donderdag 1 september 2016

Maar weer eens proberen 18-08-2016


Tijdens de vierdaagse week hebben Marina en ik afgesproken om tijdens de Run van Winschoten de wandeltocht te gaan doen die ze sinds een paar jaar ook organiseren tijdens de Run.
We hebben toen gelijk afgesproken dat er wel eerst geoefend moet worden mede gezien het feit dat Marina nog nooit aan een wandeltocht heeft meegedaan en ik sinds begin mei niet meer heb kunnen wandelen.


Vandaag is het dan zover en staan Marina en Heleen al redelijk vroeg bij me voor de deur. We zullen in de omgeving van mijn huis een tochtje gaan doen van ongeveer 5 km.Het lijkt me een prima idee om met hen richting het Natuurpark "Tussen de Venen" in Muntendam te gaan. Een prachtig gebied waar zelfs mensen die dicht bij Muntendam wonen nog nooit geweest zijn en ik wanneer ik er zelf ben me steeds voorneem om er vaker heen te gaan. Want in alle jaargetijden is het daar prachtig.
In het 50 hectare groot gebied vindt men o.a. een groot voedselarm natuurontwikkelingsgebied met onder meer een vleermuizenmuur, vennen en een stuifduinlandschap. Zo zagen de Veenkoloniën eruit na de ijstijd en voor de veenvorming. Ook de verdere ontwikkeling met alle tussenstadia kan men hier zien.
Er is één ding waar ik me over verwonder, Marina loopt op sandalen met blote voeten. Heleen en ik dragen onze wandelschoenen.
In het natuurpark zijn ook drie wandelroutes uitgezet: Wandelroute Geschiedenis, Wandelroute Bomen en Wandelroute Natte Neuzen, de laatste natuurlijk voor honden met hun baasjes. Ook hierbij neem ik me iedere keer voor dat ik deze routes een zal gaan lopen want dan krijg je natuurlijk wel veel informatie zoals bv op zulke borden die er staan.We gaan weer richting mijn huis en komen langs weiland waar paarden in staan en op een bord is te lezen dat deze voor demonstratie te huur zijn. Het zullen wel demonstraties zijn waar werkpaarden voor gebruikt worden zoals bij ploegen etc.Opeens horen we geritsel in een sloot en zien we een rat zwemmen. Ik griezel ervan, maar de rat schrikt waarschijnlijk meer van ons dan wij van hem want in no time is hij verdwenen.Vlak voor dat we Veendam weer ingaan staat het mais al erg hoog en is de pluim van het mais al goed zichtbaar. Als we het plaatsnaambord met Veendam erop passeren duurt het niet lang meer of we komen al weer langs de vijver waaraan ons huis ligt.Het was gezellig om zo met zijn drieën te wandelen. Ondanks dat Marina op sandalen liep ging het wandelen haar beter af dan mij. Door mijn stijfheid leek ik wel iemand van negentig jaar.
Ik ben dan ook benieuwd hoe ik het er 10 september vanaf zal brengen. Marina liep als een jonge hinde en Heleen natuurlijk helemaal.
Marina en ik hebben nog wel het plan om zaterdag 3 september nog een oefentochtje van 10 km te doen. Hopelijk gaat dit me dan redelijk af.

5 opmerkingen:

 1. Mooie plek om te 'trainen', Noortje. Doe het maar kalm aan, 10 september heb je de nodige 'support' en lukt het je !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een mooi gebied en als ik er ben denk ik steeds ik moet daar vaker eens heen.
   Toch blijft het daar bij.

   Verwijderen
 2. Mooie omgeving zo lekker dicht bij huis.. vooral zelf ook nog wat rondjes blijven oefenen hè.. hopelijk loop je die stijfheid er dan nog wat meer uit.
  Ik loop zelf graag op m'n sandalen ( en ja.. dan ook op blote voeten).. het lukte me deze zomer zonder noemenswaardige problemen. Maar in zulke gebieden (waarbij je niet weet wat je tegen gaat komen als ondergrond) zou ik het niet doen.. ooit eens zanderige bospaden gekregen en toen had ik van al die korrels onder die bandjes echt wel blaren! Vandaag de Wereldhaventocht gedaan.. het bleek dat de 10km al die tijd al 12km geweest was, want de route was vrijwel hetzelfde als andere jaren. En nóg hebben we er een lusje extra bij gedaan hehe. Maar niét op m'n sandalen gelopen hoor.. tijdens de rondleiding van vriendin Lena wel, maar tijdens een echte wandeltocht loop je toch anders. Heb m'n lage schoenen aangetrokken.. 't was allemaal verhard en dan loop ik niet lekker op m'n hoge.. te stijve zolen!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het lekker om op slippers te lopen maar niet bij een wandeltocht. Ook op sandalen loop ik graag hoewel de laatste tijd mijn kleine teen nogal eens protesteert. Schiet steeds onder het bandje vandaan. Maakt niet uit welke sandalen ik draag.
   Ik heb alleen maar lage wandelschoenen. Ik heb het idee dat ik mijn voeten niet goed kan afwikkelen bij hoge wandelschoenen.

   Verwijderen
  2. Ik heb die vooral voor in de bergen, die hoge.. ter bescherming van je enkels als je over rotsen aan het kleuteren bent. Maar ik moet zeggen, dat ik m'n enkels nu juist sterker gekregen heb door veel op blote voeten en op m'n sandalen te lopen. Bovendien zijn m'n nieuwe lage schoenen niet van die dure (eigen merk van de Decathlon) en ik merk dat de zolen dan al minder 'voorgevormd' zijn.. ik had het idee dat ik in m'n New Balance echt helemaal op de zijkanten van m'n voeten liep, dat de inlegzooltjes de werking van de afrolfunctie van de schoen zelf heel erg versterkten waardoor het overdreven werd. Nú kan ik tenminste weer over ongelijke stoeptegels lopen zonder meteen het gevoel te hebben dat ik m'n enkel breek.
   In hoge schoenen zitten je enkels meer 'ingepakt' maar je voeten niet hoor. Maar je voelt natuurlijk zelf het beste wat je lekker vindt om aan te trekken en wat niet. :-)

   Verwijderen