Home Edition Avond4daagse 2021

Dit jaar kon er ook door de corona geen avond4daagse gehouden worden maar het was wel mogelijk om een home edition te doen. Je moest dan binnen 2 weken vier dagen je opgegeven afstand lopen. Aangezien ik me er heel erg toe moet zetten om tegenwoordig te wandelen vond ik dit wel een goede gelegenheid om me hier voor op te geven dan had ik tenminste een stok achter de deur. 
Via de eRoutes app kon je precies zien hoeveel je liep. Ik had me slechts voor de 5 km opgegeven omdat het lopen me tegenwoordig niet al te gemakkelijk gaat door een fysiek probleem. Mijn specialist had gezegd dat het wel belangrijk was om te blijven bewegen dus bij uitsteek een mooie reden om hier aan mee te doen.
Ik had besloten om steeds een andere richting uit te gaan vanuit mijn huis. De eerste dag ging ik richting het golfterrein. Het golfterrein ligt dicht in de buurt van mijn huis en er lopen verschillende wandelpaden door het terrein wat gewoon toegankelijk is.
Het was die dag prima wandelweer voor mij, niet te warm en geen zon.
Ik weet nu niet of deze brug die van een van de ene green naar een andere green gaat er altijd al was maar ik zag deze nu voor het eerst. Het kan ook zijn dat ik dit pad voor het eerst liep.
Het is daar een mooie omgeving. Je loopt daar in een park wat toevallig ook een golfterrein is. Langzaam ging ik dit gebied weer uit om uiteindelijk via de bebouwde kom weer bij mijn huis uit te komen.
De tweede dag ging ik naar het kleine AE park in mijn gemeente. Toen ik van mijn huis vertrok werd ik nagekeken door de reiger die ook vaak in het water voor mijn zitkuil staat (helaas is de foto niet al te scherp)
Vandaag was het wel zonnig weer en was het mij eigenlijk al weer te warm. 
Het Oude Ae Park dankt zijn naam aan de middeleeuwse veenrivier de Oude Ae. Deze heeft zijn oorsprong in het voormalige Zwanemeer ten westen van Wildervank. In de vijvers die van zuid naar noord dwars door Veendam lopen, kun je de oude Ae nog zien. Ook is de Oude Ae te zien rondom het hertenkamp vlakbij het Veenkoloniaal Museum. In het centrum gaat de Oude Ae met duikers onder de grond. Het Oude Ae Park grenst aan de polder De Wiede.
Toen ik het parkje uitkwam liep ik een stukje doorgaande weg waar ik niets bijzonders zag om te fotograferen. Vlak bij het centrum passeerde ik één van de fonteinen die er in mijn woonplaats zijn.
Toen ik in de buurt van het hertenkamp langs een terras kwam besloot ik om daar een kopje koffie te drinken.
Hierna ging ik natuurlijk nog even bij de herten kijken want die vind ik altijd zo leuk om te zien.
Op de app zag ik dat ik ruim 5 km gewandeld had hoewel mijn snelheid niet erg hoog meer is.
De derde dag besloot ik om lopend naar mijn afspraak met de nagelstyliste in Muntendam te gaan. Muntendam ligt als het ware tegen mijn woonplaats aan dus dat kwam mooi uit.
Toen ik vertrok keek ik bij de brug die bij mijn huis ligt over de singel uit die bij mijn tuin ligt. Helaas geen zwaan of reiger te zien. Trouwens er kwamen dit jaar bijna geen zwanen in deze singel langs wat ik wel heel jammer vond.
Trouwens ik schrok deze keer wel heel even omdat de eRoute app opeens een gek vogelgeluid maakte.
Nadat mijn nagels voorzien waren van een ander kleurtje vervolgde ik mijn route weer naar huis.
Ik kwam door een klein parkje (ik weet eigenlijk niet of dit parkje wel een naam heeft) Ik koos voor deze route omdat ik ook weleens met een georganiseerde tocht hier had gelopen.
Op een gegeven moment liep ik me vast want ik kwam voor een sloot te staan en nam toen een ander pad met de hoop dat ik uit het bosgebiedje kon komen en gelukkig was dat wel het geval.
Langs het Westerdiep ging ik weer naar mijn woonplaats terwijl ik onderweg nog een paar boodschapjes deed.
Toen ik in mijn woonwijk kwam zag ik bij een bruggetje op de grond dat ik welkom geheten werd (altijd leuk om welkom geheten te worden)
Ik zag op de app dat ik ruim 7 km gewandeld had. Omdat ik het weekend met mijn schoonzusje een 3 daags hotelarrangement geboekt had besloot ik daar de vierde daag een wandelingetje van 5 km te doen (deze wandeling volgt binnenkort in het verslag van dat uitje)

 



15 opmerkingen:

  1. De Home Edition Avond4daagse is wel een goede oplossing.
    En je eigen omgeving is vertrouwd en afwisselend.
    De fontein is wel creatief bedacht.
    Je woont niet verkeerd. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is hier inderdaad fijn wonen. Mijn woonplaats wordt ook wel Parkstad genoemd.

      Verwijderen
  2. Echt knap gedaan van je Noortje! Vertrouwd en toch afwisselend/mooi!
    Lie(f)s.
    @'k Kreeg een mailtje van je nieuwe post. Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @ik ben er niet zeker van of je iedere keer een mailtje krijgt als ik iets nieuws gepost heb. Ik heb je wel op de lijst staan maar volgens mij werkt dat niet altijd.

      Verwijderen
  3. Dat zijn toch hele mooie groene wandelingen geweest hoor.. goed gedaan!
    Met dit soort dingen mis ik het weleens dat ik geen smartphone heb.. maar dat is maar zó weinig keer per jaar hè haha!
    Vind vooral de foto's van de herten geweldig mooi trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb al heel lang een smartphone vind het ook wel handig voor verschillende apps die ik erop heb. Nu ik gewend ben om deze te hebben zou ik hem wel missen als ik deze niet meer had. Jullie hebben die toch van Vriendlief?
      Ik vond die foto's van de herten zelf ook heel mooi. Ik kijk heel vaak bij het hertenkamp en had geluk dat ze zo dicht bij stonden.

      Verwijderen
    2. Die van vriendlief is van/voor z'n werk.. die kan ik niet zomaar lenen of zo.. hij moet altijd te bereiken zijn voor z'n werk. Maar op vakantie gebruiken we hem ook wel voor onszelf.. da's wel handig soms ja. ;-)
      Als je iets niet hebt, kun je het ook niet missen.. echt nódig heb ik zo'n smartphone niet, anders had ik er waarschijnlijk al wel eentje gehad hehe. Maar in mijn omgeving vind ik de mensen vaak zo asociaal doen.. de hele tijd met hun neus op dat ding, alsof er niks anders meer belangrijk is.. dat vind ik zó vervelend!

      Verwijderen
  4. Goed gedaan Noortje!
    Knap dat je het gehaald hebt.
    Goed weer en gewandeld door een mooie groene omgeving, niet verkeerd toch?
    Ben benieuwd waar je wandeling 4 hebt gedaan ;-)
    Liefs GeZet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat je heel goed weet waar ik wandeling 4 gedaan heb, haha.

      Verwijderen
  5. dat heb je knap gedaan Noortje

    mooie foto, deze van de herten stelen voor mij de show

    prettige dag

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben over de foto's van de herten ook heel tevreden.

      Verwijderen
  6. Leuke wandelingen kan je rond jouw huis wandelen! Mensen roepen op internet allemaal dat ze lange wandelingen maken, maar met een blessure kan 5 kilometer al erg ver zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was al blij dat ik 5 km kon lopen. Ik kan me niet voorstellen dat ik 2 jaar geleden voor de negende keer de Nijmeegse 4daagse nog liep. Ik zal nooit meer lange wandelingen kunnen maken maar het is zoals je zegt bij fysieke klachten is 5 km al ver.

      Verwijderen
  7. Alleen al omdat ze een Engelse naam geven aan een Nederlandse wandeling zou ik niet meedoen, ik kan zelf wel bepalen waar ik loop, zonder stok achter de deur, en dan ook nog de hele tijd op een app kijken, dan kijk ik liever naar de omgeving en zie later thuis wel hoe ver of het was. Maar jij doet het zo.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat jij tegen Engelse namen bent weet ik wel omdat je dit vaak in je postjes schrijft. Fijn dat jij geen stok achter de deur nodig hebt om te wandelen dit had ik vroeger ook niet nodig toen ik nog geen fysieke klachten had. En je hoeft niet de hele tijd op die app te kijken maar er wordt bijgehouden of je de vier dagen wel volbracht hebt. Ik dacht dat je wel kom zien dat ik ook naar de omgeving gekeken heb anders had ik toch geen foto's genomen?

      Verwijderen