woensdag 7 september 2016

Bezoek Aqua Zoo Friesland 02-09-2016


Vandaag staat een bezoek aan dierenpark Aqua Zoo in Friesland op het programma.
Aqua Zoo Friesland is een dierenpark in de Friese hoofdstad Leeuwarden welke tot tot de zogenaamde "kleine" dierenparken behoort. Het voormalige otterpark heeft tegenwoordig heel wat dierensoorten. Heel lang geleden heb ik met mijn ouders het otterpark eens bezocht maar daar weet ik me alleen de otters nog van te herinneren.

Het park Aqua Zoo Friesland is zeer mooi aangelegd en goed onderhouden park is op internet te lezen. Tijdens een bezoek aan het dierenpark kun je gebruik maken van de wandelroute die door het gehele park loopt zodat je geen enkel dier zult missen of komt te dwalen door het park. Naast de vele dierenverblijven buiten is er ook overdekt gedeelte. 

Wij beginnen met de binnenroute en komen o.a langs de groene leguaan, de vissengrot, de zwarte pacu, de pauwoogzoetwaterrog, de gele anaconda (waterminnende wurgslang) en de kolenbranderschildpad.


Wanneer we de overdekte ruimte verlaten zien we in een hoekje twee reuzenotters liggen. Jammer dat ze wat veraf liggen want ze liggen zo schattig bij elkaar.


We passeren de zwartvoetpinguïns en komen langs een grote volière waar verschillende grote vogels inzitten maar het is moeilijk te fotograferen met het gaas wat er voor zit.Ondanks dat we geen kinderen meer zijn gaan we toch door het hek van de kinderboerderij. En we genieten van de jonge dwerggeitjes. Het is goed te merken dat de geitjes veel aandacht gewend zijn want manlief kan er zelfs één in de armen nemen.
Natuurlijk moeten de handen gewassen worden nadat ze geaaid zijn.We gaan nu op weg naar het stukje in het park waar zich de ijsberen bevinden. Deze zijn nog maar sinds half 2016 in het park. Het is wel jammer dat ze niet erg levendig zijn op dit moment en ook wat veraf liggen.


 Er is een leuk soort uitkijk hut gemaakt waar vanuit je de ijsberen goed zou kunnen zien als ze in het water zouden zijn maar dit is helaas niet zo.


We vervolgen onze route en komen nu langs de sneeuwuil en de Europese oehoe.
We genieten erg van de dieren die er zijn en van het mooie park. Het is met recht een park. Regelmatig kom je een bankje tegen en voor kinderen zijn er ook speeltoestellen.
Even later zien we in een soort weilandje de tapirs liggen en de capibara's lopen. Ik vind dit altijd wat vreemde beesten om te zien.Even verderop staan de Chineese Kraanvogels en ik neem aan dat die kleine bruinige een jong van het stel is.Even verderop kan ik bijna niet wegkomen bij de Peruaanse zwartkop-doodshoofdapen. Ze stelen werkelijk de show door allerlei kunsten te vertonen op het soort bruggetje.

Even later kom ik alweer bij iets waar ik slecht bij weg kan komen. Hier zijn de wasberen en deze vind ik zo grappig als ze met hun pootjes omhoog gaan, om de soort nootjes die je uit een automaat kunt kopen, aan te pakken.
We moeten wat gaan voort maken want we zijn nog maar op de helft van onze route. We hadden niet gedacht dat het park zo was en dat er zo veel te zien zou zijn.
We komen langs de Aziatische kleinklauwotter en de Rode Panda.
Even verderop ligt een beermatter in een ton en  zwemmen er kleinklauwotters rond.We komen langs een grote vijver waar zich heel wat beverratten in bevinden. Grappig om te zien dat ze eendenkroos op hun rug hebben als ze uit het water komen.

Op weg naar het Kangoeroe-eiland zien we de Hybride Flamingo's
Zo leuk om ertussen te kunnen lopen. Ik heb nog nooit in mijn leven een wallaby geaaid en hier kan dit zomaar.

Ook zijn er rode reuze kangoeroes.Dat kangoeroes kunnen zwemmen wist ik niet maar het blijkt wel zo te zijn las ik op internet. Ik had het wel graag gezien.


We gaan nu richting de zeeleeuwen maar helaas is daar net het voeren en de show afgelopen. Maar wanneer we op een houten vlonder staan te kijken zijn ze nog wel bereid om voor ons een klein showtje op te voeren. Het is moeilijk te zien waar ze uit het water op zullen duiken dus de foto's zijn eigenlijk niets geworden.
We gaan nu richting de uitgang en helaas kan ik nog maar een paar foto's maken want de accu van mijn foto toestel is bijnaleeg. Het wordt toch echt tijd dat ik er een tweede bijkoop want dit is niet de eerste keer dat dit me overkomt.

Of manlief wel in deze attracties mag is de vraag hij is wel meerderjarig maar gedraagt zich bij tijd en wijle niet als een volwassene.
We komen nog langs de pelikanen en dan begint mijn fototoestel toch echt te haperen.
Het park is zeer goed onderhouden en een echt park,e de dierenverblijven zijn zeer ruim en natuurlijk van opzet.
Je kunt erg dicht bij de dieren komen en er zijn meerdere doorloopgebieden waarbij je als bezoeker te gast bent bij de dieren in het verblijf. Ik vindt persoonlijk echt een meerwaarde aan het park ten opzichte van andere dierenparken. 
We zullen zeker nog weleens een bezoek aan dit park brengen want ik heb er erg genoten en daar komt nog bij dat ik gek op dierentuinen en parken ben.


Bovenstaande foto is van een tafelblad in het restaurant.


10 opmerkingen:

 1. Wat een belevenis, Noortje ! Hier kan je zelden zo dicht bij de dieren komen, tenzij op de Kinderboerderij. Mooie reeks, alweer.
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat je zo dicht bij de dieren kon komen was juist zo mooi aan dit park.

   Verwijderen
 2. 'Een kleinere dierentuin'..? dat zou je zo niet zeggen! Vind het er erg mooi aangelegd.. en dat je zo'n beetje tússen de dieren kunt wandelen is inderdaad hartstikke leuk! Ben zelf ook weg van dierentuinen.. en vind de 'kleinere' meestal interessanter dan de grotere. Dierenpark Amersfoort was gewoon echt ontzettend leuk, terwijl Ouwehands Dierenpark heel erg tegenviel. Ik weet niet waar we dit jaar met z'n allen heen zullen gaan voor m'n vaders verjaardag.. die ouwe wil zelf naar Artis, maar of dat het wordt..?
  Btw.. álle mannen gedragen zich vaak nog als kleuters hoor hahahahaa! gelukkig had je man z'n begeleidende volwassenen bij zich hè hahahaaaa!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het dierenpark was ook echt een park dat was er zo mooi aan. Ik geloof niet dat ik ooit in het dierenpark van Amersfoort geweest ben. Artis vind ik ook een mooie tuin zo midden in Amsterdam en dan vind ik het vooral ook mooi om te weten dat er in de oorlog onderduikers zaten vlak bij de wilde dieren.
   Als ik daar in de stad vlak bij Artis zou wonen zou ik zeker een abonnement want dit is ook een hele mooie tuin om er te wandelen.
   Ondanks dat manlief een begeleidende volwassene bij zich had mocht hij van mij niet in het bootje, hahaha!

   Verwijderen
  2. Dat is wel een beetje flauw hoor, dat ie niet in zo'n bootje mocht van jou hehe.. was je bang dat ie een zwemmende kangoeroe zou worden? :-)))))

   Verwijderen
  3. Zou niet best zijn als hij een zwemmende kangoeroe zou worden.

   Verwijderen
 3. een uitstap die de moeite meer dan waard was Noortje...

  je moet wel wat geluk hebben, sommigen dieren laten zich helemaal niet zien..

  en daar sta je dan met je fototoestel

  prettige dag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad dieren willen niet poseren zou als je graag zou willen maar ik was toch wel tevreden hoor.

   Verwijderen
 4. Amai Noortje, zo'n pak schitterende foto's van een heel mooie uitstap. Veel verschillende dieren in hun eigen biotoop en waarschijnlijk net als jullie in hun nopjes.

  BeantwoordenVerwijderen