donderdag 4 oktober 2018

Dierendag 2018

Ik, Solo de kater van Noortjes Voetstappen en mijn baasje, die mijn vrouwtje op haar blog altijd Manlief noemt, had zich op deze dag erg verheugd. 
Ik had gedacht dat ik deze dag eens onbeperkt had mogen eten maar niets was minder waar. Je kunt mij alleen maar met eten verwennen want van speeltjes moet ik niks hebben.
Mijn vrouwtje had al van tevoren gezegd dat ik me niet op extra eten hoefde te verheugen maar ik dacht dat ze dat niet echt meende.
Wel dus, ik kreeg alleen maar een tinnetje kattenvlees extra die dag wat ik anders bijna nooit krijg. Ik weet heus wel dat ik te dik ben en ook dieetbrokken moet hebben voor mijn blaas maar dat hoeft ze niet steeds te zeggen. Normaliter ga ik ook maar één keer per jaar naar de dierendokter en dan zou dat extra eten er al lang weer af zijn. Trouwens die man zegt ook altijd al dat ik te dik ben maar ik ben gewoon een mooie stevige rode kater.
Ik vind ook dat mijn baasjes weleens naar zichzelf mogen kijken want zij zijn ook veel te dik. Mijn baasje, Manlief dus, gaat ook graag ergens onbeperkt eten. Waarom mag ik dat dan niet voor één dag? Begrijpen jullie dat nou? 
Mijn vrouwtje zei wel dat ze geld had overgemaakt naar het dierentehuis waar ze mij vandaan heeft gehaald zodat de dieren daar met dierendag ook eens een extraatje konden krijgen. Natuurlijk vond ik dat ook heel goed van haar maar ze had mij dan toch deze dag ook weleens onbeperkt mogen laten eten.
Het zat me zo hoog dat ik het blog van mijn vouwtje maar eens gebruikte om mijn beklag te doen.

Groetjes van Solo.

16 opmerkingen:

 1. Oooho Solo, wat herkenbaar.....ook ik had me verheugd op deze bijzondere dag. Dieren- en mijn geboortedag. Echt ik ben namelijk geboren op dierendag. Heb een speeltje en een beetje griekse yoghurt gehad.

  Rode kater Joris.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Joris rode katers schijnen bijna allemaal onverzadigbaar te zijn zegt mijn dierendokter. Nee jij treft het echt niet dat dierendag tegelijk ook je geboortedag is. Dat heb ik gelukkig niet.

   Verwijderen
  2. Ik ben dan wel niet een rode kater die te dik is maar ook ik kreeg van mijn vrouwtje niks lekers of extra te eten.Moest het doen met het zelfde eten als altijd wat het vrouwtje bij de dierenarts koopt.
   Liefs Bengel

   Verwijderen
  3. Wat jammer dat jij alleen maar het eten mag eten wat bij de dierendokter gekocht wordt. Ik heb uit voorzorg dieetbrokken maar nadat ik geopereerd ben hoefde ik die niet perse meer maar mijn vrouwtje doet het toch zodat ik af en toe iets bijzonders kan krijgen.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dank je. Als mijn vrouwtje me vaker liet schrijven zouden er nog wel meer leuke verhalen op haar blog staan maar ik mag niet met mijn poten aan haar pc komen.

   Verwijderen
 3. Hallo Solo,
  Yep, jij ziet er echt wel uit als een mooie rode kater die wel eens onbeperkt had mogen eten op deze Dierendag.. dat vond ikzelf namelijk ook wel een leuk idee! Maar míjn vrouwtje kwam ook met allemaal van die flauwekulredenen aan dat dat niet hoefde wroeff! Ik denk dat wij ons maar eens moesten verenigen.. in de HNTDRH.. de Helemaal Niet Te Dikke Rooie Huisdieren.. en dan gaan we staken en zo.. offe.. nou ja.. beter meer onbeperkt eten eisen! Ja wroeff dat lijkt me wel een goed idee.. doe je mee?
  Een staartenzwaai en een voorzichtige lik ( ik weet wat een scherpe nageltjes jullie katten hebben!)!
  Woefjes van Jaxon! wroeff!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. k sta helemaal achter je voorstel Jaxon om ons te verenigen in de HNTDRH en ik denk dat de Rode kater Joris het ook wel een goed plan vindt. Want met meer zijn we immers sterker.
   Ik heb wel scherpe nageltjes maar ik zal ze echt niet naar je uitslaan hoor! Als ik op tafel naast de pc zit en mijn vrouwtje het blog van jouw vrouwtje bekijkt zie ik jou heel vaak op de foto dus je ken je intussen wel en ik vind je er prachtig en lief uitzien.

   Verwijderen
 4. echt heel leuk verhaal om te lezen over je poes.Het was bijzonder dag geweest. Dierendag is voor ons elke dag. Mooie poes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, Solo eigenlijk heeft een kater elke dag dierendag, daar zorgt hij wel voor.
  Een prachtige foto van je, je lijkt om mijn rode kat die ik ooit had.
  Maar die liep meer buiten dan dat hij binnen was. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je dat je zegt dat ik mooi op de foto staat. Ik loop ook wel buiten maar niet zo lang. Ik ben wel buiten als mijn baasje in de tuin bezig is. Ik heb wel goede baasjes hoor maar ik vind het toch jammer dat ik niet onbeperkt mag eten.

   Verwijderen
 6. Lieve Solo, jammer dat je zelfs op dierendag niet onbeperkt mocht eten, ik mocht dat wel, omdat mijn vrouwtje niet thuis was, en heel veel brokjes had klaargezet. Vanavond heb ik leuke speeltjes gekregen, dat heb ik liever als brokjes. Wellicht moeten je baasjes weer eens en paar dagen op stap gaan, dan komt mijn vrouwtje wel om extra lekkere brokjes te geven, dit zal danwel 1-malig zijn, want anders val je wellicht letterlijk door de mand als ze weer thuiskomen ;-)
  Groetjes van prins Happy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O nee, je vrouwtje moet me als ze mij moet verzorgen iedere dag extra brokken geven. Ik zal niks tegen ze zeggen hoor dan komen ze er vast niet achter.

   Verwijderen
 7. elke dag dierendag voor Soho.. denk ik dan

  leuk geschreven Noortje

  fijn weekend gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Solo heeft het goed bij ons. Als ik, Solo, wat vaker op de pc van het vrouwtje mocht stonden er heel veel mooie verhalen op hoor. Ik heb genoeg te vertellen.

   Verwijderen