zondag 9 februari 2020

Wandeldag Schutrups Exloo 02-02-2020

Op 2 februari vertrok ik met vier van mijn wandelvriendinnen naar Exloo om daar te gaan deelnemen aan de Wandeldag van Schutrups. Deze tocht werd al voor de 22e keer gehouden. Ik had al vaker aan deze tocht meegedaan maar lang geen 22 keer. 
Ik trof het dat ik het oude vrouwtje en nogal stijf ben en daarom mocht ik voorin in de auto zitten. De drie dames die achterin zaten zaten als haringen in een ton, hahaha.
Nadat we ons hadden ingeschreven voor de 10 km dronken we eerst nog een koffie en enkelen maakt nog even gebruik van het toilet en toen begonnen we aan onze tocht in de miezerige regen.
Wel jammer dat het weer niet echt goed was want het is er een prachtige omgeving maar ondanks de regen genoten we. 
Toen we op een kruispunt een beeld tegenkwamen nam Conni even de moeite om te lezen wat het voorstelt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het beeld al vaker gezien heb maar eigenlijk nooit geweten heb wat het idee achter het beeld is. 
Toen we er ongeveer de helft van onze wandeling hadden opzitten zagen we de tenten waar we iets komen nemen of even konden schuilen in dit geval. Hier was voor de jeugd ook de mogelijkheid om samen met leden van de scouting zelf brood te bakken. Er was dit jaar eigenlijk weinig tot geen jeugd te zien maar daar zal het weer wel debet aan geweest zijn.
Na een korte pauze gingen we weer verder en het bleef maar miezeren. Maar het deerden ons eigenlijk niet.  
Omdat het zo regenachtig was heb ik nauwelijks foto's gemaakt en die ik gemaakt heb zijn niet top.
Op bovenstaande foto is er nog een van de afvalemmers te zien die er stonden voor de Dogwalk van de dag ervoor.
We kwamen weer in de bebouwde kom van Exloo.
Niet veel later kwamen we fris en fruitig weer bij de startlocatie aan. Schutrups is een winkel in o.a.schoenen en in sportkleding en ze hadden deze dag een mooie aanbieding met hoge wandelschoenen. 
Voor Janny waren er schoenen die haar wat merk etc. aanstonden dus de koop was snel beslist. Helaas hadden zij geen lage schoenen van het merk wat ik draag.
Bij het inschrijfgeld voor de tocht zat ook een kom snert en dat smaakten ons alle vijf heerlijk. Ondanks dat we een heerlijke nazit hadden werd het toch tijd om weer naar huis te gaan.
Conni, Cora, Karin en Janny het was weer tof om met elkaar te wandelen. Ik vind het nog altijd fijn dat jullie het oude vrouwtje 
mee willen hebben, hahaha.

16 opmerkingen:

 1. Zo te lezen is dat 'oude' vrouwtje dan ook héél gezellig om mee te wandelen, dus daar zullen ze dan niet snel bezwaar tegen kunnen hebben..! :-)
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik wandelen in de miezer nooit zo leuk vind.. maar dat komt misschien wel omdat ik tegenwoordig eerder alleen loop dan met een groepje.. dat zal wel schelen. Ben toch wel een beetje een mooi weer-wandelaarster geworden hehe.
  Mooie nieuwe schoenen voor Janny en die kom erwtensoep zat lekker vollll! hahahahaa! Ik denk erover komende zaterdag de snerttocht in Prinsenbeek te gaan doen.. heb nú al zin in die soep! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Btw.. op die lollige foto van jullie met z'n drieën poserend in jullie donkere regenjassen staat een paar voeten extra.. brrr creepy! :-)

   Verwijderen
  2. Ik vind alleen wandelen in de miezer of regen ook niets hoor maar met een groepje is het toch wel gezellig. Die erwtensoep was echt prima.
   Jij ziet toch altijd alles ik had die paar extra voeten nog niet eens gezien. Er was een foto daar stond een persoon achter ons bij op en ik dacht dat wij er maar met elkaar opstonden.

   Verwijderen
  3. Jij kijkt natuurlijk naar de persónen.. ik ook wel, maar die voeten vielen me ook op.. aangezien er niks bóven jullie uitsteekt.. en omdat ik benieuwd was naar wélke schoenen Janny nú nog aan gehad had hahahaa! Maar het was natuurlijk helemaal geen grelfie hahahaaaa!

   Hahahaa.. noemden jullie het zo.. de bende van ellende? hahahaha grappig!

   Verwijderen
  4. Cora heeft dat eens geschreven in de vriendinnenwandeldag app, vandaar.

   Verwijderen
  5. Hihi.. wij noemden onszelf de wandelende dorre takken hahahaa!

   Verwijderen
 2. Drie leuke meiden samen, Noortje, die van de tocht genoten !
  'k Had ook dat vierde paar voeten gezien, oehhh…
  Uitblazen bij een kom snert -> gezellig !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij en Mizzd bekijken de foto's wel heel goed. Ik had die extra voeten niet eens gezien, hahaha.

   Verwijderen
 3. Het was voor jullie gezellig geweest om te wandelen. Weer zit niet mee. Jullie hebben goed uitgehouden om te door te wandelen. Knap! Lekker erwtensoep er bij. Leuke foto's geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. samen op stap

  je moet het wel doen Noortje

  zeker bij dat miezerige weer

  prettige dag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met elkaar is het gezellig en 10 km is nogal snel te doen.

   Verwijderen
 5. Een mooie tocht en dan samen genieten in de regen.
  En een vuurtje en erwtensoep zijn toch heerlijk. Hans

  BeantwoordenVerwijderen