zaterdag 30 juni 2018

Uitstapje naar Walibi in Biddinghuizen 23-06-2018


Manlief en ik zijn geen liefhebbers van achtbanen maar omdat we via de personeelsvereniging van het bedrijf waar hij gewerkt heeft (na je pensionering mag je lid blijven) kaartjes konden krijgen besloten we om toch eens een kijkje in dit park te gaan nemen.

Walibi Holland is een attractiepark, gelegen in Biddinghuizen in de Nederlandse provincie Flevoland. Voorheen heette dit park Walibi World, daarvoor Six Flags Holland, daarvoor Walibi Flevo en nog langer geleden de Flevohof.
Ik was er al eens eerder maar weet niet precies meer in welke periode. 
Bij aankomst kregen we een enveloppe met een polsbandje, toegangskaarten en 14 bonnen die elk een waarde van een €1,-  hadden en die in het hele park te besteden waren.
Met het polsbandje konden we in de WAP club, waar er voor de leden van de personeelsvereniging een aparte zaal was, koffie met iets er bij krijgen.
Na de koffie gingen we het park in. Ondanks dat wij niet in de achtbanen gingen was er genoeg te zien en vooral te horen. De mensen die in de Speed of Sound achtbaan zaten gilden soms wel heel erg hard. Trouwens bij alle achtbanen werd er erg gegild.
Ik bleef een poosje bij de draaimolen Merrie Go'round staan. Prachtig vind ik de draaimolens met paarden. Het is voor mij een stukje jeugdsentiment maar toch ging ik er niet in. 
We kwamen langs de attractie Splash Battle waarin bezoekers in een bootje over een rails rijden. Elke bezoeker heeft de beschikking over een waterpistool waarmee ze inzittenden van een ander bootje proberen te raken. Ze kunnen ook bezoekers aan de kant raken.
Af en toe namen we even rust op een bankje. Vaak bij een van de vele achtbanen.
Bij de achtbaan Lost Gravity bleven we een hele poos zitten. 
Het thema van deze achtbaan is uniek. Het verhaal luidt dat er een meteoriet is ingeslagen op de aarde, met als gevolg dat de zwaartekracht is verdwenen. Er staan auto's op de zijkant en ondersteboven, bomen groeien verkeerd en er is een omgekeerde helikopter. De rit heeft ook met het thema te maken, omdat men tijdens de rit ook verschillende G-Krachten voelt die je gewichtloosheid geven (jammer genoeg vergeten foto's te maken)
Ook voor ons, angsthazen, was er toch een attractie waar we in durfden, een ritje door een mooi stukje aangelegde tuin. 
Intussen was het tijd geworden voor het lunchbuffet wat voor ons klaar stond in de speciale ruimte die de personeelsvereniging gereserveerd had. 
Het buffet was heel uitgebreid: soep, sandwiches, wraps, broodje kroket, ei, vers fruit, melk, koffie, thee en heel veel verschillende verse vruchtensappen en waarschijnlijk vergeet ik nog wel wat.
Hierna gingen we naar de Walibi Express om een rondje door het park te maken.
Bij de wildwaterbaan El Rio Grande bleven we ook een poosje staan kijken. Deze baan is 375 meter lang. Ik vond dat de bootjes soms wel erg hard tegen de kant botsten. 


Hierna gingen we een kijkje nemen bij de Robin Hood achtbaan. Er werd ons gezegd dat we er beter maar niet in konden gaan, niet dat we dat ook van plan waren.
Het is een houten achtbaan. De baan is in gebruik sinds 2000. Een rit duurt ongeveer tweeënhalve minuut en heeft een lengte van ruim een kilometer. Dit jaar is de achtbaan voor het laatst geopend. Daarna wordt de hij afgebroken en komt er een andere achtbaan voor in de plaats.
Wat ik ook heel leuk vond was de interactieve fontein. Deze sprak met mensen die er voor stonden, spoot water en er werd soms muziek afgespeeld. 
Trouwens het was die dag heel goed weer om in een attractiepark te zijn ondanks de voorspelling dat er wel wat regen kon vallen maar dat was gelukkig niet zo. Ook was het niet druk in het park dit kwam waarschijnlijk door het dance-festival Defqon.1 wat op het evenemententerrein tegenover het park gehouden werd. Er was trouwens aangeraden om van de noordelijke kant naar Walibi te komen i.v.m. files maar omdat wij uit het noorden kwamen hebben wij totaal geen last van files gehad.
Ondanks dat wij niet in attracties gingen genoten wij toch van alles wat er te zien was. 

Manlief zag zelfs een auto waar hij wel een ritje in zou willen maken. Ik denk dat hij gelijk van de weg gehaald zou zijn als hij er mee op de weg zou zijn gegaan, haha.
Ook ik zag een auto maar ik vond hem wel wat te groot om daar in te rijden. Om te parkeren heb je met zo'n auto wel wat meer ruimte nodig dan normaal. Ik zou dan liever voor zo'n gekleurde fiets gaan.
Ook keken we nog even in de shop van Walibi rond waar we o.a. veel mascotte-knuffels zagen die zaten te wachten op een eigenaar.
Ondanks dat wij in geen achtbaan geweest zijn hebben we toch erg genoten van dit uitstapje wat georganiseerd was door de personeelsvereniging van het bedrijf waar manlief gewerkt heeft  Het was heel goed georganiseerd (bij deze dank voor de mooie dag). 
Ook vond ik dat het park er mooi verzorgd uitzag. 
Boven de uitgang was te lezen wat er op onderstaande foto staat en ik denk dat dit zeker voor heel veel bezoekers, zeker voor jongeren, geldt die het park bezoeken. 

12 opmerkingen:

 1. Achtbanen, ook niets voor mij, Noortje, die paardenmolen, daar zou ik ook even blijven hangen... Superleuke bankjes ! Een 'sprekende' fontein, een lekker maaltje, om zonder honger van de tafel te gaan... Ah, er was zoveel... 'k Geniet van met je mee te wandelen !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had wel gedacht dat achtbanen ook niets voor jou zouden zijn. Het was er boven verwachting leuk.

   Verwijderen
 2. ja, ik zou denk ik wel overal in gaan als ik daar een keertje kom. Maar daar is het nog niet van gekomen. Erg mooi zo te zien, gelukkig besteden ze overal goed de aandacht aan. want de sfeer is heet belangrijk in zo`n park.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je geen angst kent en ook geen hoogtevrees hebt is het zeker leuk om in de vele attracties te gaan.

   Verwijderen
 3. Voor ons is heel lang geleden. Leuk weer eens om te kijken. Het zoveel veranderd daar. Het is daar wel gezellig. Achtbaan is echt niet voor bij. Dan kom ik doodziek eruit. Pfff.. Leuke bankjes om te zien. Leuke serie foto's gemaakt. Ik wens jou zonnige zondag toe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel vroeger ben ik weleens in een achtbaan geweest in de Efteling maar ik heb de hele tijd mijn ogen dicht gehouden en gegild.

   Verwijderen
 4. in een pretpark, blijf ik ook wel eens aan de kant staan Noortje..

  wel knappe foto's

  ooit was ik ook in Walibi, maar dan in Waver (B)

  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is de personeelsvereniging ook al eens naar Walibi in Waver geweest maar voor ons was dat wel wat te ver omdat wij in het Noorden wonen.

   Verwijderen
 5. Een nieuwe log, maar helaas geen melding ontvangen.
  Ben nog op de Flevohof geweest in mijn LTS periode.
  Het is nu heel anders dan toen.
  Walibi in Biddinghuizen is een pretpark voor de jongeren.
  Het is wel rustig op de foto's.
  Jullie zijn goed verzorgt door de personeelsvereniging. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik krijg ook geen melding meer als er iemand gereageerd heeft op een postje. Dit vind ik wel vervelend er zal wel iets veranderd zijn bij blogspot denk ik.
   Inderdaad is het een park voor jongeren maar wij vonden het wel leuk om er eens te gaan kijken hoe het er tegenwoordig uitziet. Trouwens het was ook het gezinsuitje van de personeelsvereniging.
   Dat het zo rustig in het park was kwam waarschijnlijk door het dance-festival dat op het evenementen tegenover het park gehouden werd. Er was voorspeld dat er wel file voor het park kon zijn.

   Verwijderen
 6. Hahaha.. ik ga ook alleen maar weleens naar zo'n park als ik met familie meega.. met kinderen en jongelui.. en dan ben ik mee voor de gezelligheid zeg ik altijd maar hahahahaa!
  Maar als je zoiets eens gratis kunt doen.. waarom niet hè! Kijken is ook leuk! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen