Solo, de kater, van Noortje aan het woord 19-08-22022


Gelukkig ben ik vandaag toch in staat om achter de laptop van het vrouwtje te gaan. Het was eerst nog de vraag of het wel zou lukken om hier te vertellen dat ze vandaag jarig is. 
Ik ben namelijk vorige week donderdag en afgelopen maandag bij de dierendokter geweest. Een week geleden kon ik opeens moeilijk de trap op en af en blies ik zelfs naar het vrouwtje wat ik anders nooit doe. Vrouwtje maakte gelijk een afspraak bij de dierendokter en het bleek daar dat ik hoge koorts had. Dat kwam zei de dierendokter doordat er een nagel van een andere kat onder mijn vel zat bij mijn heup. Die nagel werd er uitgetrokken en ik kreeg en injectie met antibiotica en een pijnstiller en een antibioticakuur mee naar huis. Zoiets kan zich tot een zogenaamd vechtabces ontwikkelen zei die dokter. Maar alla, ik was er vanaf dacht ik maar nee dus. Zondag had ik een bobbel op mijn andere heup en vrouwtje maakte maandag weer een afspraak en ik had nog koorts en die bobbel was een abces en moest opengesneden worden. Nu dat was geen pretje en ik gierde het uit en natuurlijk kreeg ik weer een spuit met antibiotica en een pijnstiller. Ook werd er een antibioticapasta in de wond gespoten. Ik was blij dat ik weer thuis was. De dierendokter zei dat ik het gevecht met die andere kat verloren had dat zag hij aan de nagelafdrukken van die andere kat in mijn vel. Of ik verloren heb dat laat ik in het midden. Op onderstaande foto is te zien hoe ik er uitzag toen ik thuis kwam. Ik mocht niet in huis en alleen maar in de garage. Ik ben steeds bezig geweest om de wond schoon te likken zodat ik zo snel mogelijk weer in huis mocht.
Nu ziet de plek er gelukkig weer redelijk uit alleen is mijn jas nu naar de filistijnen.
Gelukkig ben ik bijna weer de oude en kan ik de verjaardag van mijn vrouwtje toch gewoon meevieren.
Gelukkig had het vrouwtje van Happy al een cadeautje geregeld wat ik haar kon geven voor haar verjaardag. Vroeger toen mijn baasje nog leefde regelde hij dit. 
Ik heb dit cadeautje niet zelf verzonnen hoor maar het vrouwtje van Happy. Het is een lamp voor in de blokhut, die ik altijd onze tuincaravan noem (er is geen elektriciteit meer in de tuincaravan) Vrouwtje is er erg blij mee.
Het is voor het vrouwtje een feestdag maar ook wel een beetje een verdrietige dag want ze zou vandaag ook 29 jaar getrouwd zijn als mijn baasje nog geleefd had.
Toch zal het wel een gezellige dag worden denk ik met visite en alle aandacht die ik ook vast zal krijgen.
Ik kan ook gelukkig weer op een van mijn lievelingsplekjes springen en dat is boven op de droger die op de wasmachine staat. Ik vind dat een heerlijke plek want zo kan ik daar alles goed in de gaten houden.


Lieve kopjes van Solo

22 opmerkingen:

  1. Knap en lief van je dat je iets op de blog van het vrouwtje hebt gezet. Wel vervelend dat een kat je zo toegetakeld heeft, dat zal wel pijnlijk geweest zijn.
    Mooi cadeau heb je je vrouwtje gegeven voor haar verjaardag voor in de tuincaravan. Daar zijn jullie samen toch graag?
    Nu ik wens je een hele fijne dag denk overigens dat mijn baasje ook wel langskomt :-)
    Als je vrouwtje een beetje verdrietig is morgen leg dan maar je pootjes om haar hals om haar te troosten dat zal ze fijn vinden.
    Dag lieve Solo, het was fijn weer even iets van je te horen.
    Liefs Prins Happy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is altijd een hele opgave voor me om achter de laptop te gaan om iets te schrijven en zeker nu nu mijn lijf ook nog zeer deed maar het is me gelukt. Trouwens jouw vrouwtje heeft dat cadeau verzonnen hoor maar wel in samenspraak met mij.

      Verwijderen
  2. Laat ik nu eerst je vrouwtje maar feliciteren, geef je het door? Dat is een behoorlijke ervaring zeg. Daar zal je knap beroerd van zijn geweest. Gelukkig is je vrouwtje ook snel met de hulp van de dierenarts inroepen en ben je er snel weer bovenop. Dat is een leuk maar ook praktisch cadeau. Daar zal ze vast erg blij mee zijn. En sterkte voor je vrouwtje. Het is toch iets wat heel erg aanwezig zal zijn maar visite zal meehelpen het wat makkelijker te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb de felicitaties overgebracht hoor. Het was inderdaad een hele pijnlijke ervaring die nagel die in mijn huidzat. Mijn vrouwtje is altijd bezorgd als ik iets mankeer en gaat snel met me aar de dierendokter hoewel ik niets van die man moet hebben.

      Verwijderen
  3. Hallo Solo.. wauw.. ik had die andere kat niet willen zien hoor hehe.. heeft die dat gevecht wel overleefd? Als jíj er al zo aan toe was.. en jij was vast de winnaar, dat kan bijna niet anders, zo'n stoere kat! Die gewoon maar doorloopt met de nagel van een andere kat in z'n lijf..! Het zag er wel gruwelijk uit na de ingreep van de dierenarts.. maar ik ben blij dat het nu weer de goede kant op gaat. Nu die jas nog weer terug zien te krijgen.. vind je ook niet dat die dierenartsen erg royaal scheren..? Dat vind ik van de onze, als ze Jaxons mooie jas onder handen nemen, ook altijd pfff..!
    Natuurlijk hartelijke gelukwensen aan jouw bazinnetje.. die heb jij effe mooi verwend met die handige buitenlamp.. daar gaat ze vast veel plezier aan beleven in de tuincaravan! :-) Maken jullie er maar een mooie dag van, samen en met de visite.. en in jullie hartjes zal het baasje er vast ook nog heel erg bij zijn.
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik schrok me rot toen die dierendokter met die tondeuse aan de gaan ging. Ik was bang dat hij me helemaal kaal zou scheren🙀 Volgens mij had het wel minder gekund ik vind het heel jammer dat mij mooie jas naar de Filistijnen is. We hebben de verjaardag fijn gevierd en we dachten die dag extra aan het baasje want die is altijd in ons hart.

      Verwijderen
  4. Ook uit Brugge, gefeLIESiteerd, voor je vrouwtje, Solo! En een dikke duim omhoog voor zo'n stoere 'jij'! Super kado vond je!
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Allereerste laat eerst vrouwtje feliciteren. Wow wat is erg van Solo. Hele hap..... Gelukkig ziet wond weer rustig uit. Prachtig om te zien Solo. Solo op droger zitten. Moet niks van hebben... Fijne avond.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig ziet de wond er heel goed uit en is deze dicht alleen mijn jas is op een plek kaal😿

      Verwijderen
  6. je was nogal toegetakeld Solo

    beterschap gewenst

    wat een mooi cadeau

    en welgemeende felicitaties voor je vrouwtje

    groeten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig ben ik weer okay en het cadeau vindt het vrouwtje een aanwinst.

      Verwijderen
  7. Ach, nou inderdaad mijn zus haar kat was ook zo verwond, heeft het niet overleeft.
    Een rode kater heeft wel mijn zwak.
    Gelukkig dat je verjaardag werd gevierd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De dierenarts zei inderdaad dat sommige katten er zo ziek van kunnen worden dat ze het niet overleven. Gelukkig merkte ik snel dat hij gek liep en was ruim op tijd bij de dierenarts.
      Jij hebt zeker vroeger ook een rode kater gehad?

      Verwijderen
  8. Het is maar goed dat je zo goed verzorgd wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. MIjn vrouwtje is altijd erg bezorgd om me. Ik heb het wel getroffen als kat die uit het asiel komt. Mijn vrouwtje zegt als je dieren hebt moet je er ook goed voor zorgen

      Verwijderen
  9. Vergeten nog te zeggen. Beterschap voor Solo. Ik hoop wat beter gaat? Fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Wat vervelend dat Solo zo te grazen is genomen door een andere kat! Onze kat Loki heeft ook de naam dat hij andere katten met geweld verjaagd, zelf heeft hij nooit verwondingen. Hopelijk hersteld hij voorspoedig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is gelukkig weer goed hersteld alleen de vacht heeft nog een kale plek. Solo vecht anders nooit erg alleen als er vreemde katten in de tuin komen. Zijn voorganger was de schrik van de buurt die vocht heel erg en belandde zelfs en keer met de kat van de overbuurman in de vijver bij de zitkuil.

      Verwijderen
  11. Dat is schrikken Solo, als ik de eerste foto zie.
    Maar de andere kat heeft wel zijn nagel verloren.
    Gelukkig kun je weer feesten. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja inderdaad daar had ik nog niet aan gedacht dat die kat nu een nagel mist.
      En inderdaad ik heb gefeest en sommigen die op visite kwamen brachten zelfs iets lekkers voor me mee😺

      Verwijderen