woensdag 20 april 2016

Rode Kruis Bloesemtocht 16-04-2016 Geldermalsen

Vandaag moet ik al voor dag en dauw uit bed want ik word al om 6.00 uur door mijn wandelmaatjes opgehaald om naar Geldermalsen te gaan voor de Rode Kruis Bloesemtocht. Mijn wandelmaatjes voor vandaag zijn Heleen, Janny en Karin. Ik ga deze tocht voor de vierde keer lopen en deze keer gaan we er met de auto heen. Heleen kon via Volvo, omdat ze Volvo rijdt, aan speciale kaarten komen waarmee we ook vlakbij de startlocatie een gereserveerde parkeerplaats hebben en toegang op het genodigden terras. Op weg naar Geldermalsen hebben we regelmatig een bui maar als we van de parkeerplaats naar de startlocatie lopen is het droog.


Heerlijk dat we op het genodigden terras mogen want daar staan lekkere stoelen en daar drinken en eten we eerst nog wat voordat we aan onze tocht van 25 km beginnen. We lopen de westroute.


Direct heb ik wel in de gaten dat het een glibberige tocht op sommige plaatsen zal worden want de eerste brug is al wat glibberig. De Koninklijk Landmacht "slaat" voor deze dag bruggen over de Linge. Dit biedt de wandelaars een unieke wandeltocht die alleen op deze dag mogelijk is
Onze route loopt langs de oevers van de Linge, door boomgaarden, over dijken en terreinen die alleen voor de bloesemtocht zijn opengesteld.Het valt niet mee om de dijk bij post Kievit over te gaan deze is nogal stijl en glad. Er wordt ook gewaarschuwd door leden van het Rode Kruis dat het glad is. Nu bij zo'n waarschuwing verstijf ik gelijk en ik ben dan ook blij dat mijn wandelmaatjes bij me zijn en me een helpende hand bieden.


Omdat deze post op 5 km ligt nemen we hier nog geen rust. Deze keer gaan we niet over de dijk langs de molen. Maar even verderop door een boomgaard.
Intussen wordt het tijd voor een rust en Janny haalt wat te drinken voor ons op. Heleen heeft deze keer lekkere boterkoek meegebracht. Het appelgebak, het wandelaars gebak, ziet er erg waterig uit waarschijnlijk komt dit uit de diepvries en we zijn dan ook blij dat Heleen voor iets lekkers bij de koffie gezorgd heeft. De bankjes bij de rustposten zijn erg laag en ik heb moeite om er op te gaan zitten maar nog meer moeite om er weer af te komen. gelukkig hijsen mijn wandelmaatjes me er weer vanaf. Ja ik word echt ouder, de heupen worden stijf!
Op de dijk komen we langs het  Uilen- en dierenpark De Paay. Hier wonen allerlei dieren, zoals kamelen, stokstaartjes, kraanvogels en stekelvarkens.
Wij zien alleen een kameel en uilen maar wij komen dan ook niet door het park.
Ook het ooievaarsnest heeft net als vorig jaar weer een ooievaarskoppel.


Er komt nu wel een hele donkere lucht aan en voordat we het weten valt de regen met bakken uit de lucht en zijn we genoodzaakt om onze regenponcho's aan te doen. gelukkig is de regen maar van korte duur en kunnen de poncho's weer uit.
Ik denk steeds dat er nog een zeer blubberige dijk moet komen en hier zie ik toch wel een beetje tegenop. Janny die toch wel lenig is is hier wel eens onderuit gegaan en toen was het lang niet zo blubberig als nu.
Op mijn opmerking dat het wel lang duurt voordat we die dijk krijgen wordt er door mijn wandelmaatjes gezegd dat er een routewijziging was en dat we die dijk niet over hoefden. Ik blij! Zag me daar al onderuit gaan.


Bij post Frutera nemen we een rust om wat te eten en als we zien dat daar broodjes kroket verkocht worden hebben we daar het wachten in de rij wel voor over.
Hier treedt als wij er zitten ook het 't Hemerts Visserkoor op.
Trouwens de muziek op de rustplaatsen maakt deze tocht ook altijd al heel gezellig.
Ook nu moeten mijn wandelmaatjes me weer van het lage bankje hijsen maar als ik eenmaal sta en weer een paar passen gedaan heb gaat het lopen weer redelijk goed.
We moeten nu nog 6 km en al snel wordt het pad weer glibberig maar zonder problemen komen we erover.


Weer moeten we de vrij steile dijk op die door de modder die de wandelaars er hebben achter gelaten nog gladder dan vanmorgen lijkt.
Janny en Karin duwen me naar boven.


Het naar beneden gaan is nog veel moeilijker maar zonder te vallen kom ik beneden.


Hierna nog 3 km naar de finish. Het wordt veel drukker op de route omdat er meerdere afstanden nu bij elkaar komen. Als we bij de finish komen kunnen wij ons ook afmelden bij de Volvo stand op het genodigden terras en onze beloning in ontvangst nemen. Heleen en Karin nummertje 2, Janny nummertje 3 en ik nummertje 4. Hierna genieten we nog van een nazit. Regelmatig wordt het bakje met groentechips bijgevuld, trouwens ik had nog nooit van groentechips gehoord.


Voordat we naar de auto gaan haalt Karin haar wandelshirt op bij de stand van Via Vierdaagse (zij heeft zich hier ingeschreven om verzekerd te zijn van een startbewijs voor de 4daagse)
Natuurlijk showt zij ons het en wij kijken of ze de juiste maat heeft.


Bij de auto kleden wij ons om want we willen op de onderweg ergens iets gaan eten.

De keuze valt op een van der Valk restaurant want daar is meestal wel plaats en de bediening is er vlot.
Die sorbet smaakt me heerlijk


Het was een fijne tocht en gelukkig hadden we maar een korte bui met regen. Wat mij betreft mag Heleen een Volvo rijdster blijven want we hadden er veel voordeel bij. Sommige paden waren wel erg glibberig maar we zijn gelukkig op de been gebleven. Wanneer er geen routewijzigingen geweest zouden zijn was ik hier nog niet zo zeker van geweest want dan waren er zeker  hele stukken bij geweest die op karamelvla geleken zouden hebben. Gelukkig was er ook wel wat bloesem te zien maar het lopen langs de rivier de Linge is ook al mooi. Deze wandeltocht is er een die hoog op mijn lijstje blijft staan.15 opmerkingen:

 1. Heel mooi weer, Noortje ! Prachtige stukjes natuur waar jullie doorliepen.
  Wat een superlieve wandelmaatjes heb jij !!!
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die brug bij Kievit over die dijk is inderdaad een vervelende, zelfs als het goed weer is.. daar hang ik ook altijd aan de leuning hoor! :-)
  Maar voor de rest blijft het een hartstikke leuke tocht ja.. met al die rustplaatsen met muziek en die legerbruggen.. iets aparts hè! Jullie hadden wel geluk met Heleen haar 'connecties'.. er stond zelfs op de site dat er minder parkeerplaatsen op de weides waren dan vorig jaar. Dat was voor mij ook nog een reden om af te haken.. want als dat vol is, waar laat je je auto dan??
  Heb lekker meegenoten van jouw foto's.. en ja, als het érg modderig is, laten de organisatoren de modderigste dijken vaak vervallen, heb ik ook wel al meegemaakt. En gelukkig maar hè! ;-)
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja we troffen het inderdaad met Heleen haar "connecties". Ik was blij dat ze een stuk hadden laten vervallen van die dijk. Ik had er al een beetje vrees voor.
   Die brug bij Kievit is altijd een moeilijk te nemen brug. Maar mijn wandelmaatjes waren weer redders in nood.

   Verwijderen
 3. En niet te vergeten dat we nog heerlijke aardbeien hebben meegenomen. Het was een gezellige dag, volgend jaar toch weer

  liefs Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die aardbeien waren inderdaad heel smakelijk. Ik hoop volgend jaar ook weer van de partij te zijn.

   Verwijderen
 4. Mooi zo tussen de bloesems die eraan komen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een mooie wandeling tussen de bloesems...

  veel deelnemers zo te zien..

  en knap in beeld gebracht

  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het voorjaar is echt te zien bij deze tocht. De omgeving is trouwens zo wie zo ook mooi om te wandelen.

   Verwijderen
 6. mooie streek voor zo'n wandeling, heerlijk tussen de bloesems
  erg handig als je bergopduwers mee hebt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die bergopduwers had ik echt nodig hoor. Ik weet niet hoe ik anders boven had moeten komen.

   Verwijderen
  2. Ja die bergopduwers had ik echt nodig hoor. Ik weet niet hoe ik anders boven had moeten komen.

   Verwijderen