maandag 2 maart 2015

Wandeltocht "Het Goede Doel" Drachten 28-02-2015
Wandelsportvereniging WiK (Willen is Kunnen) uit Drachten houdt voor de derde keer een wandeltocht waarvan het inschrijfgeld (€ 5,-) in zijn geheel naar een goed doel gaat. Voor dit jaar is gekozen voor de Parkinson Vereniging. Er kan gekozen worden uit verschillende afstanden nl: 5, 10, 15, 20 en 25 km.


De start is in het Fries Congrescentrum in Drachten. Vandaag ga ik de wandeltocht samen met Janny wandelen. We schrijven ons in voor de 15 km. Na de start gaan we al snel door door het dorpje Kortehemmen.


Kortehemmen behoort tot de gemeente Smallingerland. De naam "Kortehemmen" slaat op het karakter van het omliggende land. Hemmen zijn laag liggende gronden die meestal bij een riviertje liggen. Al snel staat er op een pijl dat er een route wijziging is en niet veel later is duidelijk te zien waarom: we hadden hier echt niet door kunnen lopen want het lijkt wel een sloot!


We gaan onder de A7 door en passeren niet veel later het Karmelklooster wat ik alleen nog maar gezien heb als ik er op de A7 langs kwam.


Vanaf 1936 tot 6 augustus 1993 was het Karmelklooster in gebruik als klooster van de ongeschoeide Karmelietessen. Nu is het in gebruik voor o.a. exposities, vergaderingen, als trouwlocatie etc. Vandaag is er waarschijnlijk ook een of ander feest want er staan 2 bussen uit het busmuseum. Niet veel later wandelen we langs de vele winkels van de woonboulevard en als we er ruim 8 km hebben opzitten komen we bij het Van der Valk hotel waar de controle en rust is. We zijn nu op de helft van onze tocht en nemen hier dan ook een rust. Ik zie dat sommige wandelaars een tomatensoep hebben die er heerlijk uitziet en wij kiezen dan ook hier voor. Nu de soep is inderdaad heerlijk en hierna kunnen we beginnen aan de laatste helft van onze tocht.We komen door het buitengebied van de wijk de Wiken. Ik vind het wel leuk dat deze tocht voor een groot deel door de bebouwde kom gaat vooral omdat ik vorige week een tocht liep die in zijn geheel buiten de bebouwde kom was.


We passeren in het van Haersmapark met het beeld de Braziliaanse kunstenaar Agostinho Moreira de Melo. Het kunstwerk ligt in een vijver. In een brok marmer is het gezicht van een vrouw gehakt. Even zijn we in twijfel of we nog wel op de route zitten want we zien geen pijlen meer. We zijn een pad te vroeg het park uitgegaan merken we en met ons nog meer wandelaars. Aan de overkant van de straat zien we weer een pijl dus de route is weer snel opgepakt. We komen langs de nieuw gegraven Drachtstervaart die voor een deel al voltooid is. We moeten over een hoge voetgangersbrug.
Wat me wel opvalt is dat er veel speelweides en veel parkjes in Drachten zijn. Ik was nog nooit eerder in Drachten en dan is het wel leuk om hier nu eens een wandeltocht te doen. Het wordt lente!Intussen beginnen we aan onze laatste kilometers van onze wandeltocht die hoofdzakelijk over rustige wegen, verharde paden, schelpenpaden, bospaden, zandwegen en door en langs parkjes en een stukje buitengebied van Drachten ging. 


Het duurt niet lang meer of we kunnen ons afmelden. Voordat we op huis aangaan nemen we nog een broodje kroket .
Ik was blij dat we voor de 15 km gekozen hadden want ik kreeg al vroeg last van mijn heupen.
De foto's zijn niet al te best want mijn toestel stond niet goed ingesteld bleek bij thuiskomst.

Dat broodje kroket smaakt Janny wel
Een pracht resultaat


4 opmerkingen:

 1. Huh? ik zie niks mis aan de foto's hoor.. vind sommige zelfs helemaal perfect, zoals die van het beeld in de vijver bijvoorbeeld.. schitterend! En die van de plas, met de bomen er zo mooi in weerspiegeld! Wij hadden dus zo'n paadje ook vorige zondag en zijn er langs de kant op takken stappend tóch overheen gegaan.. maar we hadden wel onze hoge schoenen aan hè, dat scheelt. :-)
  Mooie tocht leek me.. het lijkt wel een beetje op een Groene Wissel-tocht.. die gaan vaak ook door het groen van een stad hè. En die stadsparken kunnen dus echt wel heel mooi zijn.. en leuk als je het nog nooit zag ook!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het leek inderdaad wel op een Groene Wissel tocht. Ik heb verschillende foto's niet kunnen gebruiken omdat mijn camera niet op automatisch stond. Ik had er zelfs nog 2 korte filmpjes mee opgenomen zag ik thuis welke natuurlijk niets geworden zijn☺

   Verwijderen
 2. Voor het resultaat alleen al, zou je 't doen, Noortje !
  En zoals MizzD reeds schreef: er is niets mis met je foto's !
  Dat kunstwerk in 't water is wel heel apart ! Mooi met de weerspiegeling !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niets mis met die foto's hoor, ze geven best een goede indruk, alsof we er zelf bij waren. En dat is toch een beetje de bedoeling hé.
  Vrolijke groetjes

  BeantwoordenVerwijderen