Eindelijk weer eens een berichtje van mij (Solo de kater van Noortje)

(foto van internet)
Ik zie eindelijk weer eens mijn kans schoon om een berichtje te schrijven. Omdat mijn vrouwtje door de corona veel meer thuis is dan anders was er niet veel gelegenheid om op de PC te gaan. Niet dat ik zoveel nieuws te vertellen heb maar toch zijn er misschien wel mensen en dieren die willen weten hoe het met me gaat. 
Allereerst ben ik mijn onlangs rot geschrokken want toen ik in het duister in onze tuin liep zag ik opeens een kat bij het openhaardhouthok zitten met hele grote lichtgevende ogen. Ik wist niet wat ik zag en ik snelde met een dikke staart het huis weer in. 
Vrouwtje lag in een deuk toen ik angstig binnen kwam en zei doe niet zo angstig gekkie die heeft het vrouwtje gekregen van het vrouwtje van Joris en is geen echte kat. Ik moet zeggen dat ik het een afschuwelijk ding vind en dat hij niet bepaald de tuin opsiert.
Verder heb ik enkele weken terug een lekker dik vensterbankkussen gekregen, jullie moeten weten dat ik graag in de vensterbank lig of zit om naar buiten te kijken.
Het mooie van het liggen in de vensterbank is ook dat ik mooi de kamer in kan kijken en precies in de gaten kan houden wat mijn vrouwtje doet.
Verder vind ik het heerlijk om te slapen en heb dan ook veel plekjes waar ik dit doe. Ik lig b.v. graag op de bank naast het vrouwtje als zij TV kijkt.
 Ik slaap ook heel graag op mijn rug vooral op de bank of in de stoel.
Verder staat er ook nog een mand in de kamer maar daar lig ik haast nooit in. Daar ga ik noodgedwongen in als alle stoelen bezet zijn door bezoek want ik wil natuurlijk wel overal bij zijn.
's Nachts lig ik op mijn slaapkussen aan het voeteneinde van het bed van mijn vrouwtje dat vind ik zo heerlijk om daar te liggen.
Ik hoop dat het snel mooi weer wordt en dat het vrouwtje buiten kan zitten want dan neem ik graag haar stoel in beslag zoals ik laatst al deed met Hemelvaartsdag toen het best lekker weer was.
Verder twijfel ik of ik onderstaande foto wel moet plaatsen waarop te zien is dat ik heel veel van mijn vrouwtje houd. Als mijn vrouwtje op de bank zit ga ik regelmatig bij haar zitten en leg dan mijn pootjes om haar hals. Ik ben bang dat jullie dat "kittenachtig" vinden maar ik vind het fijn en mijn vrouwtje ook dus wat geeft het dan.
Ik heb al sinds donderdag huisarrest want ik heb een blaasontsteking. Ik ben hier erg gevoelig voor en vrouwtje had het gelukkig snel in de gaten en heeft de dierendokter gebeld voor een kuur. 
Ik mag nu niet naar buiten want vrouwtje wil mijn pies in de gaten houden. Ik vind dat heel erg want ik ben graag even buiten. Maar ja vrouwtjes wil is wet! 
Verder vertelde vrouwtje gisteren dat mijn dierendokter in de kerk naar haar toe kwam om te vragen hoe het met mij was. Nu daar geloof ik niks van want zo'n man heeft toch zijn praktijk niet in de kerk.
Het lijkt er nu gelukkig wel op dat de klachten van de blaasontsteking sinds zondag verminderd zijn. Ik ben benieuwd wat de dierendokter morgen zal zeggen als zij hem moet bellen om te zeggen hoe het met mijn piesen is.
Nu dit was voor nu even mijn nieuws.
Lieve kopjes van,
SOLO

14 opmerkingen:

  1. Da's eindigen met een minder mooie noot, maar kom.. met die pilletjes ben je vast zó weer de oude gezellige Solo die we allemaal kennen hier hè! :-)
    En helemáál niet raar hoor die lieve kroelfoto.. juist heel erg lief! Voor de rest lijken jouw slaapstandjes wel héél erg veel op die van Jaxon hoor Solo, maar die ligt eigenlijk áltijd op de bank.. soms op de grond en in bed tussenin hahahaa! (eventjes maar hoor.. dan verhuist ie naar de vloer of het voeteneinde). Hij hééft wel een eigen kussen beneden, maar 't is tot nu toe maar énkele keertjes geweest dat ie daarop ging liggen. Het ligt dan ook niet voor het raam, dat zal misschien schelen? Hoewel.. als daarachter in de tuin zo'n enge lamp hangt, zou die hond echt geen oog dichtdoen vrees ik hahahaa!
    Nou, gauw weer beter worden hoor.. een lieve aai voor jou en groetjes aan de vrouw!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik moet helaas zeggen dat ik nog steeds niet topfit ben. Mijn blaasontsteking is wel over maar vorige week ben ik nog naar de dierendokter geweest en heb ik nog een injectie gehad. Ik zou ook nog een tijdje medicijnen moeten slikken maar het lijkt erop dat ik daar misselijk van word want nu braak ik als ik de medicijnen gehad heb. Vrouwtje belt morgen de dierendokter om te overleggen.

      Verwijderen
  2. Lieve neef Solo, wat heb jij veel slaap plekjes zeg. Ik zou bijna jaloers worden.
    Nu jij een beetje ziekjes bent.....gauw beter worden hoor.

    Beterschap en lieve groeten,

    Joris.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Joris mijnvrouwtje zegt dat jij ook fijne plekjes hebt.

      Verwijderen
  3. Solo heeft het goed voormekaar, de 2 katten hier hebben een zwaar leven met hem vergeleken. Maar ze gaan dan ook niet met een poot om de nek van hun huisgenoten liggen, nee, dat is te gezellig! Blaasproblemen hebben de heren hier ook niet, of vallen niet zo op, want doorgaans wordt de tuin van de buren bemest en van vocht voorzien, de eigen tuin houden ze liever netjes. Hachelijk?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik bemest ook de tuin van de buren maar bij een blaasontsteking ben ik erg onrustig omdat ik steeds een beetje moet plassen en dat valt het vrouwtje op.

      Verwijderen
  4. niet enkel goed nieuws van je Solo

    maar dat probleempje zal wel overgaan

    beterschap

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het gaat meestal over maar nu ben ik weer misselijk van de kuur.

      Verwijderen
  5. Wat een mooi huis heb je toch Solo, en ook helemaal voor je ingericht met al die slaapplekken, kleden etc.
    Fijn hoor!.
    Lief dat je zo met de pootjes om vrouwtjes hals ligt :-)
    Jammer dat je wat ziekjes bent, blaasontsteking nog wel.
    Ik heb nog lekkere kippensoep liggen die krijg jij morgen om aan te sterken!
    Beterschap lieve solo, wordt maar snel weer beter.
    Liefs van Happy

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het is dus inschikken voor je solo.
    Nou als kat moet je wel schrikken van de vreemde indringer.
    Sterkte met je blaasontsteking Solo, is een vervelende aandoening.
    Nou een dierenarts die zelfs in de kerk naar je gezondheid vraagt Solo is een gezegend mens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn vrouwtje vindt die dierenarts een hele aardige man maar ik moet niks van hem hebben. Vrouwtje is er ook weleens een paar keer op de koffie geweest nu dat begrijp ik helemaal niet. Als ze dan thuis komt zegt ze dat hij en zijn vrouw leuke katten hebben nu dat interesseert me in het geheel niet.

      Verwijderen
  7. Solo, je bent een bofkont. Hopelijk is die blaasontsteking gauw vergeten.
    Groeten aan je lieve vrouwtje,
    Lief)s.
    @Solo, wil je eens vragen aan vrouwtje ergens een vinkje bij te plaatsen, zodat ik een mailtje krijg als je een logje post? Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben nog niet helemaal topfit.

      @Vrouwtje kan nergens een vinkje zetten. Ze kan je alleen in een mail uitnodigen om geabonneerd te worden op haar blog. Maar ze heeft je mailadres niet.

      Verwijderen