vrijdag 16 september 2016

Ballon Fiësta Meerstad 03-09-2016


Zowel gisteren 2 en vandaag 3 september vindt weer de jaarlijkse Ballon Fiësta Meerstad plaats in Meerstad! 
Meerstad is een nieuw dorp dat wordt gebouwd volgens een gemeenschappelijke regeling van de Groninger gemeenten Slochteren en Groningen. De naam verwijst naar de combinatie van meer en stad, maar ook naar de vier MEER-dorpen in dit gebied: Middelbert, Engelbert, Euvelgunne en Roodehaan. Op 1 januari 2013 had de eerste woonwijk van Meerstad (Meeroevers) 200 inwoners. Meerstad heeft, als zelfstandig dorp in de gemeente Slochteren een eigen postcode en plaatsnaam. In de stad Groningen wordt Meerstad, hoewel formeel onjuist, als onderdeel van de stad Groningen gezien.

De Ballon Fiësta Meerstad is inmiddels uitgegroeid tot een van de mooiste en grootste ballonevenementen in Noord Nederland. Het evenement is gratis toegankelijk voor publiek.

Op de radio hoorde ik dat er gisteren maar 1 ballon de lucht in geweest is omdat er te veel wind stond en dat voor vanavond de weersverwachting gunstiger zal zijn. Ik stel aan manlief voor om er ook een kijkje te gaan nemen want het lijkt me wel een prachtig schouwspel om zoveel ballonnen de lucht in zien te gaan.Als we bij het terrein aankomen waar de ballonnen de lucht in zullen gaan is het een kleurig schouwspel op de grond. Ook zijn we niet de enigste die het plan opgevat hebben om een bezoek aan het evenement te brengen.


Ook vliegen er boven het terreinen Paramoteurs. Intussen vertelt de speaker het een en ander over ballonvaren. Ook bestond de mogelijkheid om te boeken om een ballonvlucht mee te maken. Het blijkt dat hier toch wel heel wat mensen zin in hadden want in heel veel ballonnen varen gasten mee.Hier in Meerstad mogen 35 ballonnen opstijgen, dit is in het maximum aantal ballonnen waarvoor er toestemming is. De Ballonnen zwellen langzaam door de hete lucht op en gaan een voor een min of meer achter elkaar de lucht in.Roza
Matroesjka

Intussen vertelt de speaker wat de naam van de ballonnen is en wie de ballonpiloot is.


Funny BunnyDexterOok vertelt de speaker dat er aan sommige ballonnen geen mandje hangt maar een bankje waar de piloot dan opzit. Was er gisteren te veel wind nu is er weer te weinig wind want de meeste ballonnen blijven in de buurt van het evenemententerrein in de lucht hangen. En sommige zie je in de verte al bijna aan de grond staan.
Wereld Natuur FondsMontgolfiere 
De Franse broers Montgolfier, Joseph Michel en Jacques Étienne, zijn de uitvinders van de heteluchtballon. Bovenstaande ballon is een replica van de eerste hete luchtballon en heeft dus ook de naam van de uitvinders van de hete luchtballon.

afbeelding van internet
Babette
Baby GirlDe lucht begint intussen aardig te betrekken en het is niet zo goed voor de ballonnen als er regen komt.

Kuiken van Barneveld

Er zijn niet veel ballonnen meer van de 35 die nog aan de grond staan. Funny Bunny lijkt in de mist te verdwijnen maar het wordt steeds minder helder. Wat natuurlijk wel heel erg jammer is.


Bij de ballon I Love is goed te zien dat hier een bankje onder de ballon hangt i.p.v. een mandje.

I Love

Onderstaande ballon ging vlak boven ons over en in deze ballon zaten veel gasten wat duidelijk te horen was aan als de wensen en aanmoedigingen van de achterblijvers op het veld.


Het kuiken lijkt haast te hebben want hij duwt de ballon van Yarden vooruit.EE-Stairs
Grote Zonnebril 
Aan dit Ballon Fiësta doen ook verschillende ballonvaarders uit België mee. We hebben er zeker geen spijt van dat we er heen zijn gegaan. Alleen als ik volgend jaar weer zal gaan dan neem ik zeker een stoeltje mee want het is wel prettiger om te kunnen zitten. Veel bezoekers hebben stoeltjes bij zich en zelfs koelboxen met drinken en eterij. Zeker geen slecht idee hoewel er op het terrein ook van alles te koop is.
Wanneer we naar huis rijden zien we op verschillende plekken ballonnen in weilanden etc. staan die al geland zijn.

2 opmerkingen:

 1. Oooooh wauwwww! wat super dat je dat hebt kunnen meemaken! Een ballonvaart staat nog steeds op mijn bucketlist.. ben benieuwd of ik dat ooit nog eens ga doen hehe. Maar als je zo'n oplaatfestijn mee kunt maken, dat is ook al heel erg leuk. Ik heb er eens een heleboel over m'n tuin zien komen op een mooie zomeravond.. weet het nog goed, want Axel hoorde ze eerder aankomen dan ik en was nogal geschrokken! hij vluchtte als een haas naar binnen hahahahaha! Denk dat Jaxon nog wel harder zou schrikken.. dat is een sch*tebroekje hoor! :-)
  Dat kuiken die die andere voortduwt hahahahaa daar hebben jullie vast wel lol om gehad hahahaha ziet er echt leuk uit! :-)
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het was echt geweldig om te zien. Ik was toen nog heel erg stijf en zei tegen manlief als ik weer eens wat soepeler zou mogen worden het misschien ook nog weleens iets zou zijn om te doen. Ik zag me nu nog niet in die mand klimmen.
   Het is wel duur vind ik maar bij dit evenement viel de prijs wel mee maar er zijn natuurlijk niet veel plaatsen.

   Verwijderen