zaterdag 7 april 2012

Eendrachttocht Assen 07-04-2012

Mijn wandelmaatje Janny
Vandaag vertrek ik met mijn vast wandelmaatje Janny naar Assen om daar de Eendracht Wandeltocht te lopen. De w.v. Eendracht organiseert deze tocht al voor de 17e maal.
De stad Assen ligt in een esdorpenlandschap. Esdorpenlandschappen zijn in de Middeleeuwen ontstaan met driedeling in grondgebruik: essen (akkers), gras en hooilanden en in Noord-Nederland heide.

De hagel is goed bij de stam te zien
Ruim voor de starttijd arriveren we bij het startbureau "Het Wielerhome" en schrijven we ons voor de 25 km in. Er zijn veel wandelaars op deze tocht afgekomen en we starten dan ook pas even voor 9 uur 30 als de grootste meute vertrokken is. We zijn nog maar net op weg of we worden al getrakteerd op een hagelbuitje maar dit kan de pret niet drukken want het beloofd al direct een mooie tocht te worden want ondanks dat de tocht in de stad Assen begint lopen we nauwelijks door de bebouwde kom. De route voert ons richting Loon waar we de controle en rust hebben in de kantine van vv Leo. we hebben er dan ongeveer 13 km opzitten. Nadat we hier even een rust gehouden hebben vervolgen we onze route weer. Nu gaan we richting Balloo en is inderdaad te zien dat we ons in een esdorpenlandschap bevinden.
Bij deze rust gaan we gelijk door
Na ongeveer 5 km komen we bij de tweede rust "De Aanleg" hier laten we alleen onze stempelkaart afstempelen en gaan direct weer verder. We gaan nu richting Deurze en wanneer we hierna een fietspad moeten volgen zien we aan het begin van dit pad een ooievaar op het nest zitten. Jammer dat we alleen het kopje maar kunnen zien want het nest staan vrij dicht aan het fietspad. We lopen nu langs het Deurzer Diep richting Schieven en gaan weer terug naar het startbureau.


Een prachtig natuurgebied
om te wandelen
Het weer gaf even wat lichte hagel, zon en het was niet al te warm. De route was heel goed bepijld daar kunnen sommige andere wandelverenigingen een voorbeeld aan nemen. Tijdens de route was duidelijk te zien dat Assen in een esdorpenlandschap ligt een prachtige omgeving om te wandelen. Het was de derde keer dat we een tocht van de w.v. De Eendracht liepen maar ik vond dit de mooiste tocht. Mijn GPS gaf aan dat we bijna 25 km gewandeld hebben.Dit schaap was wel heel mak om te aaien

1 opmerking:

  1. Ook weer een mooie tocht zo lijkt het me toe! Tjonge..jij gaat er alweer stevig tegenaan hè..maar dat moet natuurlijk wel..als je de Vierdaagse wilt lopen! :-)
    Groetjess!

    BeantwoordenVerwijderen