maandag 29 februari 2016

Er even tussenuit (zevende en laatste week)


We beginnen aan onze laatste week in Turkije en ook nu gaan we op maandag weer de berg over om naar Kemer te gaan. Deze keer is het al veel warmer dan de vorige keren en het valt ons dan ook een stuk zwaarder dan anders en we zijn blij dat we aan de afdaling kunnen beginnen.


In Kemer wordt er op het ogenblik veel aan de wegen, trottoirs en bloemperken gewerkt. Het toeristenseizoen gaat binnenkort beginnen en dat is goed te merken.
Deze week gaan we ook met de Antalya express naar het Migros winkelcentrum. Hier bevinden zich allerlei winkels van bekende merken.


Het is dat we al bijna aan ons maximum gewicht zitten want er zijn mooie koopjes voor lage prijzen, toch kon ik het niet laten om een shirtje te kopen voor een mooi prijsje. Gelukkig houdt manlief er ook wel van om zo nu en dan in winkels rond te kijken.
Ook gaan we deze week een kijkje nemen bij het Aqua Park "Dolu Su", vorig jaar waren ze hier mee bezig toen wij er waren. Natuurlijk kunnen wij er niet in maar de buitenkant is al een lust voor het oog. Het doet ons een beeje aan de Efteling denken.

Deze week is het heel lekker weer, als het zo zomers in Nederland zo zou wezen zouden we niets te klagen hebben. We zijn dan ook nogal eens in de tuin van het hotel te vinden. Iedere week zie je steeds meer mensen in zee zwemmen maar wij wagen ons hier niet aan.
Aan het eind van de week wil ik nog een keer naar Kemer om voor het laatst deze vakantie over de boulevard te wandelen. Manlief heeft nogal last van zijn knie en gaat liever niet mee. Hij brengt me wel naar de Dolmus die vlak voor het hotel stopt.


Voor fitness is het hier niet direct noodzakelijk om naar een sportschool te gaan want in vele parkjes zie je verschillende apparaten staan met een instructie erbij hoe deze gebruikt moet worden. Dit apparaat is de enige die op dit moment niet bezet is. Bij de anderen zijn er mensen mee aan het oefenen.


Op zondag gaan we met onze privé gids/chauffeur naar Antalya. We bezoeken met hem een winkelcentrum waar geen toeristen komen en ook een plaatselijke markt waar je ook geen toeristen ziet. Die plaatselijke markt is zeer groot, beneden groenten en fruit en boven kleding,schoenen etc. Deze markt is helemaal overdekt en het is het oude busstation van Antalya.


Dit is spinazie en dus veel groffer als bij ons

Intussen is het tijd geworden om te lunchen. Nu dan heb je aan Harry een goede want die weet waar het goed en goedkoop is. Voor €10,- hebben we alle drie een goed gevuld broodje met vlees en een blikje cola. Natuurlijk is het hier niet mogelijk om met euro's te betalen maar Harry heeft natuurlijk lira's. Op de plaatsen waar toeristen komen heb je geen lira's nodig daar nemen ze euro's aan.


Nu gaan we naar de oude stad en het verbaasd ons dat Harry er een parkeerplaatsje weet te vinden want het is ontzettend druk in Antalya. Het is goed te merken dat het voor de Turken ook een vrije dag is. Wij hebben het nog nooit zo druk bij de haven gezien.


Ook gaan we de moskee binnen. Natuurlijk moeten onze schoenen uit en moet ik een hoofddoek op.Beneden bij de haven staat een wel heel bijzonder verkeersbord. Er staat een kat op. Er scharrelen verschillende katten rond en overal staan bakjes met drinken en eten. De mensen die daar plaats nemen worden gewaarschuwd dat daar katten lopen. Ben je er bang van of wat dan ook dan is het beter om daar niet te gaan zitten.


De oude stad ligt een stuk lager, gingen we eerst naar beneden nu wordt het omhoog, op een trap met heel veel treden. Als we boven zijn is het wel lekker om even op een bankje te gaan zitten en om even uit te puffen.
Hierna gaan we nog even het moderne Antalya in en weet Harry nog een heel groot moderne shopping mall.


Deze shopping mall heeft heel veel etages. Op de bovenste etage bevinden zich alleen maar restaurants en een terras waar zelfs bomen op staan. Ik geloof niet dat er in Nederland zo'n groot winkelcentrum is.
Het is leuk om de tegenstellingen deze dag te zien. Eerst de kleding op de plaatselijk markt die de dorpsbewoners dragen en dan de dure merkkleding in de shopping mall. In het centrum van Antalya zie je nauwelijks dames met een hoofddoek en zijn ze heel modern of zelfs moderner dan bij ons gekleed. We zijn al vaak in Antalya geweest maar door Harry komen we op plekjes waar we anders niet gekomen zouden zijn.
De zeven weken zijn omgevlogen. We hebben leuke uitstapjes gemaakt mede doordat we met Harry in contact zijn gekomen. Het was heerlijk om voor de tweede keer in dit hotel te zijn. De gastvrijheid en behulpzaamheid is bijzonder groot in dit hotel en niet te vergeten het eten is er ook erg lekker.  Dit alles zal er ook wel de oorzaak van zijn dat er veel dezelfde gasten in de winter komen. Wij ontmoetten dan ook verschillende gasten die er vorig jaar ook tegelijk met ons waren. Ik ben er blij om dat het hotel nu ook heel goed voor de poezen zorgt, trouwens de zorg voor de zwerfdieren is het afgelopen jaar duidelijk verbeterd in Kemer.


Het zal wel weer wennen zijn aan de temperatuur in Nederland als we  morgen weer terug zijn. Ik kan nu niet zeggen dat ik al naar huis verlang maar ik zal het wel fijn vinden om onze kater Solo weer te zien hoewel ik weet dat er goed voor hem gezorgd is.


10 opmerkingen:

 1. Oooh.. het was al de laatste week? ik dacht dat je er 8 zou gaan. Weer heel leuke en mooie dingen gedaan en gezien.. een drukbezette winterpauze was het hè!
  Géén goeie tijd om naar huis te komen hoor.. van een zonnige 25 graden naar 7 in de regen.. brrrr! dat wordt weer wennen! Maar Solo zal wel lang genoeg solo geweest zijn.. die ziet jullie vast héél graag weer komen. Goede reis en een veilige thuiskomst!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het wordt wel een verschil in graden. Nee ik was al blij dat het zeven weken werd. Manlief was er vroeger nooit zo voor om lang van huis te zijn. Maar Turkije vindt hij een fantastisch land en hij heeft het er al over om volgend jaar weer wat langer te gaan. Vorig jaar waren we hier 5 weken.
   Dit jaar hebben we door Harry ook leuke dingen gezien. Ik ben ook wel benieuwd hoe Solo zal reageren als hij ons ziet.

   Verwijderen
 2. Hoi hoi, welkom terug in ons landje, het is hier inderdaad brrr met daar vergeleken. Leuk om je verslagen te lezen en wat je hebt gedaan. Tot binnenkort, groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je het leuk vond om mijn verslagen te lezen.
   We praten binnenkort wel weer bij.

   Verwijderen
 3. 'Kunst'ig of sprookjesachtig... -> mooi voorgesteld, Noortje ! Zelfs de voeding op markt...
  't Was een supermooie reis, en je trof het met een hele goeie gids !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het was inderdaad een supermooie reis hoewel we er vorig jaar ook al 5 weken waren.

   Verwijderen
 4. Er zijn heel grappige foto's bij. Ik heb veel plezier beleefd aan de verslagen. Spijtig dat het bijna voorbij is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je plezier beleefd hebt aan mijn verslagen. We hadden ons er nog wel wat langer kunnen vermaken.

   Verwijderen
 5. Mooie foto's en heel interessante reis
  25 graden zie ik daar kunnen we hier alleen maar van dromen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de temperatuur was er heerlijk vooral de laatste weken. Het is wel weer wennen aan de temperatuur hier. Het kan mij niet snel genoeg lente en zomer worden.

   Verwijderen