maandag 28 januari 2019

Een paar weken Turkije (week 3)

Deze week was het weer echt bar en boos. Veel regen en ook soms bijna wel een hele dag regen. Het heeft hier ongekend veel geregend. De regen kwam zelf onder de schuifdeur onze kamer binnen en ook in de lobby kwam het water door de spotjes de hal in. Natuurlijk moesten wij direct de lobby verlaten. Je kunt hier echt zien dat ze niet berekend zijn op zoveel neerslag want op veel plekken lekte het in het hotel. Ook viel er even een flinke hagelbui. Toch mogen wij nog niet klagen want in drie dagen tijd zijn hier in de buurt twee tornado's geweest. Donderdag belandde er een auto met twee personen op nog geen twee kilometer van ons hotel in de rivier waarvan nog steeds één inzittende, die niet gered kon worden, vermist wordt. Zaterdag was het flink raak op het vliegveld van Antalya waar vliegtuigen beschadigd werden en er wat gewonden vielen.
Ondanks dat het deze week veel regende trokken we er, op de twee dagen van de tornado's na, toch nog op uit. Natuurlijk gingen we weer naar de markt in Çamyuva want het is bijna gewoonte geworden om hier wekelijks nootjes te gaan kopen als we in Turkije zijn. 
Ook vind ik het altijd zo leuk dat er één van de soorten geitenkaas in een geitenvel zit. Terwijl ik vroeg of ik er een foto van mocht maken kreeg ik ook iets ervan om te proeven. Ik ben gek op geitenkaas en hier hebben ze er heel veel soorten van en deze soort was wat kruimelig en het smaakte beslist goed.
Ook dronken we er nog een glaasje Turkse  thee op een terras. Op zo'n terras zou ik in Nederland echt niet gaan zitten maar op markten vind je alleen maar zulke terassen. Het betalen was ook nog een grappig gebeuren want ze vroegen 5 lira wat op zichzelf niet echt duur is. Maar gezien wat je ervoor in Kemer betaalt was het wel duur. Manlief zei dat dan ook en gaf maar 1 lira ze hadden er de slappe lach van maar ik vond 1 lira toch echt te weinig. Ik vond dat hij er nog maar 1 lira bij moest geven wat hij dan ook deed. Ze bleven lachen. Trouwens ik had gezien dat anderen ook maar 2 lira gaven.
Q
Ook  gingen we met de dolmus nog weleens naar Kemer om te wandelen en ook om kleding naar de stomerij te brengen.
Manlief moest nu toch eens even in het boek wat het standbeeld toch las aan de boulevard kijken want dit beeld staat er al jaren.  Maar hij werd er niet wijzer van.
Als we wat langer blijven is het wel handig om wat kleding naar de stomerij te brengen. Het kan ook wel in het hotel gestoomd worden maar dat is wel 5x zo duur als bij een plaatselijke stomerij.
Ook gingen we deze week weer a la carte eten, daar moet je wel iets extra's voor betalen maar dat is natuurlijk vele gezelliger als in de restaurants waar het lopend buffet is en omdat het er zo groot is noemt manlief het kantines. Omdat het er zo groot is is het er ook wat onrustig. Je kunt in het winterseizoen zowel Italiaans als Turks a la carte eten. Zomers zijn er meer a la carte restaurants.
Omdat er deze week veel kinderen in het hotel zijn voor volleybal toernooien proberen ze het de overwinternaars wel naar de zin te maken met o.a. cocktails en live music in de pub.
Kemer en Kiris zien er nu uitgestorven uit en het is nauwelijks voor te stellen dat wat je nu ziet dat dat er in het hoogseizoen wel goed er uitziet zodat je daar wel iets zou willen eten of drinken.
Ook gingen we deze week met de Antalya Express naar de Migros in Antalya. Er was die dag regen voorspeld en het is een overdekt winkelcentrum met winkels die je ook in de P C Hooftstraat in Amsterdam vindt. Leuk om er eens te kijken maar de prijzen zijn er gelijk aan die in Amsterdam. Toen we er wat gebruikten op een terras kwamen we in gesprek met een Nederlandse die al 10 jaar in Antalya woont. We hadden een erg leuk gespek met haar.
Als ik honden of katten op straat zie ben ik blij als de honden een clip in hun oor hebben en de katten een stukje van hun oor af of een knipje in hun hun oor hebben want dat betekent dat ze gesteriliseerd zijn door de overheid  en dat is natuurlijk goed om het groeiend aantal zwerfdieren terug te brengen.
Op bovenstaande foto is te zien wat een week na aankomste het indoor zwembad was. Je zou denken dat het getroffen was door de tornado maar dat is gelukkig niet het geval. Er komt een nieuw en er is een tijdelijk zwembad gemaakt dus de zwemmers hebben niets te klagen.
Ondanks het hele slechte weer is deze week ook weer voorbij gevlogen.

18 opmerkingen:

 1. Ja.. het was echt wel op WeerOnline te zien dat het deze week wat minder weer zou zijn.. als die voorspelling klopt hebben jullie vandaag even een adempauze met flink wat zon.. maar er komt nog wel wat regen aan helaas. Het is gewoon zo'n jaar.. heb je in de andere Middellandse zee-landen ook vaak hoor.. hele verregende zomers, dan zitten de mensen aan de Spaanse Costa's ook niet op het strand!
  Maar ondanks dat weer zijn jullie er toch weer op uit gegaan hè.. wie doet dat thuis als het slecht weer is?? Dus je overwinteringsvakantie leverde toch weer mooie foto's op. Denk wel dat de Turken voor die terrassen iets minder op decorum letten.. het gaat erom dat je kunt zitten en dan wat kunt gebruiken natuurlijk. Trouwens, bij die grote zondagsmarkt in Bomal in de Ardennen zijn ook zulke terrassen hoor.
  In een hotel is álles duurder hè.. slim om je kleding naar een plaatselijke stomerij te brengen. Heb zelf niet zó veel ervaring met hotels, maar weet nog wel dat toen vriendlief en ik op Madeira waren, we op een gegeven moment niet meer naar de restaurant gingen die het hotel en de reisleiding aanraadden.. we gingen naar waar we de plaatselijke bevolking heen zagen gaan.. daar was het eten veel authentieker en bovendien véél goedkoper.. heerlijk gegeten daar!
  Nou.. het ergste hebben jullie wel gehad hoor qua weer.. hopelijk ook geen tornado's meer! Geniet ze nog hè!
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja jij had al geschreven dat we heel slecht weer zouden krijgen. Het was maandag inderdaad heel zonnig weer en hier zit je dan al snel buiten wel met een jasje aan, maar toch.
   Ja de terrassen en de restaurantjes zien er hier vaak niet uit maar het eten en het drinken is er wel heel goed en daar gaat het toch om.

   Je hebt wel een stomerij en wasserij nodig als je lang gaat en het is dan extra fijn dat het niet veel kost.

   Er wordt nog steeds regen voorspeld maar we zijn hier niet alleen voor het weer al is het wel mooi meegenomen als het goed weer is.

   Verwijderen
  2. Ná vrijdag a.s. komen er een paar hele mooie dagen aan.. zoek je badpak maar vast op..! ;-)

   Verwijderen
  3. Mijn badpak ligt voor het grappen hoor, haha.

   Verwijderen
  4. Ik mérk gewoon hier al dat het bij jou mooier weer is.. ik zie maar zo weinig bezoekers uit Turkije op m'n blog de laatste dagen.. je hebt nu vást wat betres te doen dan op je tablet zitten gluren hahahahaaaaa!

   Verwijderen
  5. Inderdaad als je wat meer binnen zit pak je wat sneller je tablet.

   Verwijderen
 2. Jammer van het slechte weer, maar jullie vermaken je toch prima zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het weer is nog nooit zo slecht geweest als dit jaar en we gaan toch al jaren om deze tijd.

   Verwijderen
 3. toch jammer van dat bar slechte weer Noortje

  tornado's..ik mag er niet aan denken

  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nu gezien wat zo'n tornado kan aanrichten. Bomen gezien die waren afgebroken als lucifers.

   Verwijderen
 4. Oei…, triestig begin van je log, Noortje. Gelukkig kon je wel weer buiten. Wat een verschil hé, zomer/winter !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het houdt de bevolking erg bezig dat er iemand is omgekomen en dat ze nog steeds niet gevonden is. Kemer en Çamyuva zijn maar kleine plaatsjes en zeker buiten het seizoen is het er erg stil. Als je met de bevolking in gesprek komt beginnen ze erover.

   Verwijderen
 5. Jammer van die regen, fijn van die kaas. Lekker uit eten, en gelukkig niet zo druk als in het hoogseizoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ondanks het deels slechte weer goed vermaakt zie ik. Ook sluipen er al gewoontes in zoals de nootjes. Wat een mooie getekende kat op die laatste foto. Sowieso mooie foto's gemaakt, geeft een goeie sfeerindruk. Kijk al uit naar het volgende verslag.
  Liefs GeZet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je weet dat ik belangstelling heb voor alle katten. Ik maak veel foto's van de katten die ik tegenkom.

   Verwijderen
 7. Het kan er zeker slecht weer zijn, zelfs met sneeuw erbij.
  Echte geitenkaas is erg lekker.
  A la carte eten hoort ook wel bij de vakantie.
  Zo te lezen heeft de tijd in Antalya niet stil gestaan.
  Gelukkig doet men wat tegen de zwerfdieren. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben echt blij dat er tegenwoordig programma's zijn om de zwerfdieren te steriliseren. Ze zien er tegenwoordig ook niet vies en mager meer uit.

   Verwijderen