zaterdag 20 april 2019

Het aangename met het nuttige verenigd 17-04-2019

Aangezien ik twee kleine boodschapjes nodig had die in mijn woonplaats tijdelijk waren uitverkocht besloot ik om lopend naar Hoogezand te gaan.
Hoewel ik een hekel heb aan lange landwegen koos ik er deze keer toch voor omdat dit de kortste weg zou zijn.
Ik kijk nog steeds of de zwanen bij ons in de vijver een nest hebben maar ik zag dat er nu een zwanenpaartje een nest heeft bij een vijver achter die van ons.
Eigenlijk is deze plek beter dan die bij onze zitkuil want daar is een bruggetje in de buurt en jongelui gooien graag stenen in de vijver. Trouwens ik veronderstel dat Pa Zwaan van dit paartje al eens heel lelijk op mijn afkwam toen ik een bruggetje over ging. Ik begreep zijn boosheid toen niet maar nu ik dit nest zag werd het wel me duidelijk.
Ik liep om de Heemtuin heen en zag in de verte nog drie reeën op het land lopen. Op de eerste landweg die ik liep reden sommige auto's me wel erg hard voorbij. Ik ging maar steeds in de berm staan als ik er een hoorde of zag aankomen. Dit is een echte sluiproute.
Omdat ik op landwegen liep zag ik dat de boeren druk bezig waren op hun land met het poten van de pootaardappelen.

Verder was er natuurlijk niet zo veel bijzonders onderweg te zien. Maar ik zag toch nog wel twee niet alledaagse dingen.
Toen ik de Hoogezand binnen liep zag ik een paard met wagentje aankomen. Jammer dat ik net aan de verkeerde kant van de weg stond want nu is de foto, doordat deze tegen de zon is ingenomen, niet echt scherp.
Ik liep door een je zou het een heel klein parkje kunnen noemen. Ik had het mooie bruggetje al vaker op de foto gezet maar ik was er nog nooit over gegaan. 
Ik zag een meerkoet op een nest zitten en kwam langs het kleurige Dr. Aletta Jacobs College.
Nu duurde het niet lang meer of ik was in het Winkelcentrum "De Hooge Meren" waar ik mijn twee boodschapjes deed. Ik dronk nog iets in een restaurant en vroeg hoe ik moest lopen naar het station.
Toen ik het winkelcentrum uit was zag ik een beeld.
Een beeld met de letters H=Hoogezand en S=Sappemeer. Het kunstwerk heeft allerlei symbolen, die 's avonds blauw verlicht zijn van activiteiten die in de gemeente zijn, zoals industrie, scheepsbouw enz.

Het beeld is van Kunsternaarsduo LaSalle. LaSalle is een merknaam waaronder Patty Struik en Albert Goederond werken aan kunstprojecten in de openbare leefomgeving, zowel binnen als buiten, zowel op grote als op kleine schaal. Albert Goederond is beeldhouwer; Patty Struik, is beeldend kunstenaar, graficus en fotograaf.
Na een poosje evenwijdig aan de spoorlijn te hebben gelopen kwam ik bij het station uit waar de trein al snel arriveerde en ik na een voorspoedig ritje al snel in mijn woonplaats was. 
Terwijl ik van het station naar huis liep zag ik nog ergens een zwaan op haar nest zitten en Vader Zwaan zwom vlak in de buurt.
Vlak bij mijn huis zag ik het Zwanenpaar wat bijna altijd bij ons in de vijver zit maar deze hebben dit jaar helaas geen nest. Ik vind het wel jammer ik had het weer fantastisch gevonden als dit weer vlak bij onze zitkuil geweest zou zijn zoals twee jaar geleden.
Mijn Samsung Health gaf aan dat ik ruim 15 km gewandeld had.
Het zwanenpaar in onze vijver

10 opmerkingen:

 1. Een mooi en gezellig blog hoor, je gaat vast nog een keer terug wanneer er jonge zwaantjes zijn. Die halve kever is bijzonder, hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik bekijk inderdaad regelmatig de nesten van de zwanen.

   Verwijderen
 2. Je ziet áltijd wat bijzonders.. die bak pootaardappeltjes vind ikzelf ook al speciaal.. dat zie je hier in de stad niet zo snel! :-) En ik denk dat die stain hait was haha! Leuk dat Grunnings!
  Best een mooie wandeling.. doet me terugdenken aan de tijd dat ik nog geregeld met Axel van hier naar m'n zussie ardnas in Zwijndrecht ging lopen.. deed ik, met een mooie pauze aan het Waaltje, wel zo'n drie uur over en was een kilometer of 13 volgens mij.
  Weer veel zwanennesten.. ik zag dat de nijlganzen hier al een tweede leg hadden en weer nieuwe kuikentjes.. de vorige hadden ze al in februari!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De stain was inderdaad hait. In mijn woonplaats zijn heel veel vijvers en heel veel zwanen. Er staan zelfs borden op een weg waarop staat: Let op overstekende zwanen.

   Verwijderen
 3. Toffe wandeling, Noortje. Je zag een stukje toekomst..., die broedende beestjes...
  Zo'n auto zag ik ooit ook eens... https://liesonderweg.wordpress.com/2018/09/09/volkswagen/
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik weet nog dat jij ook eens zo'n auto op je blog plaatste maar die zag er wel wat beter uit.

   Verwijderen
 4. Dat was een echte lente wandeling, prachtige bloei aan de bomen en de akkerbouwers zijn weer druk met ons voedsel.
  Heerlijk om de zwanen te zien genieten. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind zwanen pracht vogels en er zijn veel zwanenparen in mijn gemeente.

   Verwijderen