zondag 24 december 2017

Bezoek kerstmarkt Bremen 20-12-2017

Ook dit jaar gingen manlief en ik weer naar de Kerstmarkt in Bremen. Dit is onderhand een traditie geworden. We gaan altijd met onze eigen auto hoewel er heel veel busreizen georganiseerd worden naar de Kerstmarkt in Bremen. Wij vinden het altijd heerlijk om pas later in de avond weer naar huis terug te keren want het is natuurlijk erg sfeervol als de kerstverlichting dan overal in de stad brandt.
Toen we van huis vertrokken was het wat grijzig en het miezerde ook wat.
Het viel ons op dat het helemaal niet druk was op de markt en of dit nu de reden was dat ik nu de kerstmannen zag of dat ze er dit jaar voor het eerst stonden kan ik niet zeggen maar ze waren in iedere geval wel leuk.
Het stadhuis van Bremen met zijn schitterende gevel is een van de mooiste stadhuizen van Duitsland en een paradevoorbeeld van de Noord-Duitse Weserrenaissance. Samen met de Roland, het "Vrijheidsbeeld" van de plaatselijke bevolking, staat het al eeuwenlang symbool voor het gevoel van trots dat de inwoners van Bremen hebben ten aanzien van hun stad, hun vrijheid en hun soevereiniteit.
 Ook moesten wij nog iets gaan rechtzetten bij het standbeeld van de Bremer Straatmuzikanten. De Bremer straatmuzikanten is een sprookje van de gebroeders Grimm. Er wordt gezegd dat het geluk brengt als je de beide voorpoten van de ezel tegelijkertijd vast houdt. Je mag echter nooit slechts één poot vasthouden, want dan zou de ene ezel de andere ezel de hand schudden. En laten wij nu vorig jaar maar één poot hebben vastgehouden.
In 2016 hield ik maar één poot vast.
De foto van dit jaar is niet erg duidelijk en de haan is zelfs onthoofd. Volgend jaar misschien maar weer een herkansing maar ik had nu wel de twee poten vast. Manlief staat er wel goed op.
Natuurlijk hoort bij een bezoek aan een kerstmarkt ook voor mij een eierpunch, gebakken camembert en een braadworst. Hoewel het wel wat moeite kostte om het kraampje te vinden waar ze de gebakken camembert verkochten. Maar uiteindelijk vonden we het toch.  
Ook kocht ik nog wat rode versiering voor in mijn kerstboom. Aangezien ik dit jaar besloten heb om onze boom in het vervolg alleen nog maar met rood te versieren had ik ook een rode piek nodig. Ik zag in een een mooie met 50% korting dus die kocht ik.

We liepen niet alleen langs de kraampjes maar we gingen ook sommige winkels in. Ik heb het geluk dat manlief niet echt een hekel heeft aan winkelen. Bremen heeft heel veel mooie winkels maar ik kocht slechts een truitje.  Intussen was het heel druk op de markt geworden en overal stonden mensen buiten glühwein te drinken. Nadat we nog ergens een eierpunch gedronken hadden (wel binnen) gingen we richting de tram die ons naar het P&R terrein zou brengen.
Nu zagen we goed hoe de straten versierd waren.
Ook deze keer heb ik weer genoten van het bezoek aan de kerstmarkt in Bremen. Ik moet zeggen dat het me na al die jaren nog steeds niet verveeld om er heen te gaan.Want de kerstmarkt in Bremen wordt beschouwd als een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Rond het Stadhuis van Bremen is het een ware kerstsfeer! Er staan meer dan 180 kraampjes. 
Alle bezoekers van mijn blog
goede Kerstdagen gewenst

6 opmerkingen:

 1. Oooh.. je hebt ook een trompetje..! en zo te zien eenzelfde oud paddenstoeltje als ik heb! wat leuk! :-) Je hebt echt een schitterende boom zeg!
  Oei oei.. zijn jullie een heel jaar als ezel door het leven gegaan.. maar goed dat je het nu recht kon zetten hè hahahahaaa!
  Die eierpunch heb ik nog steeds niet op.. maar gebakken camembert vind ik ook erg lekker.. had het als voorgerechtje afgelopen zaterdag tijdens ons etentje om ons 36-jarig samenzijn te vieren toevallig!
  Jammer dat Bremen zo ver weg is voor mij.. het ziet er inderdaad als een geweldig mooie Kerstmarkt uit.. en ik ben gék op Kerstmarkten hehe.
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eierpunch vind ik zo lekker en het hoort voor mij echt bij de kerstmarkt. Voor jou is de kerstmarkt in Bremen ver maar voor mij die in België en ik hoorde dat die ook heel mooi zijn. Dordrecht heeft toch ook een grote kerstmarkt dacht ik.
   We zijn blij dat we ezel af zijn, haha.

   Mijn boom heeft nog lang niet zo versiersels als die van jou. Trouwens ik heb gisteren nog een oud kerstmannetje gekocht voor in mijn boom. Ik had deze al voor de kerst gezien maar ik vond hem veel te prijzig. Gisteren kon ik wat van de prijs af krijgen. Hij was nog niet echt goedkoop maar ik wilde hem toch wel graag hebben.

   Verwijderen
 2. Leuke tafereeltjes, Noortje.
  Fijne Kerstdagen, ook voor jullie !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de Duitse kerstmarkten worden van hier uit ook veel bezocht...

  maar Bremen, dat is echt te ver weg..

  leuke foto's

  prettige 2de kerstdag voor jullie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij zijn de Belgische kerstmarkten helaas te ver anders bezocht ik er in België eens een keer een.

   Verwijderen