donderdag 8 juni 2017

Bezoek Panda's Oudehands Dierenpark Rhenen 03-06-2017


Afgelopen zaterdag gingen we naar Oudehands dierenpark in Rhenen. Zaterdag en zondag waren speciale dagen voor deelnemers van de BankGiroLotterij (tenminste als je kaarten had kunnen bemachtigen) om de panda's te gaan bewonderen. Het was mij gelukt en ik had ingeschreven om om 13 uur Pandasia te mogen bezoeken.
De panda's waren de dinsdag ervoor voor het eerst voor het publiek te zien en ik vond het dus wel leuk om ze zo snel al te kunnen zien.

De twee reuzenpanda's dragen de naam Wu Wen en Xing Ya. Wu Wen betekent "mooie, krachtige wolk" en Xin Ya is een "elegante ster".


Hoewel we het park niet bezocht zouden hebben als we niet speciaal hadden mogen komen voor de panda's maakten we toch gebruik om een ronde door het park te doen (net zoals een paar dagen gelden in Emmen)


Ik vind de gezichten van de mandrillen altijd zo grappig.
Het mannetje van de mandril is een van de grootste en opvallendste apensoorten. Van de voorkant vallen zijn rode neus, blauwe wangen en gele baard sterk op. Terwijl van de achterkant zijn paarse tot lichtblauwe billen onmiskenbaar zijn. De felle kleuren komen in het donkere oerwoud waarin deze apen leven goed van pas om met elkaar en eventuele vijanden te communiceren.We gingen het aquarium in.  Het was er moeilijk om er foto's te maken om dat alles achter het glas zat natuurlijk. Toch vind ik het altijd bijzonder dat er vissen etc. zijn met zulke mooie felle kleuren.

We passeerden een volière waar verschillende o.a. monniksgieren  in zaten.


Gelukkig was de gorilla die ik zomaar op het gras zag zitten een beeld anders zou je toch verstijven van de schrik😟


We zagen de ijsberen hoewel ze steeds naar binnen gingen.We gingen even op een terras zitten in de buurt van een vijver met Europese flamingo's en gebruikten hier onze lunch.
Vervolgens gingen naar het Blue Lagoon theater voor de zeeleeuwenshow maar deze show bekeken we maar even. Het duurde nogal lang voordat men begon en er werd nog een filmpje vertoond en het was al bijna 13 uur, het tijdstip dat wij Pandasia in mochten.
Pandasia is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Er zijn diverse Chinese elementen, ornamenten en accessoires aangebracht. Pandasia bestaat uit twee bouwdelen, die door een houten brug met elkaar worden verbonden. De dak- en gevelconstructies werden in China op traditionele wijze gemaakt en kregen een bijpassende authentieke kleurstelling. De gevels werden voorzien van ronde elementen waarop Chinese voorstellingen staan afgebeeld. Het dak werd bekleed met dakpannen die op traditionele wijze, handmatig in China werden gemaakt. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel. Om de panda's goed op de foto te krijgen viel niet mee. Ze bleven bijna de gehele tijd dat wij in Pandasia waren in het binnenverblijf en in het glas weerkaatsten de mensen die, net als wij, zich voor de ramen verdrongen.
Ondanks dat mijn foto's niet scherp zijn genoot ik met volle teugen om ze in werkelijkheid te zien. Tijdens een rondreis in China bezocht ik een fok-centrum en vond ze toen al geweldig om te zien. Vooral de hele jongen die daar waren.
Op de bovenstaande foto's is Xin Ya te zien. Ze lag plat op haar buik en leek uit het vijvertje te drinken.
Wu Wen liep af en toe buiten maar liep zo dicht bij de muur dat hij niet te fotograferen was. Manlief was Pandasia al uitgegaan en had zo beter zicht op het buitenverblijf.


Ik liet hem weten dat ik van Wu Wen nog geen foto had. Manlief gebruikte zijn smartphone en trachtte zo goed mogelijk hem op de foto te krijgen.Om toch twee goede foto's van de panda's te hebben heb ik onderstaande 2 foto's van internet gehaald. Om ze toch wat duidelijker te kunnen laten zien.

foto: internet
foto: internet

We kwamen bij het berenbos.
Beren krijgen hier weer een bereleven
In Het Berenbos krijgen bruine beren, die vroeger mishandeld zijn of moesten optreden in circussen of theaters, weer een onbezorgd leven. Samen met de wolven genieten ze van een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver. Een uniek project!
Toen ik hier liep moest ik aan mijn moeder denken. Dit project had altijd haar volle steun want als zij wist dat er een beer uit een of ander land moest komen en ze geld voor transport nodig hadden gaf ze altijd een gift.

Op weg naar de olifanten zagen we een penseelzwijn en bij de olifanten stond er een ooievaarsnest in hun buitenverblijf.


Toen ik bij de pinguïns stond pikte er net voor mijn neus een pinguïn een vis uit het water en at deze op. Zo leuk om te zien want hij was slechts door een doorzichtig scherm van mij gescheiden.


 We bewonderen de mooie Zadelbekooievaars en de Witnekkraanvogels.
De zeehonden, aalscholvers en flamingo's kwamen nu in zicht. De felle kleur van de flamingo's vielen natuurlijk erg op.
We kwamen vervolgens langs de doodshoofdaapje. Helaas waren ze moeilijk te fotograferen omdat ze achter een soort gaas zaten. Ik heb er wel een poosje staan kijken omdat ik ze zo schattig vond.

Ook deze keer hebben we weer niet alles gezien. Ook nu de plattegrond weer niet goed gebruikt. Maar de panda's hebben we wel goed gezien en daar gingen we tenslotte voor!
In dit dierenpark zagen de dieren er ook goed uit. Alleen het maken van foto's ging hier wat moeilijker omdat veel dieren achter een soort gaas of net zaten en hierdoor de foto's niet goed op de dieren scherp stelden.
Binnen één week bezochten we twee dierenparken maar ik vond dit beslist geen straf want ik vind een bezoek aan een dierenpark altijd heel erg leuk.


6 opmerkingen:

 1. Oooh.. je had the real deal al in China gezien! Maar inderdaad.. het zijn en blijven aparte beesten hè, die panda's. Jammer dat ze in Ouwehands zitten.. vind dat echt geen fijne dierentuin. En nu je het zegt.. dat van dat gaas of die netten die ze gebruiken als afscheiding.. héél lastig foto's maken is dat ja! dat was ik alweer vergeten. Maar ook de looproute is niet handig.. je slaat altijd wel wat over. In Amersfoorts Dierenpark zie je echt álles als je de aangewezen route volgt bijvoorbeeld.. dat is heel makkelijk.
  Maar goed.. jullie hadden weer een mooie dag en da's het belangrijkste. Ik hou ook erg van dierentuinen.. ben nog eens met een blogster die er niét van hield naar de Antwerpse Zoo geweest.. om nu eens te zien wat ze erop tegen had. Dat bleek uiteindelijk niet zoveel te zijn hahahaha.
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nog nooit in het Amersfoortse Dierenpark geweest moet ik ook maar eens heen. Ik vind het ook helemaal niet erg om alleen een dierenpark te bezoeken want ik kan dan zo lang als ik wil bij mijn lievelingsdieren blijven staan. Vroeger gingen we 1x per jaar naar Blijdorp met mijn ouders. Ik zou niet weten wanneer ik daar voor het laatst geweest ben.

   Ja in China heb ik in dat fok-centrum heel wat panda's gezien. Vond ik toen al geweldig omdat je deze dieren bijna nergens in het echt kunt bewonderen. Manlief vindt het maar slome dieren en dat is natuurlijk ook wel zo. In de bamboe zitten weinig voedingsstoffen hoorde ik onlangs van een dierenverzorgster van Oudehands die bij een programma op TV was en dat zou de reden zijn.

   Verwijderen
 2. Een belevenis, Noortje !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi verslag Noortje! Je gaf aan deze foto's minder mooi te vinden. Toch vindt ik ze wel gelukt ondanks de handicap van gaas etc. Leerzaam om te lezen, betekenis van de panda namen had ik nog niet opgezocht ��. Liefs GeZet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je weet dat ik graag alles wil weten en ik dacht die namen zullen toch wel een betekenis hebben. Het was snel te vinden op internet hoor!

   Verwijderen