Een paar weken Turkije (week 9)

Deze week hielden we een relatief rustig weekje. We wandelden wel een beetje in de buurt maar omdat het de laatste dagen van de week mooi zonnig weer was lagen we iedere dag ook een uurtje op het strand. Het is daar een kiezelstrand en dat is natuurlijk niet echt fijn. In de zomerperiode worden daar planken overheen gelegd en is er ook een pier waar je vanaf in zee kunt gaan. 
Op maandag gingen we nog wel even naar het stadje omdat ik er een hele mooie leren handgemaakte tas gezien had en ik deze toch wel heel mooi vond. Niet zo'n nagemaakte tas van een bekend merk die veel toeristen in Turkije aanschaffen maar die vind ik persoonlijk afschuwelijk. Ik hou niet van al die nagemaakte kleding, tassen, schoenen etc. van een bekend merk.
Manlief vindt het altijd een sport om af te dingen maar ik houd daar helemaal niet van. Als ze een prijs noemen die ik het waard vind ga ik akkoord hoewel je nooit de prijs moet betalen die ze vragen. Ze zetten altijd hoger in dus je moet er wel wat van zien af te krijgen. Manlief kreeg hem lager dan dat ik er voor in mijn gedachten had en het kostte hem wel moeite om hem voor die prijs te krijgen. Na de koop begon het ritueel weer met het geld langs ons heen te strijken en over zijn koopwaar en tenslotte werd het geld weer op de grond gegooid. Dat wij bij hem de eerste koper van die dag waren kon ik mij goed voorstellen want het regende behoorlijk die dag.

Deze week was er in ons hotel de Turkse kampioenschappen Arm Wrestling (armworstelen). Er waren 500 deelnemers hier voor, zowel mannen als vrouwen. Het gevolg was dat het resort helemaal vol was. Toch ondervonden wij er geen hinder van. We hebben zelfs nog plaats op de tribune genomen om er een poosje naar te kijken.
De kampioen was zo trots op zijn beker en toen hij zag dat Manlief met bewondering naar hem keek duwde hij de beker in zijn handen en hing hem zijn medaille om.
Na al die sportmannen en vrouwen die Manlief deze week gezien had werd hij opeens ook wat sportiever en deed hij verschillende keren mee aan het darten. Ik moet zeggen dat hij alleen hier in Turkije weleens dart maar  hij doet het toch redelijk.
Ook gingen we deze week een keer naar Goynük, ook een vakantieplaats in de buurt van Kemer. Ook nu gingen we er weer met een Dolmus heen. Ik blijf het leuk vinden om met de plaatselijke bevolking in een Dolmus te zitten. Ze vragen heel vaak waar je vandaan komt.
In Goynük is er ook een caynon die prachtig is om er te wandelen. Helaas is dit met Manlief niet te doen. Vorig jaar heb ik er een stukje van gewandeld met Christoff, Ronny en Rosita, onze Belgische vakantievrienden. Het is daar prachtig maar je moet wel goed ter been zijn. Wij gebruikten er in een typisch turks kebab-huis een kebab die fantastisch smaakte.
We probeerden deze week ook nog een keer over de heuvel naar Kemer te wandelen maar ik vrees dat dit het niet meer gaat worden. Ik veronderstel dat ze het een verplichting vinden om iemand die met een stok loopt mee te nemen in hun auto. Dus dit gebeurde deze week weer. Ik moet zeggen dat Manlief dit geen probleem vindt maar ik vind het wel jammer. Natuurlijk zou ik wel alleen kunnen gaan maar dat vind ik niet zo veilig omdat je op een weg loopt waar ook auto's om de vele bochten komen.
Wat ik apart vind is dat je hier bij b.v. een aantal procenten korting het procent teken voor het getal ziet staan.
Deze week verveelde ik me niet ondanks dat we niet zo erg veel hebben ondernomen. Ik heb genoeg boeken op mijn e-reader staan en ook kijk ik soms tv via NPO start op mijn smartphone.



21 opmerkingen:

  1. Als je er zó lang bent, kun je zéker ook weleens een lekkere rustige week houden hè.. het is toch ook vakantie haha! En dan zag je nóg genoeg.. dat armworsteltoernooi had ik ook wel even gaan bekijken hehe. Grappig! en die meneer die gewonnen had was ook weer zo vriendelijk..! Willem had meteen zin in een darts-medaille hehe.. nhet schijnt dat wij met Oudjaarsavond dit jaar behalve sjoelen ook weer eens een darts-toernooitje gaan houden. Kan ik niks van, maar natúúrlijk ga ik wel meedoen hahahaha!
    Die kebab ziet er lekker uit.. ik denk bij kebab altijd aan dat afsnijdsel-vlees op een broodje.. maar dit is een soort van gehaktstaaf hè.. lijkt me echt wel heel lekker.
    Aparte tas kocht je! ik ben zelf niet van de handtassen hehe.. kan nooit zolang een tas aan één arm dragen, dan gaat m'n rug opspelen. Dus gebruik ik meestal een rugzak.. heb ook kleine leren voor wat sjiekere gelegenheden.

    Wat is die laatste foto? een muurschildering?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Darten kan ik helemaal niet. De pijlen krijg ik niet eens op het bord. De kebab die jij bedoelt is Döner kebab. Wat wij daar hadden was Adena kebab. Hier zijn er verschilkende soorten kebab in zo'n kebab-huis te krijgen. Mijn voorkeur gaat uit naar de Adena kebab.
      Uk gebruik wel regelmatig een handtas b.v. om naar de kerk te gaan.

      Die laatste foto is een aquaduct die hier overal te zien zijn. Deze is vlak bij ons hotel. Op de voorgrond de weg, er achter een sinaasappelboomgaard en er helemaal achter een stuk rots

      Verwijderen
    2. Heb je er dan een bewerking op los gelaten, op die laatste foto..? ik vind het net een Van Gogh-schilderij!

      Ahjaa.. döner-kebab.. tuurlijk!

      Verwijderen
    3. Nee ik heb niets aan die foto gedaan. De foto is gemaakt met mijn smartphone (trouwens al de foto's in dit postje) ik denk dat het komt doordat de foto wat scheefgenomen is en je aan beide kanten een lantaarnpaal ziet.

      Verwijderen
    4. Ik zie alle andere foto's gewoon.. ik snap er niks van. Het is echt net een tekening of schilderij. Ben ik de enige die het zo ziet? ik begrijp er echt niks van.

      Verwijderen
    5. Ik denk dat ik het al weet. Ik heb die foto op mijn smartphone ingezoomd en misschien is dat de oorzaak. Op mijn smartphone, tablet en mini laptop ziet de foto er wel normaal uit maar wellicht op een groter scherm niet. Ik verwijder de foto en plaats er een andere voor.

      Verwijderen
    6. Oooh, ja dat zou het wel geweest kunnen zijn.. die foto bij mij nu van die runderen is ook wat gevlakt door het inzoomen. Maar hé.. je had 'm er echt niet af hoeven halen hoor.. ik vond het net een Van Gogh schilderij, dus: mooi! En nu ik het snap, twijfel ik ook niet meer zo aan m'n ogen hehe!
      Maar het kleine geitje is ook leuk! :-)

      Verwijderen
    7. Aan jouw ogen mankeert niets. Ik heb ook eens met mijn smartphone foto's in de Beekse Bergen gemaakt en die ik ingezoomd had leken ook niets toen ik ze op mijn blog geplaatst had. Ik zal die foto's dan wel niet goed nemen met mijn smartphone veronderstel ik.
      Als de foto er net zo uitzag als die van de Beekse Bergen toendertijd vind ik het niet zo leuk om die te laten staan. Deze week dus toch maar weer foto's met mijn camera maken.

      Verwijderen
    8. Er zijn mensen die hun foto's expres zó bewerken hoor.. dat het geschilderd lijkt.. dus zó slecht was het niet!
      Mijn ogen zijn niét zo best meer.. moet een nieuwe leesbril.. ben van de week geboorteolifantjes aan het maken geweest en zag nauwelijks de lijntjes die ik schilderde..! :-)
      Geniet er nog van hè daar!

      Verwijderen
  2. Jullie hebben rustig gehad. Sportmannen kunnen daar wat van. Mooie beker gewonnen. Mooie foto's heb je gemaakt. Eten ziet goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. armworstelen.. ik had er geen idee van dat kampioenschappen voor waren..

    afdingen.. ik hou er helemaal niet van

    maar wie niet waagt.. niet wint

    groeten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had er ook nog nooit van gehoord. Afdingen is ook niet mijn ding. Manlief vindt het heerlijk en ik loop altijd weg áls hij er mee bezig is.

      Verwijderen
  4. Mooie tas, Noortje ! Toffe geste van de kampioen ! Lekker wellicht, het plaatselijk eten.
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond die tas zo apart. De stukjes leer zijn er met een soort popnageltjes opgezet.
      We zullen de vriendelijkheid van de mensen hier nog missen als we weer thuis zijn.

      Verwijderen
  5. Een echte vakantie week gehouden lees ik. Lekker gegeten, mooie tas gekocht en op de foto met de kampioen, beetje sporten en gerelaxed.... Mag ook wel een keer na zoveel weken toch?
    Liefs GeZet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met die tas ben ik echt heel blij en die zou in Nederland wel het dubbelen gekost hebben en dan zou het helemaal een rib uit het lijf geweest zijn.

      Verwijderen
  6. Hoop niet dat het zand nu zo heet was dat je er niet op kon lopen.
    Iets kopen wat origineel is heeft meer waarde.
    Jammer dat je man niet mee kon wandelen. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De temperaturen zijn nog niet zo hoog dat het zand te warm is om op te lopen. Ik heb inderdaad liever originele dingen dan namaak.
      Mijn man kan geen lange afstanden lopen en daar komt nog bij dat zijn tempo erg laag is.

      Verwijderen
  7. Ik vind afdingen ook niet mooi, ik heb sowieso een hekel aan ongelijkheid. Maar wandelen vind ik dan wel weer fijn, en lekker kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Afdingen hoort er in sommige culturen bij en ze vragen eerst een belachelijk hoog bedrag voor iets. Dit is niet in supermarkten en op gewone markten het geval. Wel op de speciale toeristenmarkten.
      Ongelijkheid is natuurlijk nooit een mooi iets maar helaas is dat er wel erg veel in de wereld.
      We genieten nog steeds van het wandelen en rondkijken

      Verwijderen