woensdag 16 november 2016

Najaarstocht Zeegse 5-11-2016


Ik heb van de week gezien dat er in Zeegse een Najaarstocht is en ik heb reuze zin om deze tocht te gaan wandelen. Ik app mijn wandelmaatjes Janny en Heleen of ze ook zin hebben om deze tocht mee te gaan wandelen. Janny moet helaas werken maar Heleen heeft er ook zin in en tijd voor.

Daarom komt Heleen me even na acht uur ophalen en vertrekken we naar Zeegse. Het lijkt erop dat de weergoden ons vandaag redelijk gestemd zijn. Er kan gekozen worden uit 5, 10, 15, of  20 km. Wij gaan vandaag voor de 15 km en Heleen schrijft ons in.


 Na een kop koffie en nadat de grootste meute vertrokken is beginnen wij aan onze tocht.


Ik vermoed al snel dat we ook over het bruggetje moeten wat over de  Drentsche Aa gaat, het bruggetje wat ook in het Pieterpad zit. Ik vind dit altijd een eng bruggetje want het is smal en er zit maar een leuning aan. Maar tot mijn opluchting zie ik dat het bruggetje opgeknapt is. Aan beide kanten is er nu een leuning en er is een vlonder voor geplaatst (het kon er altijd heel drassig zijn)
Dus deze keer loop ik lachend en ontspannend over het bruggetje.

We passeren een hunebed en deze keer kan ik deze eens op de foto zetten want in de zomers wordt dit hunebed wanneer ik er langs kom nog wel eens als picknicktafel  gebruikt.

 
We gaan richting Gasteren waar we een rust hebben. We hebben nog maar 5 km afgelegd en zien op de routebeschrijving dat de volgende rust op 9 km is. Dit lijkt ons beter we hebben er dan 2/3 deel van onze tocht op zitten en we gaan dus direct na het afstempelen van de controlekaart door.
We kijken steeds om ons heen of we ook paddenstoelen zien maar of het nu aan mijn ogen mankeert of dat er nauwelijks paddenstoelen zijn langs onze route, we zien er nagenoeg geen.Maar ondanks dat we maar op twee plekken iets zien wat paddenstoelen betreft genieten we wel van de mooie Najaarstocht.
Via het natuurgebied De Heest gaan we richting Taarlo waar we de tweede rust en controle hebben. Omdat dit niet een echt restaurant is maar een heel klein gebouwtje met een paar tuinstoelen besluiten we ook hier maar door te lopen. Op het bord buiten staat dat er een warme hap/bal voor € 2,- te krijgen is maar omdat we zo vroeg zijn zijn deze er nog niet. Wel krijgen we een pakje drinken van de organisatie.
We beginnen aan onze laatste 5 km. Via Oudemolen gaan we weer op Zeegse aan. Overal op de weg is te zien dan er nu toch wel heel wat bladeren van de bomen zijn.


En onze voeten vinden het heerlijk om zo'n tocht te wandelen. Vooral als de zon de bladeren dan ook nog een prachtige kleur geven.
Wanneer we een weg moeten oversteken staan daar grappige waarschuwingsbordjes om ons te waarschuwen dat het er gevaarlijk is en we goed moeten uitkijken.


Wanneer we weer bij de startlocatie zijn is het weer zelfs zo lekker geworden dat er verschillende wandelaars op het terras zitten maar wij besluiten binnen nog iets te gebruiken voordat we weer op huis aan gaan.


Bij de ingang van het restaurant staat dat ze een soort "monchou taartje" hebben en we besluiten dan ook om dit te nemen. Nu het is maar goed dat we er een wandeltocht hebben opzitten want het is een ware caloriebom maar bijzonder lekker.


Het was een mooie tocht. Jammer dat we nauwelijks paddenstoelen zagen. Het weer was prima om te wandelen. Toen we in de auto stapten om weer naar huis te rijden begon het te regenen.10 opmerkingen:

 1. Zooo.. ja, dat was echt wel heel wat beter weer dan ik in Waalwijk had de dag erna.. maar ach.. het is herfst hè, dan kan het weer nog weleens wisselvallig zijn. Heb meegenoten van jullie wandeltocht.. en misschien heb je dan maar op twee plaatsen paddenstoelen gezien, er was toch wél een paar vliegenzwammen bij hè, de paddenstoel onder de paddenstoelen! :-)
  Maar die prachtige uitzichten..! die met die natte besjes op de voorgrond.. en dat bospad met dat invallende zonlicht.. schitterende herfstbeelden hoor!!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die vliegenzwammem, prachtig vind ik ze. Als kleuter tekende ik al rood met witte stippen paddenstoelen.
   Dat bospad met dat invallende zonlicht vind ik zelf ook een mooie foto. Ik vond het in werkelijkheid zo mooi en had niet gedacht dat de foto zo goed gelukt zou zijn.
   Ja wij troffen het echt met het weer, alleen regen toen we in de auto stapten voor de terugreis.

   Verwijderen
 2. Na zo een wandeltocht is die warme caloriebom de beloning

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De caloriebom was heerlijk maar als je wat gewicht wil verliezen misschien niet zo'n goede keuze. Maar we hadden geen schuldgevoel hoor toen we het op hadden hoor!

   Verwijderen
 3. 'k Ben ook geen held, Noortje op 'enge' bruggetjes ! De natuur is daar, ook met minder paddenstoelen, heel mooi. En dat welverdiende zoetigheidje... -> wahw... !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben altijd bang dat ik naast zo'n bruggetje stap en in het water tuimel. Ik ben heel blij dat er nu aan iedere kant een leuning is gekomen. Dit bruggetje zit namelijk vaker in tochten die ik loop.

   Verwijderen
 4. Bedankt voor je stem, het asiel is er blij mee, dat weet ik zeker. Als vrijwilliger, weet ik maar al te goed hoe hoog de dierenartsrekening alleen al is bij ons asiel. Gelukkig kunnen we de dieren nog steeds goed laten helpen en hoeven we alleen ongeneeslijk zieke dieren in te laten slapen.
  Ik zie dat je ook een wandelaar bent net als MizzD , lopen jullie soms ook dezelfde wandelingen, of wonen jullie daarvoor te ver uit elkaar.
  Ik wens je in ieder geval een heerlijk weekend toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan hoor. Knap dat je vrijwilliger in een asiel bent. Ik zou denk ik medelijden met alle dieren hebben. Ik vind het al heel moeilijk als we een nieuwe kat gaan uitzoeken en ze dan daar zo zie zitten, zo afwachtend.
   Mizzd en ik wonen te ver uitelkaar om dezelfde tochten te lopen maar 1x per jaar doen we wel ergens een Groene Wissel wandeling samen.

   Verwijderen
  2. Nou ik denk dan maar, beter bij ons dan op straat zwervend of in een proefdierenlab. We hebben nu vijf jaar geleden de asiels samengevoegd en nieuwbouw kunnen plegen. Dat is dan ook heel goed aangepakt. Honden hebben een binnen en buitenkennel en vier grote speelweiden. De katten hebben kamers met een buitenren en zitten max met zeven in een eenheid. Meestal wat minder gelukkig. Voor 'verwilderde katten hebben we twee kattentuinen met schuilhokjes, struiken en tuinhuisjes om zich te verbergen of lekker warm en droog te zitten. Van daaruit worden ook wel katten geplaatst naar boerderijen of mensen met veel buitenruimte. Dus de dieren zitten bij ons zo goed mogelijk, al is een eigen huis met eigen mensen natuurlijk het streven. Fijn dat jullie altijd katten uit het asiel halen.

   Verwijderen
  3. Ja inderdaad zijn de katten en honden beter af in een asiel dan zwervend op straat. Zo te lezen hebben jullie en vooral de dieren een mooi asiel.
   Wij hebben onze kater Solo die we nu hebben uit het asiel in Beilen gehaald en wij vonden het daar best goed uitzien. Ook de vrijwilligers waren daar erg lief tegen de dieren vonden wij. We hebben ook eens een kat uit een ander asiel gehaald maar daar vonden we het niet zo schoon. Hoewel die kater Terka die we toen meenamen een schat was en we er veel plezier aan beleefd hebben.

   Verwijderen