zondag 29 april 2018

Nieuwe schoenen inlopen 26-04-2018

Het werd de hoogste tijd om mijn nieuwe schoenen die ik al ruim 2 jaar geleden gekocht heb in te gaan lopen. Ik heb altijd twee paar schoenen van het zelfde merk en dezelfde serie en meestal kan ik daar direct een lange afstand oplopen. Nu mijn andere paar bij het Loopcentrum is om te verzolen was het wel belangrijk dat ik wist of het nu ook zo zou zijn. Ik had het plan om van mijn woonplaats naar Assen te gaan wandelen maar omdat er de hele ochtend nogal flinke regenbuien vielen zag ik daar toch maar van af want de afstand zou 27 km zijn. Ik besloot daarom om 's avonds maar een wandelingetje in de buurt van mijn huis te maken.
Ik ging via het voetpad dat langs het golfterrein loopt en via het fietspad naar Borgercompagnie. Even sloeg de angst me om het hart toen er een motorrijder langzaam achter me kwam rijden op het fietspad. Deze motorrijder was me ook al gepasseerd toen ik van het voetpad over een stukje weg naar het fietspad liep. Hij hield toen ook al in en ik was blij dat hij weer verder reed.
Waarschijnlijk had hij niets kwaads in de zin maar ik voelde me toch niet erg op mijn gemak en was dan ook blij dat hij ook nu weer verder reed. Dit fietspad loop ik wel vaker maar je komt er niet zo vaak iemand tegen.
Ik was dan ook blij dat ik later op de weg liep met aan weerszijde huizen. Aan deze weg staan verschillende boerderijen en een paar trokken mijn aandacht.
Sommige door de mooie voordeuren, een ander weer door de beelden die er naast de voordeur in het kozijn staan en een die een mooie sierrand had in het metselwerk.
Ook zag ik een mooi tuinhuisje in een van de tuinen bij een boerderij staan. Omdat Borgercompagnie een lintdorp is was het een heel stuk alsmaar rechtdoor wandelen.
Ik passeerde het kunstwerk "Verhaal van de verten"
In 2002 maakte Hans Mes dit drie meter groot kunstwerk; een boek dat tegen een potlood leunt. De horizontekeningen zijn gemaakt door schoolkinderen en worden zichtbaar door de stand van het boek. Zo ontstaat een "Verhaal van de verten". De grijze metallic tinten aan de binnenzijde van het boek beelden de wolken boven de horizon en de nevels daaronder uit. Bij wijze van illustratie is in het boek een uitsparing gemaakt. Door hier doorheen te kijken wordt de horizon zichtbaar. Een "illustratie" die in de toekomst steeds iets verandert.

Verder zag ik onderstaande afbeelding tussen twee ramen op een dakkapel. Ik vroeg me af zou Sinterklaas hier logeren als hij Borgercompagnie aan doet. 
 Toen ik bijna aan het eind van de weg van Borgercompagnie was zag ik wel steeds bordjes en paadjes van het Borgerswold, een groot park in mijn woonplaats, maar ik durfde er niet in nu het al wat later op de avond werd. Ik heb daar weleens vaker lopen dwalen en daar had ik nu even geen zin in nadat ik in het begin van mijn wandeling even wat angstig was geweest.
Ik besloot daarom om maar door de wijk "Sorgvliet" te gaan. Natuurlijk veel minder mooi dan het park maar omdat het al wat later op de avond werd wel wat veiliger.
Ik passeerde het kunstwerk de Waterboom op het Aquaplein. Het kunstwerk stelt een kleurrijke - blauw, geel, rood en groen blad - waterboom met 4 bladeren voor. Het is een fontein.
Aangezien ik meestal bij een wandeltocht na ongeveer 12,5 km een rust houd besloot ik nu in een cafetaria even te rusten, hoewel ik bijna thuis was. Het patatje met wat ik er nam ging er best in en ik vond zelf dat ik dat best verdiend had na een tochtje van 12,6 km.
Niet veel later zag ik mijn huis en was ik blij dat ik zonder problemen op de nieuwe schoenen had kunnen lopen.

14 opmerkingen:

 1. Da's altijd fijn hè, als je schoenen meteen goed zitten.. ik had het met m'n laatste paar ook. Wel zonde hoor, die schoenen die ik heb zijn bovenop altijd nog hartstikke goed, maar die zolen slijten zó snel..! En dat voor schoenen die normaal zo'n 150 euro kosten.. maar dat heb ik er niet voor betaald.. ik koop ze steeds in de aanbieding.. elke keer goedkoper! ;-)
  Mooie omgeving waar jij woont! Maar nee.. tegenwoordig moet je 's avonds echt niet meer een groengebied in gaan hè, als je alleen bent. Wat die motorrijder van plan was.. we zullen het nooit weten.. misschien was het heel goed bedoeld.. dacht ie even dat je de weg kwijt was of zo.. letterlijk óf figuurlijk..! haha!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel waardeloos dat je zo moet tobben om op een WP-blog te reageren! Tuurlijk kan ik je naam wel aanpassen, maar is toch gek dat dat zomaar verandert zonder dat je dat zelf invoert? En ik kan hier in dat rijtje niet met m'n WP-account reageren want dat 'herkent ie niet'.. maar als ik bij 'naam+url' het invult doet ie het gewoon wel.

   Verwijderen
  2. Voor mij is het verzolen van mijn schoenen wel de moeite waard want ik koop de laatste jaren altijd dezelfde bij het Loopcentrum en ze kosten iets meer dan €200,-
   Gek hè, ik vind de omgeving waar ik woon niet zo bijzonder maar ik denk dat jij er wel heel veel details zou zien.
   Misschien had die motorrijder me wel willen meenemen omdat ik daar zo zielig en eenzaam liep, haha.
   Omdat ik niet handig ben met de pc etc. bleef dat reageren maar moeilijk er werd steeds om een wachtwoord gevraagd.
   Alle verandering is meestal voor mij geen verbetering hoewel ik jouw blog bij Wordpress wel mooi vind.

   Verwijderen
 2. Angstwekkend, Noortje, in deze tijden... Wel een mooi tochtje. 'k Ben blij te lezen dat je schoenen goed zitten.
  Lie(f)s.
  @'k Heb één keer je naam moeten aanpassen op een reactie van jou, Noortje, nadien was 't goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Soms (vaak tegenwoordig) is 't een strijd, Noortje, om niet zonder foto naar huis te gaan...
   Lie(f)s.

   Verwijderen
  2. Ik had me van te voren al wat angstig gemaakt over dat fietspad vandaar dat de angst me om het hart sloeg toen die motorrijder zo zachtjes achter me kwam rijden.
   Jouw hobby is natuurlijk fotograferen en je hebt er oog voor en weet de mooie plekjes te vinden.
   Ik geniet altijd erg van je foto's

   Verwijderen
 3. een gevoel van onveiligheid..

  herkenbaar voor velen..

  12,5 km dan begin ik al serieus te blazen

  fijne 1 mei

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik liep vroeger makkelijk 40 km maar nu gaat het me ook minder gemakkelijk af hoewel ik zaterdag nog 30 km gewandeld heb.

   Verwijderen
 4. Zeker verstandig om je nieuwe wandelschoenen in te lopen, het zijn mooie.
  Ze komen me bekend voor, denk aan Merell.
  Altijd leuk om wandelingen in je eigen buurt te maken.
  Maar niet altijd leuk om ongewenste figuren tegen te komen.
  Een heerlijke omgeving, de Nijlgans vind het ook wel prima.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn Hanwag wandelschoenen. Eerst liep ik op Lowa schoenen maar nadat ik een voet gebroken had bevielen deze me niet meer zo goed. Ik heb toen op New Balance schoenen gelopen maar nu loop ik al weer zeker 2 jaar op Hanwag schoenen.

   Verwijderen
 5. Wat een zalige reeks is dit, een heel mooie wandeling! Schoenen zijn belangrijk en het zien er wel goede/stevige exemplaren uit. Ga je wellicht wat jaartjes plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als wandelen een van je hobby's is heb je wel echte wandelschoenen nodig.

   Verwijderen
 6. Hallo Noortje, wat heb ik ondertussen al veel gemist hier. Ik kende Borgercompagnie niet en ben het dus gaan opzoeken. Wat woon jij daar prachtig zeg, zowat 300 KM van hier. 3 uurtjes met de auto.
  Leentje,mijn vrouwtje, heeft zo'n uitgesproken angstgevoel, iets wat ik blijkbaar te weinig heb. Ik reageer ook graag met mijn naam en URL.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal heb ik ook geen angstgevoel maar ik vond het zo vreemd dat die motorrijder zo lang langzaam achter me bleef rijden op dar fietspad, vandaar.

   Verwijderen