Toch naar Turkije (mijn tweede week)

Vorige week was ik ook al een keer naar Çamyuva gewandeld maar omdat je de laatste jaren zowel niet meer over het strand als over de dam kunt moet je over een brug. 
Ik vind die weg over de brug eigenlijk wel wat eng want het is net alsof je op autoweg loopt.  
Wanneer ik een auto zag aankomen ging ik dicht bij de leuning staan en hield me eraan vast. 
Ik vind Çamyuva altijd een heel leuk plaatsje en buiten het toeristenseizoen zijn alle hotels daar gesloten. Wanneer ik in Turkije ben heb ik daar ook mijn vaste kapper zitten en ik ging daarheen om een afspraak te maken voor de week waarin ik naar huis zou gaan.
Het verwonder me altijd weer dat de kippen hier gewoon in de dorpjes op staat lopen. 
Het viel eerst nog niet mee om een afspraak bij mijn kapper (hij spreekt Duits) te maken want hij was er niet. Er waren wel twee meisjes in de zaak maar die spreken alleen maar Turks. Uiteindelijk schijnt het dan toch gelukt te zijn en we zullen er maar van uitgaan dat het goed komt.
Ik wandelde naar de boulevard van het dorpje en ik zag dat ze bij alle hotels druk bezig waren om alles weer in orde te brengen voordat het seizoen zal gaan beginnen.  Wat me wel opviel was dat er dit jaar hoge hopen zand op het strand lagen. Ik neem aan dat dit is om de hoteltuinen en zwembaden van de hotels te beschermen voor de golven als deze bij storm over de boulevard kunnen komen. Ik las ergens eens dat vroeger hier alle hotels in de winter onder water liepen. Nu zijn de hotels vernieuwd en wat verder van zee af geplaatst.
Ook ging ik deze week naar de Textielmarkt in Kemer die er speciaal voor toeristen is. Natuurlijk met allemaal namaak kleding wat nauwelijks iets kost. Ik houd niet zo van die kleding maar het is wel leuk om er rond te kijken. Manlief vond het helemaal geweldig om daar contact te maken met de verkopers en ook nu werd ik daar weer herkend. 
Ook maakte ik een wandeling over de boulevard van Kemer waar alle hotels ook nog gesloten zijn. 
Ik kwam ook dit jaar weer bij een kast bij een hotel op de boulevard  waarin allerlei afval ligt waarbij staat hoe lang het duurt voordat het verteerd is.
Ik vind het wel een beetje gek dat dit bij een toeristenhotel staat terwijl de meeste Turken alles gewoon maar weggooien. Langs de wegen zie je overal troep liggen.
Ik ging natuurlijk ook naar het Moonlight park.  Manlief wilde hier altijd graag heen en ook naar de boulevard maar het ging hem dan altijd meer om een milkshake van Mac Donals, hahaha. Mac Donals zit daar namelijk vlakbij aan de jachthaven.
In dat park zijn de telefoons zo grappig. Vorig jaar heb ik al foto's geplaatst van een telefoon in een zeemeeuw en een in een dolfijn. Deze had ik nog niet eerder gezien.
Toen ik weer terug ging naar de Dolmus besloot ik toen ik langs het restaurant kwam waar we altijd thee dronken dat ik daar ook deze keer een thee zou drinken. Dit restaurant is helemaal niet op toeristen ingesteld en ze spreken daar dan ook alleen maar Turks. Als je afrekent steken ze hun vingers op hoeveel Turkse lira je moet betalen. Een thee kost daar dan ook nauwelijks iets.
Deze week was het minder zonnig dan voorgaande week maar dat vind ik niet zo erg. Ik ga niet naar Turkije voor alleen de zon. Ik had ook nog graag eens met de boot naar Antalya willen gaan maar toen ik bij de jachthaven ging kijken naar de vertrektijd (de boot gaat buiten het seizoen maar op een dag en dan slechts eenmaal daags) vroegen enkele mannen mij of ze me konden helpen en op mijn vraag zeiden ze dat de boot  sinds dit jaar alleen nog maar in de zomer meer malen per dag vaart. Jammer. Ik zou er dan met de Antalya Express heen moeten gaan volgende week.
Deze week heb ik ook weer genoten hoewel ik Manlief soms wel erg mistte vooral bij dingen waar hij zo erg van genoot. 
Vrijdag kwam hier het bericht dat iedereen die na 20 maart een terugvlucht had op een eerdere vlucht gezet zou worden. Ik zou oorspronkelijk 22 maart terug gaan en op Osnabruck Münster vliegen. Intussen weet ik dat ik 17 maart terug moet en op Düsseldorf vlieg. Turkije heeft vrijdag een verbod op alle vluchten vanuit Europa afgegeven, dit i.v.m. het corona virus. En na 20 maart gaan er ook geen vluchten meer vanuit Turkije 
Ik vind het wel jammer dat ik eerder terug moet maar het is niet anders hoewel je hier in Turkije nog redelijk veilig bent voor het virus want tot nu toe zijn er maar 5 besmette personen in dit grote land wordt er gezegd.

14 opmerkingen:

  1. Ik vroeg het me al af.. of je nog zo lang zou kunnen blijven.. hier stond in de krant dat het Turkse luchtruim nú al dicht was voor toeristen uit 9 Europese landen, waaronder NL en D. Gelukkig kun je dan nog wel terug komen, al is het 5 dagen eerder dan gepland. Dat virus gooit alles overhoop, maar je kunt er maar weinig aan doen hè.
    Voorlopig heb je dan toch nog ruim twee weken heerlijk kunnen genieten en herinneringen op kunnen halen daar op je vertrouwde vakantieadres.. toch mooi om op terug te kijken. Je foto's zijn ook weer zalig om te zien.. en grappig om te lezen dat je man vooral voor die milkshake van de Mac daar naar dat MoonlightPark wilde hahahaa dat kun je hier in NL toch ook krijgen? ;-)
    En inderdaad van dat zwerfvuil, da's gek hè.. alsof 'eigen vuil' niet zo vuil is hehe!
    Wat de kippen betreft.. da's níét zo gek.. ik woon niet bepaald in een dorpje, maar ik zag van de week en zonet zelfs ook nog kippen loslopen, toen ik met Jax aan de wandel was.. ze maakten wel dat ze even wegkwamen voor die hond, maar er lopen er hier en daar ook in Rotterdam wel los hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Natuurlijk kan je in NL bij de Mac ook milkshakes krijgen maar daar gingen we eigenlijk nooit heen. We vonden daar alleen de milkshakes maar lekker en omdat Manlief eigenlijk geen suiker mocht deden we dat zelden of nooit. Trouwens hier smaakt de milkshake net zo als bij ons maar de prijs is veel lager. Ook heb je hier op het terras een heel mooi uitzicht over de jachthaven dus dat was dan nog een extra bonus.
      In mijn woonplaats lopen er geen kippen op straat. Alleen op de paden in het park bij de kinderboerderij.

      Verwijderen
    2. Hoop dat het gelukt is om thuis te komen..! En dat je schoonzus wat boodschappen voor je in huis gehaald had, want de schappen zijn nog steeds vaak maar akelig leeg.. of misschien zijn dat alleen de domme Randstedelingen, die gaan lopen hamsteren? ;-)

      Verwijderen
    3. Ik was dinsdagavond rond 24 uur weer in huis. Ik ben nu wel blij dat ik terug in Nederland ben hoewel het in Turkije (nog) veilig was m.b.t. het virus. Je zou het land niet meer uit hebben gemogen dat zou toch wel een ramp geweest zijn.
      Ik heb gisteren zelf boodschappen gehaald en alleen het schap van de eieren en van het toiletpapier was leeg.
      Ik moet er wel heel er gaan wennen dat mijn sociaal leven stil ligt. In Turkije had ik veel afleiding maar nu zit ik bijna de hele dag in huis. Ik zou nog een eenzame oudere worden😥

      Verwijderen
    4. Ja, zoals lena bij mij al schreef, dat virus neemt meteen een eenzaamheidsvirus mee hè.. hartstikke rot, maar we moeten met z'n alleen door de zure appel heen bijten, het is niet anders. Er is gelukkig nog internet en telefoon..!
      Ik zag bijvoorbeeld het Rijksmuseum online.. je kunt er een virtuele tour door doen.. hartstikke leuk! En er waren nog veel meer musea op die site..! Het geeft even wat te doen hè.. maar het weekend schijnt het goed weer te zijn.. ik ga de tuin maar in denk ik! :-)

      Verwijderen
  2. Die kippen die vrij rondlopen, 't blijft verrassend leuk, Noortje. Dat afval is een ramp, ook daar. Plezant dat je herkend wordt !
    In België zijn intussen alle restaurants/cafés/scholen... gesloten.
    Geniet intussen maar !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In NL nu ook.. ze kregen in Zeeland en Limburg teveel Belgische eet- en drinktoeristen whahahahaaa!

      Verwijderen
    2. Hier merk je nog niet zoveel van het Corona virus. Alleen dat er geen nieuwe toeristen meer aankomen en de toeristen die er nog zijn voor 20 maart Turkije uit moeten zijn omdat er daarna geen vluchten meer naar Europa gaan.
      Het is nu heel stil in het resort en dat is ook niet zo heel leuk meer.

      Verwijderen
  3. Ach, de cactussen kan ik me nog goed herinneren.
    Leuk dat je er een vaste kapper hebt.
    Het heeft inderdaad flink gestormd in Turkije.
    De boottochten zijn altijd wel leuk om te doen.
    Het corona virus zet de wereld op zijn kop. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat corona virus is wereldwijd een hele grote ramp. In het resort waar ik zit is nu heel veel personeel met vakantie gestuurd omdat er nauwelijks nog gasten zijn en na 20 maart helemaal geen meer. Het lijkt erop dat het hele hoogseizoen voor hen verloren is. Wat een onzekerheid niet alleen hier in Turkije maar voor alles en iedereen.

      Omdat wij hier altijd 3 maanden heen gingen had ik een kapper nodig. Ik ga niet naar de kapper in het hotel maar naar een kapper in een dorpje verder op. Deze spreekt ook Duits want hij heeft een aantal jaren in Duitsland gewerkt en hij is veel goedkoper dan de kapper in het hotel.

      Verwijderen
  4. Wat mooi om te zien. Zijn bezig aan de strand om te verhogen. Cactussen kan ik nog herinneren van toen. Kapper ben jij een klant. Helaas was niet. Maar dan andere die heeft geholpen. Kippen los lopen ziet prachtig uit. Bloem met telefoon in hart is zeker apart om te zien. Gelukkig ben je net op tijd thuis. Er heerst overal corona. Jammer dit moest gebeuren. Slaat erg toe! Mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat ik nu eerder terug moet is niet anders maar wel begrijpelijk. Ik hoop dat ik nog wel van Duitsland naar Nederland kan morgen want voordat je het weet zijn er weer nieuwe maatregelen afgekondigd en doen ze de grenzen misschien wel dicht.Ik word opgehaald vanaf het vliegveld van Düsseldorf vanuit Groningen.

      Verwijderen
  5. Weer mooie foto's Noortje. Ik zie dat er zelfs familie van prins Happy woont in Turkije :-). Wel bijzonder dat de kippen loslopen en toch blijkbaar niet weglopen. Zo'n kast met afval is wel bijzonder. Zou wellicht ook iets voor hier zijn. Wel vreemd inderdaad dat ze zelf dan wel veel troep weggooien, want dat rijmt niet helemaal met elkaar. Jammer dat je eerder thuis moet komen, alhoewel ik denk dat Solo dit niet erg zal vinden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik moest ook gelijk aan Prins Happy denken toen ik hem zag.
      Ik denk dat Solo het inderdaad fijn vindt dat ik eerder terug moet😻.

      Verwijderen