donderdag 12 januari 2017

Er een paar weken tussenuit in 2017. Week 1


Vrijdag 6 januari vertrekken we 's nachts al vroeg naar de luchthaven van Bremen. We gaan voor de derde keer een aantal weken de winter in Nederland ontvluchten. Ook deze keer gaan we weer naar Turkije. Hoewel menigeen ons vraagt of we dat wel durven met al die aanslagen van de laatste tijd die er in Turkije zijn. Wij zijn van mening dat je tegenwoordig overal door een terroristische aanslag getroffen kan worden en willen niet dat ons leven door angst geregeerd wordt. Ook dit jaar hebben we weer gekozen voor het zelfde hotel dan voorgaande jaren. We weten dat het een goed hotel is en het is erg groot. Dat het groot is vinden wij een voordeel er wordt van alles georganiseerd en dat is wel prettig omdat het weer niet altijd om deze tijd van het jaar goed is.


Deze week is het weer niet echt goed. Soms regent het en er is zelfs een dag dat het heel hard waait. Men mag daarom ook niet vanuit de tuin van het hotel het strand op want er zijn enorme hoge golven die op het strand slaan.Zodra het weer het een beetje toelaat maken we een wandeling. Maar omdat manlief nogal last van zijn linker voet heeft de laatste tijd zijn het niet echt hele lange wandelingen.  Toch proberen we bij droog weer iedere dag een stukje te wandelen.
Hoewel het Aquapark in deze tijd van het jaar gesloten is bewonderen we ook deze keer weer de fleurige wandschilderingen die me aan de Efteling doe denken.
Gelukkig is het mooi zonnig weer als er in het naburig dorpje Çamyuva markt is. Ik vind het altijd leuk om plaatselijke markten te bezoeken waar de bevolking hun inkopen doet. Omdat de sneeuw op de bergen nog niet gesmolten is kunnen we heen gewoon over het strand naar het dorpje lopen en terug over de dam in de rivier die nog helemaal droog staat.Op de markt zien de groenten er zo mooi fris uit. Dit vind ik altijd op buitenlandse markten. Dit komt natuurlijk dat de bevolking er ook vaak hun eigen geteelde groenten verkoopt. Omdat er bijna geen toeristen zijn dit jaar is de bevolking nu helemaal erg aardigen proberen met je een gesprek aante gaan.


Natuurlijk wordt er op zo'n plaatselijke markt ook allerlei andere zaken dan groenten verkocht. Omdat de bevolking op hout stookt zijn er ook allerlei kachels te koop.


Bij de kraam waar allerlei nootjes gekocht kunnen worden wordt
met dit apparaat pinda's gebrand

Het doet me goed om te zien dat er ieder jaar meer aandacht is voor de zwerfhonden en katten. Zwerfhonden hebben we deze week nog niet gezien en de katten zien er allemaal goed uit. Ook staat er dit jaar weer brokken en water voor ze op bepaalde plaatsen. Dat doet me natuurlijk als dierenliefhebster erg goed.
6 opmerkingen:

 1. Gezellig, Noortje, op vakantie ! De eerste beelden zijn in elk geval weer mooi...
  Geniet ervan !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De verslagen zullen wel heel summier worden want ik vind het plaatsen van foto's nogal tijdrovend op mijn tablet. Ik neem nooit een laptop mee op vakantie.

   Verwijderen
 2. Ja, dat is natuurlijk wel zo, dat je overál door aanslagen bedreigd wordt tegenwoordig, maar mensen maken elkaar bang en lopen achter elkaar aan hè.. het gaat nu allemaal weer naar Spanje. De mensen daar in Turkije zullen de inkomsten van het toerisme wel heel hard missen. Logisch dat ze nóg vriendelijker zijn tegen jullie diehards. :-)
  Mooie beelden van de markt en de weg over het strand erheen! En die laatste foto is echt een hele mooie!! :-)
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig voor de Turken mogen de Russen van Poetin weer naar Turkije. In ons hotel waren de afgelopen week daarom ook heel veel Russen. Zij kwamen hier om afgelopen weekend hun kerst te vieren. De Russische Orthodoxe Kerk (en de de Servische en Georgische Orthodoxe Kerk) viert Kerstmis 2 weken later dus in januari. Nederlanders zijn er nauwelijks in ons hotel maar de Duitsers laten zich ook niet afschrikken want velen die hier vorig jaar waren zijn er nu ook weer.
   Ja die foto met die moederkat met haar jong in die fontein vind ik zelf ook heel mooi.

   Verwijderen
 3. Zo te zien hebben jullie het weer fijn op jullie mooie vakantie bestemming. Mooie foto's en kleuren ook, vooral die van de efteling en die van de pepers. Om in te 'bijten', zo lekker zien ze eruit. Grappig nu ik wat langer kijk naar de laatste foto zie ik nu pas dat kleine rode kopje wat er even boven uitsteekt. Wat een lievertje. Geniet nog maar fijn van jullie vakantie. Veel liefs van taxiplus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja schattig hè? Ik zag eerst alleen de moederpoes bij die fontein en toen kwam dat kleine kopje boven de rand uit. Moederpoes sprong toen direct op de rand om haar kind te beschermen. Zo lief!

   Verwijderen