dinsdag 6 juni 2017

Wildlands Adventure Zoo Emmen 30-05-2017Dinsdag 30 mei brachten manlief, mijn schoonzusje en ik een bezoek aan het Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Ik was verschillende keren in het vroegere dierenpark van Emmen geweest dus het werd hoog tijd om het nieuwe park ook eens een bezoek te gaan brengen.


Als we binnen zijn en naar het gedeelte Nortica gaan zien we als eerste de pelsrobben. Er werd ook een show met zeeleeuwen gegeven en natuurlijk gingen  we hier ook heen om deze te bekijken.De zeeleeuw (ik weet de naam niet meer) hees als eerste de vlag van Wildlands en voerde daarna met nog andere zeeleeuwen een show op. 
Wij verlieten dit gedeelte van het park weer wat achteraf niet slim was want hier waren o.a. ook de ijsberen en pinguïns nog te zien. Dat heb je als je de plattegrond niet gebruikt.


We gingen nu naar Jungola waar we als eerste de vlindertempel bezochten. Er vlogen heel wat vlinders rond maar ik kon ze niet goed op de foto krijgen omdat ze steeds maar heen en weer vlogen.
Toen wees een vrijwillger, van het park, me op een hele grote vlinder die ik waarschijnlijk zelf niet gezien zou hebben (toch was deze niet klein😊) De Atlasvlinder vertelde de man ons.
De Atlasvlinder (Attacus atlas) is familie van de nachtpauwogen. Deze vlinder kan 25cm tot 30cm groot worden. De vlinder wordt maar maximaal 5 dagen oud. De naam heeft niets te maken met het Atlasgebergte, maar met de Griekse god Atlas, die de wereldbol op zijn schouders draagt. De Atlas is te herkennen aan de slangenkoppen aan de uiteinden van de vleugels. De slangenkoppen zijn goed voor het afschrikken van vijanden.
De atlasvlinder leeft in tropische en subtropische gebieden in grote delen van Zuidoost-Azië. De atlasvlinder heeft geen roltong en kan daar door dus geen voedsel opnemen. Dit is ook de reden dat hij maar zo kort leeft.

De atlas vlinder is een vlinder die ’s nachts actief is. Na het ontpoppen houdt de atlasvlinder zich alleen bezig met voortplanten en daarna gaat hij dood. Het vrouwtje vliegt nauwelijks. Ze zit stil in de begroeiing en scheidt feromonen af om het mannetje te lokken. Het mannetje vangt feromoon geur op met geveerde voelsprieten met geurontvangers. Zodra hij de geur heeft opgevangen vliegt hij tegen de geurstroom in totdat hij het vrouwtje heeft gevonden.
Het leek net of er gaten in de vleugels zaten maar dat was niet zo werd ons verteld. aan de achterkant was goed te zien dat die stukjes doorzichtig waren. 


 
Bij de olifantenvallei genoot ik van deze prachtige beesten. Ik bleef dan ook een hele tijd hier staan terwijl manlief en mijn schoonzusje al een stuk verder waren.

We gingen nu op weg voor de boatride over de Rimbula River. Onderweg was het net of je door de jungle liep want we zagen allerlei zaken die je daar ook kunt tegen komen.
Het was niet niet druk bij de bootjes en we konden dan ook gelijk instappen. We zagen terwijl we in het bootje zaten de acrobatische slingerapen en kwamen ook heel dicht langs de olifantenvallei waar we de imposante olifanten nogmaals van dichtbij zagen. Omdat het niet druk was deden we de boatride nog een keer.

Toen we uit het bootje kwamen zagen we de Olifantendouche. Jammer voor manlief dat er geen olifant in de buurt was die hij kon natspuiten.We gingen nu naar het Seranga gedeelte. Allereerst kwamen we door het Dogondorp.In dit dorp waren  de Nubische geiten met hun lange oren, de harige kameroenschapen en de taaie dwergezels te zien die helemaal gewend zijn aan mensen.


Even verder op kwamen we de prairiehondjes tegen. Ze kwamen gewoon op het looppad en schenen een voorkeur voor blote voeten te hebben want er kwam er een op mijn blote voeten af. (Misschien zweetvoeten?😊)Bij de nijlpaardenpoel bleef ik ook een poosje staan. ik verwonderde me erover dat ze ondanks hun kolossale lichaam zo eenvoudig uit het water konden komen.

We passeerden de wallabyheuvel. Het was moeilijk om ze op de foto te krijgen want ze zaten steeds op de grond te snuffelen.

Toen ik de kamelen zo zag staan moest ik wel even denken aan mijn rondreis door Dubai en Oman want daar kwam je ze overal tegen.
Eerst zag ik de leeuwen niet bij de uitkijksteiger voor de leeuwen maar een dame wees me op ze en toen waren ze heel goed te zien. Ik had er gewoon overheen gekeken.

We zagen de onager oftewel de Aziatische wilde ezels en dit zijn inderdaad echte wilde dieren en zijn niet zo makkelijk te benaderen als tamme ezels. Onagers lijken meer op paarden dan andere ezelsoorten en kunnen flink vaart maken. Als het nodig is, halen ze een snelheid van wel 65 kilometer per uur.
We waren op weg naar de Serenga safari. Ook hier stonden nauwelijks mensen in de rij dus we konden al met het eerstvolgende treintje mee.


Tijdens dit ritje zagen we giraffes, impala's, zebra's, neushoorns en ook struisvogels.

Hierna gingen we naar de Bavianen. Ik bleef ook hier langer dan manlief en mijn schoonzusje. Manlief vindt dit altijd vieze beesten met hun blote konten. Maar wat kunnen die dieren hier aan doen? Zo'n kont hebben ze nu eenmaal!


We kwamen langs de Djembé Academy. De klank van de djembé is kilometers verderop nog te horen. Van oudsher gebruikten de bewoners deze trommels dan ook om snel met andere dorpen te communiceren. Hier in de Djembé Academy zou je de basistechniek van vingers en vlakke hand en het verschil tussen een bass, tenor of slap kunnen leren. Wij waagden ons er maar niet aan.


Manlief en ik vervolgden onze weg door de ontspoorde trein. Via deze ontspoorde trein in de woestijn liepen we midden door het dierenverblijf van de kamelen en ezels door. Omdat ik vergeten was om een foto van deze trein te nemen heb ik een foto van internet gehaald.

foto: van internetHelaas kwam ik er thuis achter dat we beter de routekaart hadden kunnen gebruiken. We hadden nu wel wat dingen gemist (zoals de ijsberen b.v.)
Persoonlijk vond ik het een heel mooi opgezet park. Er wordt gezegd dat het een themapark is met actief avontuur, natuur en cultuur. Een dierenpark wat afwijkt van de standaard dierentuinen/parken.
Volgens mij zijn er wel minder dieren als in het oude dierenpark maar het park is meer dan een bezoek waard.


8 opmerkingen:

 1. heel wat te zien daar Noortje, maar voor mij is de afstand te groot..

  prachtige foto's heb je er gemaakt

  de eerste van Atlasvlinder valt me het meeste op

  en zoveel wandel ik nu ook weer niet

  prettige dag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het een mooi park. Zelf was ik ook wel tevreden over mijn foto's. Ik had eigenlijk wel het idee dat jij heel veel wandelde en dan altijd veel foto's maakte

   Verwijderen
 2. Wauw.. die vlinder is echt wel heel mooi.. die slangenkoppen inderdaad..! Je hebt alle dieren er geweldig goed op staan zeg.. en je bent wel bij een paar lievelingsdieren van mij ook blijven staan hehe. De olifanten en de nijlpaarden.. daar heb ik wel een zwak voor ( heb er dan ook zo'n 500 thuis van staan haha.. maar dan wat kleiner). En die mooie grote zachte ogen van de kamelen en giraffen.. daar zwijmel ik altijd van! :-)
  Het was wel héél erg rustig in het park.. door de doordeweekse dag of wellicht omdat het nu de duurste dierentuin van Nederland is? ik vraag het me af hoor.
  Fijn dat we (gratis! haha) mee mochten kijken met jou!
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan te bedenken dat ik die vlinder bijna gemist had. Ik had vrijkaartjes gewonnen voor Wildlands dus voor ons was het een gratis bezoek. Mijn volgend verslag gaat over ons bezoek aan het Oudehands dierenpark waar we afgelopen zaterdag de panda's mochten gaan bekijken (dit omdat ik deelnemer ben van de BankGiroLoterij) De foto's die ik hier maakte zijn lang niet zo mooi als in Wildlands. In Oudehands zitten de dieren meer achter gaas of netten dan in Wildlands.
   Trouwens mijn postjes blijven nog even over dieren gaan want morgen breng ik een bezoek aan een Alpacha-Ranch in een dorpje bij ons in de buurt.

   Verwijderen
  2. Aha.. dus je keek zelf ook gratis rond? des te leuker! :-)
   Ouwehands Dierenpark was ik een paar jaar geleden met de familiedag en dat park viel me toen erg tegen.. vooral omdat er geen logische looproute was.. heel veel paden liepen gewoon dood en dan moest je weer dezelfde weg terug. Maar met die panda's hebben ze natuurlijk goud in handen. ;-)

   Laat al die dieren maar komen hoor..! :-)))

   Verwijderen
 3. Prachtige foto's Noortje, kleuren zijn ook zo mooi van de giraffe's etc. Je kunt zien dat het een prachtig park is. Echt een aanrader. Liefs GeZet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de kleuren van de giraffen sowieso veel mooier dan toen wij ze in Zuid-Afrika zagen in het Paul Kruger park. Daar waren ze veel fletser niet? Ook geen wonder natuurlijk daar leven ze gewoon in het wild. Ook hadden ze daar beschadigingen op hun huid door het vechten natuurlijk met andere dieren.
   Maar je hebt gelijk de kleuren vind ik zelf ook heel mooi op de foto's.

   Verwijderen
  2. Boeiende plek, Noortje !
   Lie(f)s.

   Verwijderen