woensdag 13 april 2016

Familieweekend Hierden 08 t/m 11-4-2016


Ook dit jaar hebben we met mijn broer, schoonzus en zusje weer een weekend geboekt op vakantiepark "De Woudstee" in Hierden. Het park waar mijn broer, zusje en ik vroeger vaak een vakantie hebben doorgebracht met onze ouders. Het huisje staat er nog steeds maar is nu in particulier bezit. 

Het huisje waar wij als kinderen vaak met onze ouders een vakantie doorbrachten
Wanneer manlief en ik van huis vertrekken worden we nagekeken door de nijlgans die vaak op de dakvorst van ons huis zit. 


Ik verheug me ook nu weer op het familieweekend want dan zien we elkaar weer eens tegelijk. We wonen te ver van elkaar af om zomaar eens een bakje koffie te gaan drinken om even op bezoek te gaan.
Ook nu zullen we weer spelletjes spelen want sinds vorig jaar hebben we een wisselbokaal. Dit jaar heeft mijn zusje ook voor een beker met de kleine oren gezorgd want zij vind het nodig dat er ook een wisselpoedelprijs is.
Mijn zusje heeft voor de eerste avond al een maaltijd van huis meegebracht: een risotto gerecht.


In tegenstelling tot de vorige keren spelen we de eerste avond geen spelletjes. Als je elkaar niet vaak ziet is er natuurlijk veel bij te praten.
Zaterdag wordt er wel fanatiek Skip Bo gespeeld en halen we net als vorig jaar eten bij de Chinees op.
Zondags spelen we Mens erger je niet, een spel wat ik eigenlijk niet leuk vind, maar iedereen mag zeggen welk spel zijn of haar voorkeur heeft. Het duurt bijzonder lang voordat het speel uit is want steeds wordt iedereen eraf gegooid.


Voor vanavond maak ik soep en een salade klaar en ook dit is traditie. We zijn van mening dat je goede tradities in ere moet houden. 's Avonds spelen we geen spelletjes meer wat ik wel heel jammer vind maar de meerderheid wil een speciaal  tv-programma zien en daar moet ik me dan bij neerleggen.
Wel wordt er gekeken wie de bokaal mee naar huis mag nemen en wie in aanmerking komt voor de poedelprijs. Manlief en mijn zusje hebben even veel punten dus de bokaal gaat het eerste halfjaar met ons mee en daarna naar mijn zusje.

De winnaars van de wisselbokaal
De poedelprijs is voor mijn schoonzusje.

De winnaar van de bokaal met de kleine oren (poedelprijs)
Het was weer een gezellig weekend. Fijn om weer eens met elkaar bij te kletsen. Er was een nadeel en dat was dat manlief en ik een zeer slecht matras hadden en daardoor erg slecht sliepen maar het hele weekend was weer top en we hopen dat we dit nog lang kunnen en mogen doen.


9 opmerkingen:

 1. Prachtige traditie, om te koesteren en te onderhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt in ere houden, Noortje ! Prachtig !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is zo gezellig en we hopen volgend jaar weer te gaan.

   Verwijderen
 3. Verheug me al op volgend jaar ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke traditie inderdaad.. vooral omdat het in harmonie gaat. Wij gaan alleen dat ene dagje per jaar naar de dierentuin met het hele stel.. maar dat zijn er ook wel wat meer dan jullie groepje. Denk dat het oorlog zou worden als het bij óns een heel weekend zou duren hahhahahahaaa! Maar die prijzen voor de spelletjes zijn wel heel erg leuk.. zie schoonzus eens glimmen met haar trofee(tje)! :-)))
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons gaan kinderen en kleinkinderen niet mee maar als die mee zouden gaan hadden we ook nog maar een klein groepje hoor!
   Ja sinds vorig jaar zijn we met die Wisselbokaal begonnen en dit jaar kwam mijn zusje met de bokaal met de kleine oren. Ja mijn schoonzusje staat inderdaad te glimmen met haar bokaal.
   Zo'n dag met zijn allen naar de dierentuin is natuurlijk ook heel leuk.

   Verwijderen
 5. Verheug me al op volgend jaar

  Hermus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik ook. Maar dan doen we wel meer spelletjes hoor.
   Misschien is het dan ook leuk om weer eens wilde zwijnen te gaan spotten net zo als we vroeger met Pa en Ma deden.

   Verwijderen