koffie.Verder hebben wij er nog geen toeristen gezien en dat vind ik ook altijd heel leuk. Intussen hebben we m.i.v. deze week besloten om alleen nog maar gebruik te maken van het ontbijt en het avondeten. In het hotel is er van 15 tot 17 uur ook nog het zogenaamde Street Café waar allerlei broodjes, gebak en baklava te krijgen is. Helaas is alles hier even lekker dus dat wordt streng lijnen bij thuiskomst.
Trouwens je kunt aan de dolmus goed zien dat deze het eigendom van de chauffeur is, in de ene zie je welke voetbalclub b.v favoriet is bij de chauffeur. Terug uit Kemer zitten we b.v. een een dolmus die van binnen versierd is met allerlei roods, stoelhoezen, rood tapijt, rode gordijntjes etc. Het busje zou niet misstaan op de Amsterdamse Wallen.

De dolmus die op de Amsterdamse
wallen niet misstaan zou.
Wanneer ik me s'avonds al helemaal klaar gemaakt heb voor de nacht en net in bed wil stappen gaat de telefoon op onze kamer en er wordt me in het Engels verteld dat mijn telefoon gevonden is in de lobby, ik had hem nog niet eens gemist. Ik kleed me dus snel weer aan en snel naar beneden naar de receptie, hier vertelt me me dat hij in het kantoortje van de security ligt bij het begin van de oprijlaan. Als ik naar buiten ga komt de security beambte me al tegemoet. Op mijn vraag hoe ze wisten dat het mijn smartphone was zegt hij dat hij in mijn mail gekeken heeft en daarna mijn naam in de computer heeft opgezocht. Gelukkig dat ondanks dat het een erg groot hotelcomplex is alles erg goed georganiseerd is en alles goed onder controle is.
Het voordeel dat het zo'n groot hotel is brengt ook met zich mee dat je je hier beslist niet hoeft te vervelen. Aan de meeste activiteiten nemen we geen deel maar aan de les Turks koken neem ik wel deel. Omdat het buiten heerlijk weer is gebeurt dit buiten en de gerechten die gemaakt worden zijn erg snel klaar en heel smaakvol (ik hoop dat ik ze nog weet als ik thuis ben, ik heb geen pen en papier bij me helaas)
In ons hotel zijn ook regelmatig Turkse gasten en vooral hun kinderen vinden het leuk om met je te praten hoewel hun Engels nog heel veel slechter is als dat van mij.

Het maken van strandwandelingen zit er niet echt in. Jammer dat de rivier de Agva om deze tijd van het jaar vol met water staat want die kant op is het strand breeder en liggen er minder kiezels. Toch maken we regelmatig een wandeltochtje in de omgeving. Ook organiseert het hotel regelmatig wandeltochtjes, ze hebben zelfs nordic wandelstokken voor je te leen.


Deze lampen hingen in veel winkelgalerijen.

Bij de leerzaken maken ze direct iets korter mocht dit nodig zijn.

Overal op straat zie je mannen backgammon spelen9 opmerkingen:

 1. Hoe-dan-ook 'vakantie' Noortje... ! Heerlijk 'markten', heerlijk snoepen, ... Je stapt de kilo's er in Nederland vast weer af..., hahaaa... Geniet er nu maar van !
  Heel sjiek dat je gsm terecht is, zou niet overal zo zijn, denk ik... !
  'k Ben nieuwsgierig naar de foto's...
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik hoop wel dat de aangekomen kilo's er weer snel af zullen gaan.

   Verwijderen
 2. Toch niks mis met die smartphone? je hoort weleens rare dingen daarover.. als die kwijt geweest zijn. Ik heb er geen, dus gelukkig weet ik niet precies wát ze ermee zouden kunnen gedaan hebben hehe.
  Het klinkt allemaal weer heerlijk relaxt hoor.. maar geen pen en papier? dan toch zeker snel uit je hoofd nog even dat op je laptop uittypen na afloop? Als je het moet onthouden voor thuis ben je vast al een hoop vergeten vrees ik.. tenminste.. dat zou voor míj wel zo zijn, maar ik heb dan ook totáál geen feeling voor koken haha!
  De laatste week alweer daar voor jullie.. wat gaat de tijd toch hard hé pfff.. zo ben je er net en zó zijn er alweer 3 weken achter de rug!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verwacht niet dat er iets met mijn telefoon aan de hand zal zijn. Hij is gevonden door een kelner in de lobby en deze heeft hem direct bij de security afgegeven. Ik hoop volgende week nog op herhaling te gaan bij de les Turks koken maar dan wel met pen en papier. Koken vind ik wel leuk maar dan wel allerlei nieuwe recepten uitproberen.
   Ja de weken vliegen hier voorbij.

   Verwijderen
 3. Nog maar twee daagjes Noortje.. en dan weer terug naar de Nederlandse kou! :-) dat zal tegenvallen!
  Maar zit je nu op de LOVE-day in het vliegtuig? of geniet je dan nog daarginds van al die lekkernijen? :-)
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja op de LOVE-day zitten we in het vliegtuig. Het is voor mijn gewicht maar goed dat we terug naar Nederland gaan want alles is hier even lekker. Kan de toename van het gewicht niet alleen aan het gebruik van de prednison wijten vrees ik maar wat wil je ook met 2x daags warm eten. De laatste 2 weken gingen we al niet meer voor de lunch anders zou het helemaal de spuigaten uitgelopen zijn.

   Verwijderen
  2. Nou ja.. beter op de LOVE-day dan vandaag hè.. op vrijdag de 13e! hahaha!
   Twee keer per dag warm eten.. oefjes.. dan moet het wel héél lekker zijn als ik dat volhield hoor, ik hou nogal van brood ook! :-) Maar daar kom je inderdaad heel hard van aan.. vriendlief heeft helemaal geen aanleg om dik te worden, maar toen ie eens een paar maanden op een Amerikaans werkeiland uitgeleend was ( was wel niet op zee hoor, maar dat lag in een haven hier voor onderhoud) als technisch tekenaar en daar ook tussen de middag warm kon eten, is ie echt wel een paar kilootjes zwaarder geworden hahaha! (ook wel omdat de desserts voornamelijk uit taart bestonden en hij er daar zéker een paar keer per dag langsliep met z'n kopje koffie..! hahahaha!)

   Verwijderen
  3. Ik had zelf nog niet eens bij vrijdag de 13e stil gestaan. Zou me niet echt iets uitgemaakt hebben hoor, ben niet bijgelovig. Ik ben ook niet echt zo'n warm eter hoor, maar die lekkere desserts die doen het. Toen we 's middags nog gingen nam ik wel vaak een salade maar als je dan ook weer een dessert neemt is het toch weer snel te veel. Ook is er aan het eind van de middag altijd lekker gebak bij het Street Café en dat is vaak ook moeilijk te weerstaan.
   Trouwens ik kan nog steeds niet reageren op je blog. Wat is Roosendaal en leuke stad voor een stadswandeling, moet ik misschien ook maar eens en keer heen met mijn vrij reizenkaartje van mijn dalurenabbonement van de NS.

   Verwijderen
 4. Ah ja.. en als je dan in zo'n vakantie-mood bent hè.. dan geef je vaak nogal snel aan jezelf toe ook. Al maar goed dat je op een gegeven moment toch er een halt aan toegeroepen hebt.. ik krijg de kilo's na twéé weken vakantie er vaak al niet meer allemaal af.. na víér zou het bij mij écht heel erg zijn vrees ik haha.
  Ja, Roosendaal was echt wel mooi, maar het is niet echt supergroot hoor.. ik deed dit in een ochtend hè. Je zou het misschien kunnen combineren dan met Bergen op Zoom, dat er niet te ver bij vandaan is.. is ook heel erg mooi en heeft iets meer geschiedenis, met dat Markiezenhof en zo.

  BeantwoordenVerwijderen