vrijdag 25 maart 2016

Kunst op Schaal 2016


“Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een Paasei”. Pasen en eieren zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden. Het versieren van eieren heeft al een eeuwenoude traditie en deze traditie zetten wij reeds 30 jaar voort. Dit 30 jarig jubileum zal uiteraard zijn aandacht krijgen.
In “De Oranjerie” te Zeijen (Drenthe) wordt van zondag 28 februari t/m zaterdag 26 maart voor de 30e achtereenvolgende keer deze kunstvorm tentoongesteld tijdens de verkoopexpositie “Kunst op Schaal”.
Aan deze bij de verzamelaar zeer gewaardeerde expositie nemen kunstenaars deel afkomstig uit verschillende landen. 
Kwaliteit en exclusiviteit staat bij deze tentoonstelling voorop.
De eieren worden in vitrines geëxposeerd. Er worden o.a. natuurtaferelen, oude meesters, jugendstil, Hinderloper techniek, iconen en nog veel meer op een ei gezet, wat zeker tot de verbeelding spreekt.
(dit is te lezen op de site van de "Oranjerie")

Al jaren wist ik dat hier zo'n expositie was want ik kwam er vaak langs tijdens een georganiseerde wandeltocht in die periode. Omdat het er dan altijd erg druk was dacht ik dan moet het wel heel mooi zijn dus wat kan je dan beter doen dan er zelf eens een kijkje te gaan nemen.  
Nu het is de moeite waard. 
Omdat de eieren in vitrines staan zijn de foto's niet echt mooi maar het geeft toch wel een beeld van wat voor mooi beschilderen en bewerkte eieren er staan.Ook heeft "De Oranjerie" de exclusieve verkoop in Nederland van unieke replica’s van de complete Fabergé collectie Tsaren eieren. 

4 opmerkingen:

 1. Ja hoor.. het is nog héél goed te zien allemaal.. wat een aparte kunstwerkjes hè! En zijn dat allemaal echte eieren? stel je toch eens voor.. ben je bijna klaar met al die priegelschilderijtjes en knijp je dat ei per ongeluk kapot..! oefjes.. je moet er toch niet aan denken, maar het zal toch best wel eens gebeuren.. anders waren de prijzen van die eieren ook niet zo hoog vermoed ik! :-)))
  Leuk dat we mee mochten kijken hoor.. zo raken we ondanks alle ellende in de wereld toch een beetje meer in de Paassfeer hè! :-)
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee het zijn niet allemaal echte eieren. Die met die iconen erop zijn houten eieren. Ik heb zo'n houten ei ook eens gekocht als souvenir toen ik in Rusland was. Ook de replica’s van de Fabergé collectie Tsaren eieren zijn geen echte eieren. Toch waren er heel veel echte eieren te bewonderen.

   Verwijderen
 2. Daar zitten juweeltjes bij, Noortje !
  Fijne Paasdagen !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen