zaterdag 21 april 2012

Rode Kruis Bloesemtocht Geldermalsen 21-04-2012


Vandaag wordt voor de twintigste keer de Rode Kruis Bloesemtocht in Geldermalsen gehouden. Omdat deze tocht al wat langer op mijn verlanglijstje staat stappen Janny, Henk en ik al om 6.44 uur in de trein om deel te nemen aan deze tocht. Om even na half tien stappen we in Geldermalsen uit de trein en worden direct al door de NS bij het verlaten van het station getrakteerd op een appel. Het is niet ver naar de veiling waar de start is en omdat we ons al van tevoren hebben ingeschreven hoeven we alleen onze E tickets maar te laten scannen. Nadat we onze GPS hebben aangezet beginnen we aan onze tocht van 25 km.

De lucht ziet er erg donker uit en het duurt dan ook niet lang of het begint te regenen. Toch besluit ik om geen regenbroek aan te trekken ondanks de bewolkte lucht. Ik hoop er maar op dat het steeds kortdurende buitjes zullen zijn en gelukkig voordat ik erg nat wordt houdt het alweer op.

Bijzonder om over bruggen te gaan die speciaal door de Koninklijke Landmacht over de Linge zijn geslagen. We komen regelmatig een rustplaats tegen maar we lopen door. Soms is het wat moeilijk om een dijk op te komen omdat het wat glad is en is het goed dat er een tijdelijke leuning is geplaatst maar dan komt er een stuk dijk wat zo modderig is dat het een hele kunst is om op de been te blijven. Ik zie mezelf al liggen helemaal onder de modder en ben dan ook blij dat we dat stuk gehad hebben maar de vreugde is van korte duur want er volgt weer een zeer modderig stuk dijk. Opeens zie ik Janny voor me uitglijden en hoe ze het voor elkaar krijgt weet ik niet maar ze komt nauwelijks in de modder terecht maar rolt wel een stukje van de dijk af. Echt vies is ze niet geworden alleen haar handen zijn vies van de modder maar met wat water zijn die zo weer schoon.

We vervolgen onze weg weer en af en toe worden we getrakteerd op een klein buitje maar de lucht lijkt steeds meer op te klaren. Wanneer we bij de rustplaats "Rust Wat"  zijn nemen we koffie met appelgebak dat hebben we wel verdiend na het glibberen en glijden. Na deze rust vervolgen we onze tocht weer en zo te zien zijn er meer wandelaars gevallen want sommigen zien er echt heel vies uit.
Inmiddels komt het zonnetje ook af en toe door en genieten we al wandelend van de mooie voor ons onbekende omgeving. Het is wel jammer dat de bloesem niet meer of nog niet in bloei staat want ik had de boomgaarden veel meer in bloesempracht verwacht. Om 15 uur zijn we weer terug in het veiling gebouw en nemen we onze medaille in ontvangst.

Mijn GPS gaf aan dat we ruim 27 km gewandeld hebben. Ondanks dat we begonnen met bewolking en af en toe een buitje scheen aan het eind van de tocht zelfs de zon. Het mag een wonder heette dat ik niet gevallen ben op de modderige dijkjes. De organisatie heeft het parcours zelfs nog wat moeten omleggen vanwege de modder. Jammer dat de bloesempracht wat tegen viel. Toch heb ik genoten van de tocht  en was het gezellig om met zijn drieën te wandelen.
Hulde voor de organisatie, deze was perfect!

2 opmerkingen:

 1. Bekende plaatjes! ik vind dat glibberen en glijden ook maar niks als er zoveel mensen bij elkaar zijn..heel grote kans op vallen hè..dus ik heb, nu ik deze beelden zie, toch echt geen spijt dat ik dit jaar overgeslagen heb..je moet echt nog eens teruggaan als het beter weer is hoor ( aan de start pas inschrijven duurt echt niet zolang en die extra euro is toch voor het goede doel!). Jammer ook van de bomen..duidelijk al over hun hoogtepunt! Wij hebben wel gehad dat ze nog moesten beginnen, maar die keren dat ze echt allemaal in bloei stonden was inderdaad wel heel erg mooi.
  Leuk dat ik hier nu toch wat beelden gezien heb van deze 20e editie..en fijn te lezen dat jullie het toch wel naar je zin hebt gehad! Het is inderdaad een aparte tocht met al die speciale pontonbruggen en zo hè!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi Noortje,

  zelf heb ik 2 jaar geleden de Bloesemtocht gelopen met veel zon en veel wind.
  de appel - en de perenbloesem stonden allemaal in bloei en/of in de knop.
  wij waren met de auto. de auto's werden bij een boomgaard geparkeerd. zodoende begonnen we al met heeeel veeeeel bloesems.
  schitterend.
  groet.

  BeantwoordenVerwijderen