maandag 30 januari 2017

Ontmoeting met Harry en gelukkig weer 100% fit. Week 3


Onze derde week ligt al een paar dagen achter ons dus hoogtijd voor het globale verslag van deze week. Ook deze week hebben we ons weer geen minuut verveeld hoewel we minder kunnen wandelen dan voorgaande jaren doordat manlief toch nog steeds veel last van zijn voet heeft.
Ondanks dat we all-inclusive in ons hotel hebben vind ik het altijd leuk om af en toe in een plaatselijk restaurantje te eten. We gingen dan ook weer naar het restaurantje waar we vorig jaar ook een paar keer gegeten hebben. Leuk dat ze je dan ook nog herkennen van vorig jaar. 


We kozen voor kip-kebab en net als vorig jaar kregen we er zo'n heerlijk warm speciaal brood bij. We betaalden slechts € 8,50 en hadden dan ieder ook nog een cola en turkse thee voor dit bedrag. Voor zo'n bedrag kun je nog eens uit eten gaan.

Intussen hadden we Harry, de man waar we vorig jaar leuke uitstapjes meegemaakt hadden, gebeld om hem te zeggen dat we een stukje kaas en een fles advocaat voor hem hadden meegebracht. Vorig jaar had hij ons gezegd dat hij dat zo mistte in Turkije en ook zure haring. Maar ik zag het niet zitten om dat mee te nemen. Het zou niet in de handbagage mogen en als zo'n pot breekt in je koffer dan is het leed niet te overzien.


We ontmoetten hem tijdens de groentenmarkt in Kemer bij een Turks theehuis. Daar was goed te zien dat hij helemaal ingeburgerd is in Turkije want er kwamen verschillende mensen bij ons aan het tafeltje zitten. Harry was blij met zijn kaas en advocaat en we spraken af dat we hem binnenkort zouden bellen voor weer een ritje. Hij zei dat hij zou informeren of er veel sneeuw in bergen zou liggen want anders konden we de tour wel doen die we vorig jaar halverwege moesten opgeven i.v.m. de hevige gladheid. Ik zag aan manliefs zijn gezicht dat hij een andere tour ook wel heeeeeel fijn zou vinden want die van vorig jaar was toch wel erg spannend en eng geweest. Volgens ons moet er nog veel sneeuw liggen maar hij zei dat hij zou informeren, we wachten dus maar af.

Intussen ben ik ook bij de kleermaker langs geweest en de rits is weer gerepareerd. Het plein bij de witte toren is helemaal klaar dit jaar (vorig jaar waren ze hier bezig trouwens met nog veel meer)


Helaas is hier weinig van te merken in de wereld
Deze week hebben we ons ook opgegeven voor een rondleiding door de keuken van het hotel. Vorigjaar hadden we al gehoord dat dit zeker de moeite waard was om te doen.

Kaas voor het ontbijt voor de volgende dag
Het was echt de moeite waard. Er is voor alles een aparte keuken en als je dan hoort hoeveel ze van alles nodig hebben en hoeveel personeel er werkt. Na afloop kregen we een cocktail en was er chocolade. Trouwens gebak maken ze ook zelf.

Vorig jaar zagen we dat ook al maar dan meer in  de bergdorpjes dat mensen hun geiten uitlieten. Hier hebben we het nu al een paar keer gezien vlak bij het plaatsje Çamyuva.Deze vakantie hebben we een route gevonden die we nog niet eerder liepen. Aangezien manlief het niet ziet zitten om met zijn voet de heuvel (voorlopig) over te gaan moesten we toch eens op zoek naar een andere route.
Dit was best een leuke route en het voordeel ervan was dat wanneer manlief niet verder had gekund we de bus hadden kunnen nemen en wanneer we de heuvel over zouden gaan kan dit niet en het is ook veel verder.

Het weer is nog steeds niet optimaal, ik heb nog niet in mijn badpak buiten gezeten. Als het zo blijft komen wij zonder vakantiekleurtje terug maar dat vinden we geen probleem. Het is gewoon lekker om te wandelen, geen boodschappen hoeven te doen, niet te koken, geen huishoudelijk werk en noem maar op.


Wat ik heel opvallend hier vind is dat de hotels en ook de tuin van de hotels er prachtig verzorgd uitzien maar zodra je een voet buiten het resort zet is het vaak een rommeltje. Soms zie je tussen  luxueuze hotels zomaar een soort krotje staan waar mensen met hun vee wonen.12 opmerkingen:

 1. Een echt 'geitenkaas'postje.. veel geiten en veel kaas! :-)))
  Ben blij te lezen dat jullie je zo goed amuseren en dat de voetproblemen van manlief niet ál te veel roet in het (overigens heerlijk uitziende!)eten gooien.
  Mooie uitzichten tijdens jullie wandelingetje! Over de dikte en vormen van olijfboomstammen heb ik me in Zuid-Frankrijk ook al vaak staan te verbazen hehe.
  Weer een erg leuk en mooi verslag hoor!
  Groetjess!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het zo leuk dat de bewoners hier hun geiten als het ware uitlaten. Harry vertelde ons vorig jaar dat ze dat 2x per dag doen. Vooral in de kleine dorpjes dan hé.
   Ik zou jou hier als flora vrouw bij me moeten hebben want ik weet eigenlijk niets van bomen en planten.
   Die stammen van olijfbomen zijn soms geweldig om aan te zien. Bij die ik op de foto gezet heb hadden ze er een lijst om heen gemaakt zodat het op een schilderij leek. Deze stond dan ook aan de boulevard.

   Verwijderen
  2. Een soort van geitenhoeden neem ik aan.. wellicht krijgen ze dan nog wat meer gras binnen.. zullen ze in die dorpjes ook fijn vinden, dat het gras gratis gemaaid wordt! :-)
   Ach nee.. van dat soort uitheemse planten weet ik ook niet veel hoor! Ik zag wel ooit op Madeira dat wat hiér kamerplantjes zijn, dáár als grote struiken gewoon buiten staan.. dat kan in Turkije ook wel zo zijn. De bougainville hebben we al gezien.. ik zag toendertijd kerststerren als struiken.. moest echt even goed kijken hoor hahaha!

   Olijfbomen zijn voor het mediterrane gebied wat de wilgen bij ons zijn, heb ik weleens het idee.. met van die supermooi vergroeide stammen!
   Enfin.. kijk alweer uit naar je volgende verslag hoor!
   Groetjes weerrr!

   Verwijderen
  3. Vlakbij de dorpen en waar de bevolking maar een paar geiten hebben worden ze uitgelaten. Gisteren zagen we bij Tekirova een vrouw met een hele grote kudde op heel groot stuk gras. Deze zal er wel veel lang er blijven en zijn e niet uitlaten 2x daags. Zij had ook honden bij de kudde.

   Maar jij weet toch zo wie zo veel meer van bomen en planten dan ik.

   Verwijderen
 2. Als dat niet plezant is Noortje, herkend worden, 1 jaar later, en 'de' gids terugvinden, met kadootjes dan nog wel.
  Zo net in die keuken ! Prachtige natuurplekjes !
  Supervakantie voor jullie, niettegenstaande de voet van manlief.
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is echt leuk dat ze je herkennen. Ik vond de bevolking in Turkije altijd al heel gastvrij maar nu helemaal nu er maar weinig toeristen zijn.
   Vorig jaar hadden we al met de gids afgesproken dat we hem weer zouden bellen als we er weer zouden zijn.
   Ondanks dat we hier voor de derde keer zijn is het nog steeds leuk.

   Verwijderen
 3. Fijn dat je weer hersteld bent, lekker verder genieten van jullie verblijf daar groetjes aan manlief,
  liefs, Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verslag weer. Grappig dat ze gaan wandelen met de geiten. Leuk dat jullie Harry ook weer ontmoet hebben. Scherpe mensenkennis dat ze je na een jaar nog herkennen in een restaurant. Jammer dat we hier niet van die mooie kleuren hebben, zoals met die huizen op een rij dan is het hier toch een kleurloze boel. Liefs en nog een fijn verblijf verder! Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons in Langebosch staan trouwens ook gekleurde huizen. Ik vind dat altijd leuk om te zien. Ik zie ze eigenlijk alleen als ik daar met een wandeltocht kom. Verder kom je daar eigenlijk niet zo gauw.

   Verwijderen