dinsdag 7 april 2015

Familieweekend 20-3-2015 tot 23-03-2015 op de VeluweDit jaar gaan we voor de tweede keer met mijn broer, schoonzusje en zusje naar het vakantiepark "Onze Woudstee". Dit park bezochten mijn broer, zusje en ik met onze ouders in onze jeugd. Het bedrijf waar mijn vader werkte had hier een vakantiehuisje en wij gingen hier verschillende jaren een week met vakantie heen. Op het park waren toen alleen nog maar vakantiewoninkjes, tegenwoordig wonen er veel mensen permanent en lijken veel huizen op gewone huizen die net zo goed in een nieuwbouwwijk zouden kunnen staan. De meeste vakantiewoninkjes zijn nu dan ook in particulier bezit, ook het huisje van het bedrijf waar mijn vader werkte is verkocht aan een particulier.
Wanneer manlief en ik bij het door ons gehuurde huisje aankomen zijn mijn broer en schoonzusje er al en niet veel later arriveert ook mijn zusje. Zij heeft voor het avondeten een ovenschotel meegebracht, dat is lekker makkelijk en bovendien smaakt deze schotel ook nog prima. Vorig jaar hebben we na afloop van ons weekend gezegd dat we de volgende keer een wisselbeker zouden hebben voor de winnaar want we doen zo'n weekend spelletjes. Ieder van ons mag een spel kiezen om te spelen. Broerlief heeft thuis al een prachtige scorelijst gemaakt zodat we aan het eind kunnen zien wie de beker een jaar lang mee naar huis mag nemen.
Wanneer ik mijn slaapzak op mijn bed wil leggen blijkt dat de sluiting van rits er uitgelopen is. Het blijkt nog een hele toer te zijn om deze er weer goed in te krijgen. Ikzelf krijg het niet voor elkaar maar gelukkig is mijn schoonzusje de kalmte zelf en het duurt dan ook maar even of de rits functioneert weer naar behoren. Natuurlijk spelen we de eerste avond al het eerste spel van de vijf die we het weekend zullen spelen.
Op zaterdag maak ik samen met manlief en mijn zusje vast de basis voor Noortjes Salade die we zondag met soep zullen eten. Mijn salade valt altijd bij iedereen goed in de smaakt en al velen hebben het recept van mij intussen gekregen. Het is een echt spelletjes weekend want mijn broer en zusje spelen zelfs een spel op de tablet. Toch zitten we niet de hele tijd binnen want even een frisse neus halen in de Harderwijker bossen is ook altijd fijn en ik wil ook even kijken of ik het huisje waar we met onze ouders vakantie vierden kan vinden. Het huisje is vrij vlot te vinden en het ziet er eigenlijk nog precies hetzelfde uit als toen.


Het is heerlijk om even in het bos aan de overkant van de snelweg te lopen en het is duidelijk een gebied waar veel mensen komen om te wandelen of om met hun kinderen bij de zandverstuiving te spelen want er staan heel wat auto's bij de voetgangersbrug over de snelweg.Zaterdag halen we eten bij de Chinees want we kiezen ervoor om tijdens dit weekend makkelijk met het eten te doen, niet te lang in de keuken en niet te veel afwas. Sommige spelletjes vragen ook nogal wat tijd en natuurlijk nemen we ook tijd om gezellig bij te praten. Als je niet zo dicht bij elkaar woont en wanneer je ouders zijn overleden zie je elkaar toch al niet zo vaak.
De salade valt zondags ook weer goed in de smaak.
En "The Winner" is mijn zusje Herma. Zij mag de wisselbokaal een jaar in haar bezit hebben. Wees er zuinig op!

We hebben en heel fijn weekend met elkaar gehad. Heerlijk om elkaar weer eens voor een paar dagen te zien. We hopen dat we dit nog lang kunnen en mogen doen.

10 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd zus Herma! :-)
  Wat leuk, zo'n familieweekend! Het zou voor ons nogal een toer zijn om zoiets te organiseren.. al mijn broers en zussen met hun aanhang, da's bijna 50 man bij elkaar hehe. 't Zal niet lukken vrees ik.. maar daarom vinden we het al zo leuk dat we die ene dag in het jaar met z'n allen naar een dierentuin kunnen gaan. Voor m'n vaders verjaardag, maar ik hoop eigenlijk dat we dat zullen blíjven doen.
  Zo een weekend bijkletsen, zoals jullie doen, lijkt me echt heel leuk. En heerlijk relaxt hè.. geen zorgen om dat eten.. dat zou ik ook zo doen hoor. 't Zag er heel gezellig uit.. en nog een mooie omgeving (en ook nog vól van jeugdherinneringen!) óók.. helemaal leuk!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet zo veel broer en zussen als jij. Ik heb maar een broer en een zus. Maar de kinderen en kleinkinderen van mijn broer gaan ook niet mee hoor. Toen mijn schoonmoeder nog leefde deden we net als bij de verjaardag van jouw vader, we gingen dan ook weleens met de hele bubs ergens een dag heen. Dat vond ik ook altijd geweldig leuk.

   Verwijderen
 2. Heerlijk als iemand thuis kookt voor de eerste avond, Noortje ! Gezellig zo'n tijdje samen, verstevigt de band. Jouw salade lijkt wel een kunstwerkje.
  Proficiat voor zusje Herma ! Leuk, een wisselbeker... !
  Lie(f)s.
  @Reageren 'moet' nooit, Noortje, wel fijn om je af en toe eens te lezen ! 'k Weet het, jij behoort tot mijn vaste fanclub !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Is aan de foto's te zien dat jullie het goed en gezellig gehad hebben. Leuk initiatief en dat op de mooie Veluwe. Wij gingen hier vroeger ook naartoe met vakantie, meestal in de buurt van Epe. Hier liggen heel wat kilometers van ons.
  Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het was echt super. De Veluwe is nog steeds, naast Limburg, een favoriete bestemming voor me om een paar dagen door te brengen

   Verwijderen
 4. Zalig is dat hier! ik kom zeker terug om de vorige rubriekjes te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Noortje dat is een fantastisch idee om samen weekendje erop uit te trekken. Het is zoals je zegt vaak moeilijk om elkaar vaak te zien vooral als je niet bij de deur woont en op die manier kunnen jullie op een "speelse" manier weer bijpraten.
  Proficiat voor de winnaar. fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het was ons vorig jaar zo goed bevallen dat we er maar een gewoonte van willen maken.

   Verwijderen