woensdag 12 september 2018

Etentje met de wandelvriendinnen 07-09-2018

Het stond al na de  vriendinnenwandeldag van afgelopen april op het programma om met elkaar ergens uit eten te gaan. Het viel nog niet mee om een datum te prikken dat we alle acht konden maar uiteindelijk is het dan toch gelukt. De keus viel op "De Smederij 1872" in Beerta.

Tussen 1872 en 1979 werd er van alles gesmeed, daarna gebeurde er niet veel meer. Het monumentale pand is jaren geleden in oude glorie hersteld door de kleindochter van de laatste smid. En die heeft er een mooi restaurant van gemaakt. Sfeervol maar niet ouderwets, met authentieke details. Het oude smidsvuur verwarmt de bezoekers, de oorspronkelijke werkbank uit 1872 is onderdeel van het interieur.
We hadden om 18.30 uur afgesproken om in het restaurant aanwezig te zijn. Iedereen was er behalve Jolanda want die was het restaurant voorbij gereden en was al in Nieuw-Beerta. Ze belde Heleen op en die was als het ware haar navigatie systeem per telefoon. Uiteindelijk zagen we haar dan ook aan komen.
Op de menukaart stonden allerlei lekkere dingen en iedereen maakte dan ook haar keus.
Na het voorgerecht kregen we een tussendoortje van het huis. Een glaasje puur-Groningse fladderak (een likeurtje met citroen, kaneel en kruidnagel) met een bolletje passievruchtenijs. Het smaakte prima.
Het was toch wel heel gezellig zo met zijn allen uit eten te zijn want als je met zo veel wandelt dan praat je toch nooit met elkaar tegelijk en ik zeker niet al degene die het laagste tempo heeft van ons achten.
Ik nam als nagerecht een sorbet en die mocht met recht de naam sorbet hebben want je kreeg echt een flinke sorbet.
Om eens te gaan eten in "De Smederij 1872" stond al lang op mijn lijstje waar ik eens wilde gaan eten en ik moet zeggen dat het echt een aanrader is. 
Het was erg gezellig om zo eens met de wandelvriendinnen onder elkaar te zijn.
Jammer dat ik zelf mijn camera was vergeten daarom heb ik wat foto's van internet gehaald en ook wat foto's van Heleen gekregen. 

10 opmerkingen:

 1. Wat fijn, Noortje, en wat een gezellig groepje !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja. altijd gezellig, met vrienden uit eten te gaan hè.. ik kan daar ook altijd heel erg van genieten hoor! Beetje bijkletsen met die en gene.. en natuurlijk genieten van de ambiance van zo'n zaak. Heel leuk dat ze die oude smederij-attributen allemaal nog hebben staan.. geeft sfeer hè! Aan die oude tekening te zien is het gebouw niet erg veranderd in de loop der jaren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo met zijn allen aan een tafel zitten kletst natuurlijk beter dan wandelend.
   Ik vind het ook altijd heel leuk dat er in zo'n zaak nog oude attributen van vroeger staan.
   Toen ik op Internet het een en ander van het restaurant opzocht zag ik die oude tekening en inderdaad is er niet veel veranderd in de loop van der jaren.
   Ik wist wel dat het restaurant er was maar dacht altijd dat het een heel klein restaurant was maar dat is het beslist niet. In het gebouw ernaast kunnen partijen, buffetten etc. gegeven worden.

   Verwijderen
 3. gezellig zo'n etentje met de wandelvriendinnen Noortje

  en dat op een mooie locatie..

  prettige dag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het eten is er heerlijk en de locatie is ook nog bijzonder wat wil je nog meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een vriendinnenwandeldag is toch wel leuk.
  Het verleden is nu een attractie.
  Maar het heden samen is toch veel gezelliger. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vriendinnenwandeling hebben jullie genoten. Prachtig omgeving om te zien op de foto's. Eten ziet inderdaad ziet goed uit. Mmm.. ik krijg trek erin. Alvast fijn weekend gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de vriendinnenwandeling waren we compleet en ook bij het etentje.

   Jullie ook een goed weekend gewenst.

   Verwijderen